"תרבות היא נדבך בלתי נפרד מאנושות ואנושיות - בלעדיה נהפוך לחסרי "איברים פנימיים" חיוניים, ונחדול."

                                                                                                                                                                            גאולה אוסי.

"תרבות היא נדבך בלתי נפרד מאנושות ואנושיות - בלעדיה נהפוך לחסרי "איברים פנימיים", חיוניים ונחדול."

                                              גאולה אוסי.

אתר להזמנת מופעים, הרצאות וסדנאות עד אליכם

ניתן לקבל מידע אודות תכנים תרבותיים. לא ניתן להעביר מסרים או לקבל טלפונים אישיים של האמנים! 

  1. קטלוג
  2. קטגוריות
  3. מחברים בין אמנים

צליל מטוגן - איילת לטוביץ' | אליוט

צליל מטוגן - איילת לטוביץ' | אליוט

"צליל מטוגן"

הסיפור של המטבח והמוזיקה הישראליים

שמו של האוכל הישראלי יצא למרחקים בזכות היצירתיות, הטריות ומגוון ההשפעות שהוא מניח בצלחת אחת.

אם נקשיב למוזיקה הישראלית, נמצא גם בה מנעד עצום של מקצבים והרמוניות חוצות יבשות.

השפית איילת לטוביץ' והמוזיקאית אליוט מנהלות מול הקהל דו שיח קולינרי מוזיקלי. האחת קוצצת ובוחשת, השנייה משמיעה ומדגימה. כל אחת מהן היא עמוד תווך, חלוצה בתחומה, ומכשפת במילים. בכישרון הן מספרות יחד את הסיפור הייחודי של התרבות הישראלית דרך טעם, ריח, צליל וקצב.

מהאקורדיון, הפתיתים והצנע, דרך הממולאים, הקסטות ומועדוני הקצב, ועד המסעדות, האירוויזיון ועגלות הקפה. משושנה דמארי ועד אייל שני, מכוורת ועד לייזה פאנלים.

הפסיפס המופלא שיכול היה להיווצר רק כאן, מסופר בחגיגת חושים שכולה אהבה למקום הזה.

ההרצאה יכולה להיות מותאמת למנעד רחב של גילאים, העדפות מוזיקליות וקולינריות (מתיכון ועד מגדלי הים התיכון).

 

איילת לטוביץ

אחרי לימודי בישול בלונדון ועבודה במסעדות מהשורה הראשונה, פרצה איילת לתודעת הקהל כשהגישה עם גיל חובב את "שום פלפל ושמן זית" והוציאה את הספר "שמש ים ואוכל גם". מאז הופיעה בתוכניות טלוויזיה, פרסמה עשרות מתכונים בעיתונים ומגזינים, תרגמה וערכה ספרי בישול. במשך 15 שנים שימשה כשפית של רשת בתי קפה מצליחה.  ומשם עברה לניהול קולינרי במגמת בישול בתיכון ובמוסד תרבות קולינרי.

בכל דבר שאיילת עושה נוכחים אהבת האדם, חכמת ההזנה, אומנות הטעם וההכרה העמוקה ביכולת של אוכל להיות שפה מחברת.

 

אליוט

אליוט החלה את דרכה כסולנית ומתופפת בלהקת פוליאנה פרנק, להקה צעירה שפרצה גבולות בתחילת שנות התשעים. ההצלחה הובילה את אליוט לסצנת המוזיקה בלונדון, שם הופיעה ויצרה 15 שנים בעשייה מגוונת ועשירה. כשחזרה לארץ בתחילת שנות האלפיים  היא התחילה לתקלט ובמהרה הפכה לאחת הדי ג'ייז המבוקשות בארץ.  אליוט התחילה להלחין פסקולים לקולנוע ולטלוויזיה ואז הוסיפה לרזומה תכנית רדיו, הוראת תקלוט והפקה מוזיקלית.

כנצר למשפחת פרדסנים שהגיעה לארץ לפני יותר מ-150 שנה אליוט היא החיבור הטבעי בין המקומי לאוניברסלי.

משך המפגש: כ-70 דקות

כמות קהל: תלוי אולם והגברה

נדרש מקרן, מסך, מערכת הגברה, שני מיקרופונים

צילום איילת לטוביץ': אסנת בן דב

צילום אליוט: עידו איזק



 

כמות
0
logo בניית אתרים