"תרבות היא נדבך בלתי נפרד מאנושות ואנושיות - בלעדיה נהפוך לחסרי "איברים פנימיים" חיוניים ונחדול."

                                                                                                                                                                            גאולה אוסי.

"תרבות היא נדבך בלתי נפרד מאנושות ואנושיות - בלעדיה נהפוך לחסרי "איברים פנימיים", חיוניים ונחדול."

                                              גאולה אוסי.

אתר להזמנת מופעים, הרצאות וסדנאות עד אליכם

ניתן לקבל כל מידע אודות תכנים תרבותיים, באמצעות האתר, הטלפון והדוא"ל. אנחנו לא מודיעין 144! 

מצויינות

מספר המוצרים בסל : 0
  1. קטלוג
  2. שונות
  3. /
  4. מצויינות

מיומנויות המוח והזיכרון - ערן כץ

מיומנויות המוח והזיכרון - ערן כץ

מיומנויות המוח והזיכרון - ערן כץ

סדרת הרצאות מהנה של ערן כץ, שיאן גינס ומחבר רבי המכר 

מפגש ראשון: עקרונות ושיטות לפיתוח זיכרון מצוין
"איפה הנחתי את המפתחות? איך הלכה הבדיחה הזאת ששמענו אתמול?"

עקרונות פשוטים שיאפשרו לנו להפוך זיכרון רגיל לזיכרון מוצלח. וגם - טכניקות יעילות לזכור בקלות רשימות, מטלות יומיות, היכן הנחנו את המפתחות וכמויות של מידע.

מפגש שני: שמות, פנים ומספרים
"איך קוראים לשחקן שראינו לא מזמן בסרט? מה שלום רוני... מוני... כלומר, יוני?

שיטת פינוקיו, טכניקת נפוליאון ועוד שיטות מרתקות לזכירת שמות ופנים של אנשים. וגם - איך לזכור מספרים, תאריכים ונתונים?

מפגש שלישי: שלוש מתנות למוח
מתנת השכחה - איך מוחקים זיכרונות לא רצויים ומידע לא נחוץ מהמוח?
מתנת מניעת הטעויות - מדוע אנשים חכמים טועים ואיך אפשר לקבל החלטות קצת יותר טובות.
מתנת המזל והאינטליגנציה של ההצלחה – הפסיכולוגיה של המזל והיצירתיות

מפגש רביעי: ללמוד שפה במהירות. לזכור מילים לצמיתות.
מה כל כך מפחיד בשפות? מי הם הפוליגלוטים (דוברי שפות מרובות) ומה סוד הצלחתם?
טכניקת החוף הרדוד - השיטה היהודית המדהימה לזכירת מילים... ללא שינון !
איך אפשר לזכור בקלות מילים, מונחים ומושגים – על מנת לשלוף אותם ברגע הנכון?
הרצאה מרתקת, מבוססת על מחקרים בלשניים על הדרך היעילה והנכונה ללמוד שפות ולזכור מילים לטווח ארוך...  

ערן כץ

שיאן גינס, אמן תרגילי הזיכרון, הוא מומחה בינלאומי בתחום פיתוח מיומנויות המוח והזיכרון.  
כץ הינו מחבר רבי המכר "סוד הזיכרון המצוין", "סוד המוח היהודי" ו"חמש מתנות למוח" ועוד. ספריו תורגמו לשבע עשרה שפות, נמכרו בלמעלה מ 500,000 עותקים וזכו בפרסים ספרותיים.

ערן כץ הוא הבעלים של חברת 'סמארט ממורי בע"מ', שותף של הסטארט-אפ הישראלי 'אפקטיבייט' לאימון המוח, בית הספר לשפות 'ניו סקול' ודירקטור בארגון העולמי International Brain Education Association –IBREA

למעלה מרבע מיליון איש השתתפו ביותר מ 2000 הרצאות שהעביר, ביניהם: IBM, רפא"ל, התעשיה האוירית, טבע, מיקרוסופט, אמדוקס, גוגל, מוטורולה, אוסם, שטראוס, קוקה-קולה, תנובה, בנק לאומי, בנק הפועלים, כנס לשכת רואי החשבון, כנס מנהלי בתי חולים, קורס קציני מודיעין, הטכניון

Singapore government, World Science forum, UN Brain Education Convention, Korean Brain institute, Orbotech Hong Kong, Japan Open sense workshop, Thai chamber of Commerce, General Motors and more

משך כל מפגש כ-75 דקות

מן העיתונות בארץ ובחו"ל 

"שיטותיו היעילות של ערן ומסריו החיוביים יכולים לעזור לכל מי שרוצה לשפר את יכולותיו ולחשוב על הדרך בה הוא חושב…"

 פרופ' דן אריאלי - מחבר רב המכר 'לא רציונלי ולא במקרה' 

" כץ מסתובב ברחבי הארץ ומוכר את מרכולתו כקוסם כמה טריקים פשוטים וגם אתם תוכלו לזכור בקלות רשימות מכולת, מספרי טלפון ושמות של אנשים"

ענת מידן, כתבה ב 7 ימים, ידיעות אחרונות, 20.11.06

"הגורו של הזיכרון"

Henryk Broeder – Der Spiegel  23.11.07 

 "מעניין, משעשע והתרגילים שלו בהחלט עשויים לעזור למעונינים לשפר את הזיכרון "

אורית קימל, מוסף גלריה, הארץ, 10.2.12 

" כץ מוכיח שזה אפשרי... הרצאה אפקטיבית ומהנה "

שירי עמית – דה מרקר, 14.5.11

 

כמות

תיבת הנגינה של הדודה נעמי

תיבת הנגינה של הדודה נעמי

בהצגה שלי וצוף מקבלים תיבת נגינה מיוחדת וקסומה במתנה מהדודה נעמי מארגנטינה, שמאוד אוהבת את המשוררת נעמי שמר...
הם עוברים מסע בליווי השירים שדרכם מגלים עולם של אהבת הטבע, אהבת אדם, חברות ונתינה, אהבה לירושלים ועוד... סיפור מרגש על עלייתם לארץ של הדודה נעמי ובנה אלחנדרו בהשראת אהבת השירה הישראלית ואהבת הארץ


כמות קהל: תלוי אולם והגברה - מומלץ עד 150
ההצגה לכל המשפחה 2-8 

כמות

ד"ר רועי בלתזר תירוש

ד"ר רועי בלתזר תירוש

רופא ומרצה בתחום חקר המוח.
במסגרת עבודתו כיועץ לחברות ביו-טק ורפואה צבר ידע והבנה של קו התפר המחבר בין המוח האנושי, לבין חידושי הטכנולוגיה והאפשרויות הלא מוכרות שהם מייצגים. מעניין אותו לתאר חידושים אלו ולהתבונן על הפוטנציאל שלהם לשנות אותנו, ואת מרחב התפיסה שאנו מתקיימים בו.

בעשור האחרון מרצה במסגרות רבות מול קהלים מגוונים בישראל ובעולם. ממייסדי תוכנית ה- M.A ב- ״School of Thinking" באוניברסיטת בריסל, בה הוא מרצה בתחום ״חשיבה והמוח״. כמו כן הרצה במשך שנים בבתי ספר לרפואה משלימה, ובבית הספר למחול בסמינר הקיבוצים. בימים אלו רועי עורך מדעית ספר על שינה ומוח אשר ייצא לאור במהלך 2023.
בוגר בהצטיינות ביה"ס לרפואה באוניברסיטה העברית.

מגוון הרצאות לבחירה, ניתן לבנות סדרה ולבחור הרצאה אחת:

המוח המשתנה

על המהפיכה הנוירופלסטית של המוח וגילויים חדשים. בהרצאה זו נדבר על האיבר החשוב ביותר, המוח שלנו. האם תמיד תיארו אותו כהכי חשוב?

 

מתוך מחקרים עדכניים נבין מה מיוחד באיבר הזה, בנו וכיצד ניתן לרתום את הידע למעשה. בסוף נוכל לשאול האם האדם יכול להשתנות.

 

זכרון ביולוגי וטכנולוגי

מה הוא הזכרון? הרצאה זו מתמקדת על מה ניתן לעשות כדי לאפשר לזיכרון להשתפר. אין ספק שהטכנולוגיה מקיפה אותנו, אבל מה קורה כאשר אנו משתמשים בה להשפיע על מוחינו? ונבין מדוע יש חוקרי מוח הטוענים שבעיות כמו דמנציה ואלצהיימר יעלמו בשנים הקרובות.

 

הומוסוציאליס

בני אדם הם יצורים חברתיים, כמו מינים רבים בטבע. הרבה לפני היוולדות השפה, מוחינו כבר חווט לייצר תקשורת. עם כל היכולות הרבות שפיתח האדם להעברת מסרים, לא מפליא הוא שהרשתות החברתיות הפכו לכזה גורם משמעותי בחיינו. כל זאת ועוד בהרצאה על האדם כיצור חברתי והגורמים המשפיעים עלינו.

 

חיי נצח

האם מסתובב בינינו האדם הראשון שיגיע לגיל 200? בשנים האחרונות פריצות דרך רבות מתרחשות אשר גורמות לנו לתהות האם המוות הוא אכן בלתי נמנע. איך אפשר לחיות עוד, ולחיות טוב? בהרצאה זו נצלול למחקרים עדכניים ולבסוף גם ניגע בשאלה האם חיי נצח זה ראוי ורצוי?

 

גופנפש

שנים רבות השאלה הפסיכופיזית גופנפש ריתקה את החוקרים, מחקרים חדשים מחקר המול מציעים תשובה אחרת מהידוע, על כל מה שבספקטרום שביניהם.


המוח המוטורי

בני אדם צריכים לזוז בחלל, המוח שלנו ברמות שונות מוכוון תנועה.

בהרצאה זו נבקר באזורים השונים ונראה האם דרך תנועה ניתן להבין את סיבת היות המוח


החומרה המוחית

כדי שהמוח יוכל לבצע את תפקידיו, אנחנו צריכים לדאוג לצרכיו. כיצד תנועה משפרת תפקוד מוחי? ומדוע צריך לישון?

משך הרצאה: תלוי הרצאה, הקרנה

כמות קהל: תלוי אולם והגברה

עזרים טכניים: מגיע עם דיסק חיצוני, כך שמחשב שמחובר למקרן (שיהיה גם עם סאונד) זה מצוין.

מיקרופון עדיף אלחוטי... לרוב הולך על הבמה בזמן ההרצאה...

כמות

יוסי בונן אומן חושים

יוסי בונן אומן חושים
ניפוץ תאוריית ההיגיון
מופע על חושי

הופעה סוחפת ומרתקת, מטובלת בהרבה הומור, תדהמה וסקרנות. בשיתוף הקהל לכל אורך המופע, דבר היוצר חוויה מיוחדת ומרגשת.
קריאת מחשבות, השתלת מחשבות, טלקינזיס, חיבור בין אנשים.
מופיע בפני: צוותי עבודה במקומות חברות, אירגונים וארועים פרטיים.

התאמת תוכן המופע למזמינים, בניית קטעים מיוחדים ואישיים.
מופע מפתיע, כזה שימשיכו לדבר עליו עוד זמן רב…

יוסי בונן - דור שני בעולם הקסמים ואומני החושים.
שחקן תאטרון / פרסומות.
על במות מגיל 13.

משך המופע: כ-60 דקות
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

יוסי בונן צילום: רוני גילת


כמות

תמר לב

תמר לב

מאיירת וסופרת בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית בצלאל ותעודת הוראה באוניברסיטה העברית.
איירה וכתבה את הספר "איפה רד? המסע למאדים" שיצא בהוצאת טל-מאי מבית ידיעות ספרים, איירה את הספר "שקית של געגוע" מאת רות קלדרון שיצא בהוצאת ידיעות ספרים בשנת 2023, את הספר "שמלה מסתובבת" מאת מאירה פירון.
במסגרת הפעילויות שתמר מקיימת ניתן להזמינה לשעת סיפור, סדנת איור, סדנה או הרצאת קומיקס ו-פופ-אפ
.

 

סדנאות איור וכתיבה

נושאים: חלל, איור וכתיבת סיפור, קומיקס, עיצוב ספרי פופ-אפ וספרי מנהרה

 

פעילויות על פי תווך גילאים
גן חובה-כיתה ב׳: חלל והספר ״איפה רד? המסע למאדים״
ג׳-ו׳ איור וכתיבת ספר
ז׳-ט׳ עיצוב ספרי פופ אפ 
/

משך מפגש: כ-60 דקות
עזרים למפגש: מומלץ להגיע עם קלמר אישי - צבעים, עפרונות, מחק, מחדד

 

תמר לב צילום: אריאלה ביטרמן

כמות

שרות יודית - דרך המשי

שרות יודית - דרך המשי

שלוש המוסיקאיות והיוצרות-ורד פיקר, קרני פוסטל ורז שמואלי נפגשות על במה אחת.
שרות את הכותבת והמלחינה הגדולה בארץ, יהודית רביץ.

פסנתר - ורד פיקר, צ׳לו - קרני פוסטל, גיטרה - רז שמואלי ושלושה קולות נהדרים.

הילדה הכי יפה בגן, בך לא נוגע, געגוע, סליחות ועוד..


משך המופע: כ-70 דקות
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

שרות יודית - דרך המשי צילום יחץ

לטעימה מתוך המופע יש ללחוץ על קישור זה
לטעימה מתוך המופע יש ללחוץ על קישור זה
כמות

מאיה ערד

מאיה ערד

סופרת, מחזאית, צמחונית מגיל 14 בשל ביקור במשחטה, מתגוררת בארה"ב עם משפחתה, מבקרת לעיתים בארץ ומרצה.
 
מפגש על ספרה "שנים טובות" 

 

איך כותבים ספר שעשוי כולו מאיגרות "שנה טובה"? מה האתגרים היחודיים לרומן מכתבים? ואיך ספר יכול להיות גם רומן מכתבים וגם רומן היסטורי, שמתרחש במשך חמישים שנה? 

מאיה ערד תספר על ספרה החדש, "שנים טובות". הספר עוקב אחרי לאה, צעירה ישראלית שנסעה לאמריקה ללמד עברית, ונשארה שם. מדי שנה, במשך חמישה עשורים, לאה שולחת מכתב "שנה טובה" לחברותיה מהסמינר, ומספרת להן על קורותיה בשנה שחלפה: מקשטת קצת את המציאות, ומצניעה את מה שמוטב לא לומר. זהו ספר על הגירה, על התבגרות, על תקוות גדולות ואכזבות גדולות לא פחות, אבל גם ספר אופטימי, על אהבת חיים, אהבת אדם ואהבת כתיבה, שבזכותם היו ללאה שנים טובות. 

משך ההרצאה: כ-75 דקות 
כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

צילום: מירה ממון


 

כמות

עדי קרוב - רואים הקול

עדי קרוב - רואים הקול
רואים הקול
תרבות בתיאור קולי לעיוורים ולקויי ראייה
 
על ההרצאה:
תרבות ללקויי ראייה באמצעות תיאור קולי - מה זה ואיך זה קשור אלינו?
במפגש נבין מהי הנגשת תרבות לעיוורים, או בשמה הרשמי - תיאור קולי.

מהם התחומים בהם התיאור הקולי נוגע, מה האתגרים והחוויות שבעיסוק, כיצד התיאור הקולי משפיע על חייהם של העיוורים וכיצד יכול להשפיע גם על תפיסת העולם שלנו, הרואים.
ההרצאה מתאימה לנוער ומבוגרים וכוללת התנסות חושית של הקהל ודוגמאות רבות מתוך עבודות וחוויות שנצברו במהלך השנים.
 
עדי קרוב - מתארת קולית של הצגות, סרטים ואירועים לעיוורים, מחלוצות התיאור הקולי בארץ. עוסקת בתחום מאז היווסדו בארץ בשנת 2014.
רואה חשיבות עצומה בחשיפת התיאור הקולי לקהל הרחב. זהו תחום מרתק ומיוחד שאינו מוכר דיו בארץ, והיכרות (אפילו ראשונית) איתו, יכולה להביא לשינוי של ממש.
 

משך הרצאה: תלוי הרצאה, הקרנה

כמות קהל: תלוי אולם והגברה

עדי קרוב צילום אמיר בוכניק

 

כמות

איתי אנגל

איתי אנגל
ישראל בין חמאס, איראן ואוקראינה
בשיא הקרבות באוקראינה, בשיחה עם איתי אנגל, ביקש נשיא אוקראינה להבין אם ישראל מתכוונת לסייע למדינה שלו להתמודד מול המתקפה הרצחנית של רוסיה של פוטין. 
ולמה המלחמה באוקראינה קשורה למלחמות שלנו עם איראן וסוריה?

ישנם דברים שאפשר לראות רק כשיוצאים לשטח
איתי אנגל, זוכה פרס סוקולוב לעיתונאות, יוביל אותנו בקטעי תיעוד בלעדיים דרך עירק, סוריה, לבנון, איראן, סעודיה, תימן ורוסיה על מנת להבין את מערך הכוחות החדש בשכונה שלנו.
בהרצאתו הוא גם מסביר את ההתנהלות שלו מאחורי הקלעים במדינות אויב.
איך, כישראלי, הוא מסתובב במקומות כמו סוריה או עיראק, לעיתים בין מיליציות שיעיות נאמנות לאיראן ושטחים בהם פועלים ג׳יהאדיסטים של דאע״ש. 

מפות דינמיות ימחישו כיצד איראן שולחת זרועות עד הגבול שלנו, איך היא מפעילה את חיזבאללה ואיך כל זה הולך להשפיע על המלחמה הבאה שלנו.

איתי אנגל הוא הכתב הישראלי היחיד שמסקר את הקונפליקטים במזה"ת ובעולם כבר 30 שנה. בהרצאתו הוא יביא לנו מהשטח תמונת מצב עדכנית לימים אלה לנו אודות הכוחות החדשים שעולים בשכונה שלנו ואיך מתפרקת מפת המזה״ת שהכרנו.

משך המפגש: כ- 60 דקות
כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה
צילום איתי אנגל: צביקה טישלר

כמות

מרסל מוסרי

מרסל מוסרי

קופסת קובות סיפורה של מרסל מוסרי

מרסל מוסרי הנה סופרת ישראלית מוכרת שהתפרסמה באמצעות הפייסבוק וספריה יצאו לאור במימון המונים. נולדה בשנת 1990 לאב נהג מונית ואם שעבדה בעיריית תל אביב. למוסרי שלוש אחיות – שתיים מהן מנישואיהם הקודמים של הוריה.

מרסל מוסרי הנה סופרת מצליחה אשר התפרסמה באמצעות הפייסבוק בלבד וללא אמצעי פרסום אחרים. גם את פרסום ספריה הוציאה ללא סיועה של הוצאת ספרים גדולה ומוכרת. המעריצים של מוסרי מונים לא פחות מ- 50,000 איש הנאמנים לקריאת סיפוריה השבועיים והאנקדוטות אותן היא מביאה בהם.

מרסל גדלה בחולון ועבדה כפקידה עד גיל 23. בגיל זה פרסמה בפייסבוק סיפור קצר שנקרא "קופסת קובות". הסיפור הקצר תפס תאוצה של ממש בפייסבוק, כשהזכיר לרבים את ילדותם, ופרסם את עצמו בין גולשים. התפוצה המשמעותית של הסיפור דחפה את מוסרי לפרסם סיפורים נוספים אשר הפכו אותה למוכרת ברחבי האינטרנט. לאחר תקופת מה פרסמה את הסיפורים בספרים אותם הוציאה באמצעות מימון המונים.

הספרים הופצו מאוחר יותר גם בחנויות השונות וכיום הם משווקים ברשתות ובחנויות ספרים רבות. בשנת 2014 החלה מוסרי לכתוב טור שבועי בעיתון מעריב במוסף "מעריב השבוע" וכמו כן קיבלה תכנית ב"רדיו ללא הפסקה". עוד באותה השנה נבחרה לרשימת 40 הצעירים המבטיחים של ישראל מטעם מגזין "פורבס" המוכר. בשנה אחת אחרי כן השתתפה בעונה השנייה של הדוקו ריאליטי "גולשי ספות".

ספרה הראשון "קופסת קובות" קיבץ כ 50 סיפורים קצרים בסגנון עממי וטובל ב"מזרחיות". ספרה השני נקרא "דמעות של יין" והוצא גם הוא בהוצאה עצמית. הסיפורים של מוסרי עוסקים בנושאים הרלוונטיים ביותר, והמעסיקים את כולנו: מערכות יחסים ארוכות ובגידות, חוסר סיפוק ביחסים, אהבה וקנאה, התחלות וסופים, תקוות ואכזבות, קשרים אינטימיים ועוד. כל אלו יוצרים חוויה רגשית מרתקת ומושכת ההופכת כל אחד מסיפוריה של מוסרי לרגעים בלתי נשכחים עבור המאזינים.

 

ללא תואר ובלי ריאליטי וסוכן ממולח, הצליחה לצבור בזמן קצר קוראים רבים, זאת בזכות הקסם שבסיפוריה- שמצליחים לגעת בקהל מגוון.

בימים אלו שוקדת על כתיבת סדרת טלוויזיה.

"קופסת קובות"

הכל התחיל מסיפור על קופסת קובות שפרסמה מרסל בפייסבוק. מאז, נוספו עוד רבים.

סיפוריה המתובלים בעממיות והרבה "מזרחיות", נכתבו מתוך כאב ולא מתוך מטרה, ותוך מהרה הגיעו לקהל רחב ומגוון והצליחו לגעת בלב קוראים רבים.

מרסל, תופעת רשת מצליחה, הצליחה לעקוף את הוצאות הספרים ולהצליח לבדה ללא תואר, סוכן או תכנית ריאלטי. בהרצאתה המרתקת משתפת ב"סיפור הסינדרלה" שלה: איך התפרסמה באמצעות הפייסבוק ואילו כלים הפייסבוק יכול לתת ליוצרים שבמות אחרות לא יכולות?

כיצד ניתן להוציא ולמכור בחנויות שני ספרים מצליחים באופן עצמאי ולא תחת הוצאת ספרים מסויימת? כמה כסף נדרש? איך אפשר לגייס כסף בצורה חברתית והוגנת? מאנונימיות ועד הצלחה וקריירה בזכות הרשת. – הרצאה מרתקת, מצחיקה ומעוררת השראה!


משך ההרצאה: כ-75 דקות 
כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה
מרסל מוסרי קרדיט צילום יונתן בלום
כמות

יעל בגדדי

יעל בגדדי

מובילה משפחות להצלחה, יעל בעלת תואר שני בייעוץ חינוכי, בעלת ניסיון בחינוך בעבודה עם נוער בסיכון, ילדים עם קשיי קשב ולקויות למידה. כיום יעל עוסקת בהדרכת הורים, ייעוץ זוגי, היא מרצה, מנחת סדנאות ומלווה משפחות באתגרים השונים.

יעל מלווה הורים מכל רחבי הארץ שמתמודדים עם אתגרים סביב הילדים והזוגיות, בעלת קליניקה בחיפה ובזום.

מרצה בחברות וארגונים, בכנסים, ימי כיף, יום המשפחה, יום הבריאות במגוון הרצאות ייחודיות להורים במטרה לשפר את איכות חייהם גם בבית וגם בעבודה.

ממגוון ההרצאות של יעל:להרים את המבט – המסכים בחיינו ובחיי ילדינו אנחנו שומעים על מסכים ללא הרף ועל הנוכחות שלהם בחיינו. יש המדברים בעדם, יש המדברים נגדם. בסופו של דבר רובנו חשים שהמסכים הם חלק בלתי נפרד מחיינו והם כאן על מנת להישאר. אם זה המצב – אולי מגזימים קצת בהתייחסות השלילית אליהם? בהרצאה חשובה זו נדבר קודם כל על השפעת המהפכה הטכנולוגית על בני האדם בכלל – “אם אתה לא שם אתה לא קיים”; נעמוד על היתרונות והחסרונות שהמהפכה הביאה עימה. כמו־כן נתייחס להשפעות המסכים על מוחנו, על היחסים שלנו עם הזולת, על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו. ולבסוף נתייחס להשפעת המסכים על ילדינו: האם מומלץ להגביל את זמני המסך ואם כן – כיצד עושים זאת בגיל הצעיר ועוד יותר קשה מכך – בגיל ההתבגרות? ההרצאה נועדה להעניק מגוון נקודות הסתכלות על המהפכה הטכנולוגית. כל אחד יוכל לפעול בחייו הפרטיים כראות עיניו ולבחור מתוך הידע.


קריירה והורות – כיצד נג'נגל את כל משימות החיים ונחוש מסופקים ולא מותשים? אימהות ואבות רבים מרגישים שהם צריכים להיות הכל וכל הזמן עבור כולם – בעבודה, עם בן/בת הזוג, עם הילדים, עם הבית ועוד ועוד מטלות ומשימות. חיים על פי הכלל של "מה שלא הספקתי לעשות ביום – אעשה בלילה" ומגיעים למצב של תשישות שגורם לחוסר סבלנות וחוסר הנאה מהיום יום. ההרצאה המשמעותית הזו גורמת לחישוב מסלול מחדש, לדיוק עצמי - מה טוב ונכון עבורי, דבר שמוביל להצלחה הן בעבודה והן בבית והכי חשוב לתחושות של סיפוק והגשמה. ההרצאה מאוד מתאימה לאירועי נשים ולימי אשה וליום המשפחה.


למה אנחנו צריכים את זה? תרבות השפע והשפעותיה עלינו ועל ילדינו.

ישנה אמונה שמאוד רווחת בקרב ההורים – ככל שהם יקנו לילדים יותר משחקים "התפתחותיים" ו"חינוכיים" הילדים יהפכו חכמים, מפותחים ויעסיקו את עצמם זמן רב. האמת היא שההיפך הוא הנכון. בהרצאה מפתיעה זו נגלה את ההשלכות של תרבות הצריכה שבה אנו חיים על ההתפתחות של ילדינו ועל היכולת שלהם להפוך לאנשים מאושרים. נלמד אילו משחקים מומלצים וכיצד לפעול כשהילד רוצה לקנות עוד ועוד וקשה לסרב לו ואיך להפסיק להסתכל "על הדשא של השכן".


איך לגדל ילד עם ביטחון עצמי? הורים רבים מאמינים שהביטחון העצמי של ילדיהם הינו תכונת אופי – "או שיש לך את זה או שאין לך את זה" ושאין להם הרבה מה לעשות על מנת לשנות את המצב. מסתבר שההיפך הוא הנכון. בהרצאה המרתקת והפרקטית נבין עד כמה להורים יש השפעה משמעותית על הביטחון העצמי של ילדיהם החל מהדרך שבה הם מדברים, מהנוכחות שלהם, מזמן האיכות שלהם, מהחום והמגע וכמובן ממתן עצמאות. ההרצאה מתובלת בסיפורי מקרה של ילדים בגילאים שונים החל מהגיל הרך ועד גיל ההתבגרות כולל (התאמות יעשו על פי דרישה). בסיום ההרצאה ההורים יצאו עם כלים מעשיים אותם הם יוכלו ליישם בביתם באופן מיידי.


הרבה יותר מסבא וסבתא - הרצאת חובה לסבים וסבתות שרוצים להפוך את הקשר עם הנכדים לקשר קרוב, משמעותי ומהנה. בהרצאה נדבר על השינויים שחלו בסבתאות בת ימינו לעומת זו שהיתה בעבר, נלמד כיצד ומתי להעניק גבולות הן לנכדים והן להורים שלהם על מנת שסבא וסבתא יוכלו להמשיך להנות מהחיים ולא "להשתעבד" לסבתאות בניגוד לרצונם. בנוסף נתייחס לדילמות נפוצות כגון – עד כמה "מפנקים" את הנכדים, עד כמה מתערבים בחינוכם וכיצד להפוך את הזמן המשותף לאיכותי, מהנה שנחרט עמוק בלב. הרצאה קלילה, מלאה בדוגמאות מהחיים ומתאימה לאירועי גימלאים, לדיור מוגן ולחוגי בית לגיל השלישי.

אחים זה לנצח | כל האמת על יחסים בין אחים

כל הורה מייחל לכך שהילדים שלו יהיו החברים הכי טובים, ידאגו זה לזה, יתחשבו, יחלקו ועוד אך בפועל הילדים רבים, מקנאים ומתחשבנים זה עם זה וגם איתנו ההורים. בהרצאה החשובה והפרקטית הזו נבין עד כמה מערכת היחסים בין הילדים שלנו משפיעה על עתידם, נבין כיצד משפיע המיקום בתא המשפחתי על תפיסת העולם (כולל ילדים יחידים), היכן עוברים הקווים האדומים בריבים שלהם. וכמובן נקבל כלים מעשיים כיצד להגיב בזמן ריבים ואיך לעזור להם לבנות מערכת יחסים חיובית וחברית כי אחים זה לנצח.

חוסן אישי ומשפחתי בזמן משבר


אנחנו עוברים תקופה לא פשוטה שמשפיעה עלינו וכמובן גם על ילדינו. 

מזמינים אתכם להרצאה ושיחה פתוחה, בהנחיית יועצת משפחתית, בה נדבר כיצד לעזור לעצמינו ולילדינו לשמור על חוסן, להתמודד עם שינויים בשגרה ועם כמות המסכים שעלתה דרמטית בתקופה הזו. 

ינתנו כלים מעשיים להתמודדות עם פחדים הן שלנו והן של ילדינו ועם כל מיני מצבים מאתגרים בחיי היום יום המשפחתיים. 


 

משך הרצאה: תלוי הרצאה, הקרנה

כמות קהל: תלוי אולם והגברה

יעל בגדדי צילום רונית ולפר

 

כמות

דלתות נפתחות מעצמן - מחווה ליהונתן גפן

דלתות נפתחות מעצמן - מחווה ליהונתן גפן

ערב ממיטב שיריו ויצירותיו של המשורר, הסופר, המתרגם והמחזאי יהונתן גפן שמהווה נכס צאן ברזל בתרבות הישראלית. מילותיו מלוות את כולנו כילדים וכבוגרים ובמופע אנו מבצעים משלל יצירתו העניפה לאורך השנים ומכל הסגנונות והאלבומים. המופע מלווה בהסברים ומצגת מילים.

בהשתתפות: עידן טולדנו  - שירה וגיטרה, גלי שדה – שירה, גיא נחמיאס – גלי נשיפה

ניתן לשדרג את המופע לילדים/לכל המשפחה עם השחקן איציק כהן בתוספת תשלום.

אורך המופע: כ-60 דקות
כמות קהל: תלוי אולם והגברה


יהונתן גפן צילום באדיבות דוברות משרד החינוך מחוז צפון
כמות

רחל אסתרקין

רחל אסתרקין

חוקרת סרטים מומחית לרב-תרבותיות ומיגדר בקולנוע

 

כתבה וביימה את  הדרמה   'ג'קי - חתולת זבל' ערוץ 2. כלת פרס משרד החינוך על תרומתה לקידום חינוך לצפייה ביקורתית. מחברת הספר 'אל תקרא לי גיבור' הוצאת רסלינג תל אביב 2018 יועצת עורכת תוכניות ומרצה בכירה לקולנוע. פרסמה מאמרים בנושא קולנוע מגדר ושפה חזותית במגוון מגזינים. שימשה כשופטת בפסטיבלי סרטים וכלקטורית לתסריטי דרמה ברשות השנייה. לימדה באוניברסיטת תל אביב, בקמרה אובסקורה, בבצלאל, במעלה, מכללת ליפשיץ, חשיפה, מכון אבשלום ועוד. מרצה ברחבי הארץ בהיכלי תרבות, סינמטקים, מוזיאונים, קתדרות למבוגרים, ספריות והשתלמויות מורים.

 

 

עיבוד או "איבוד"-  על יחסי הגומלין בין ספרות לקולנוע   

"פרולוג" - מפגש פתיחה על הקשיים, הכשלים והפתרונות בעיבוד ספרותי לקולנוע. ההרצאה משולבת בקטעי סרטים הממחישים את ההבדלים בין השפה הקולנועית לשפה הספרותית.  אהובת הקצין הצרפתי. הסנדק.

 

"משהו רקוב בממלכת דנמרק" - ההרצאה תנסה להסביר מה הופך את שקספיר  ל"קולנוען" גדול. תוך הצגת דוגמאות הממחישות מה מושך קולנוענים מכל העולם ליצירותיו.


"כל העולם במה וכל בני האדם שחקנים" - המשך דיון וניתוח קטעי סרטים המבוססים על שקספיר

 

"על תבונה רגישות, גאווה ודעות קדומות" - סוד הקסם של ג'ין אוסטין. על ספרות נשים ועיבודים לקולנוע לפני ואחרי המהפיכה הפמיניסטית תוך שילוב דוגמאות מיצירות קולנועיות מגוונות.

 

"של נעליך מעל רגליך" - על חשיבותו של המיתוס בהיסטוריה האנושית ועל גלגוליו אל הקולנוע מסיפורי התנ"ך דרך המיתולוגיה היוונית ועד המיתולוגיה הנורדית.                                                                

 

"היה היה פעם בארץ רחוקה" - על סוד קסמן של אגדות העם , על החשיבות הפסיכולוגית, החברתית והחינוכית לילדים ולמבוגרים כאחד. תוך הצגה וניתוח שלל דוגמאות.

 

"טוב למות בעד ארצנו" - עיבודים בכחול לבן-על הספרות העברית ועיבודיה לקולנוע , על פרות קדושות ועל עיצובו של היהודי החדש בתרבות הציונית.

 

 

יוצרי הקולנוע המרתקים בעולם                      

מסע צבעוני מגוון וייחודי עם יוצרי קולנוע מהחשובים בימינו. על הקשר בין חברה לאומנות  על הדיאלוג שיוצרים מנהלים עם התרבות שלהם, על הסגנון האומנותי שלהם ועל מה שמכניס את היצירות שלהם לפנתיאון הקולנוע.

קן לואץ' מבריטניה - היוצר הוותיק הרואה בקולנוע שליחות חברתית , מקפיד להציג חלון אל המציאות ולהשתמש באומנות ככלי לביקורת נוקבת.                                     

 

פאתיח אקין מגרמניה - כאזרח גרמני בן למשפחת מהגרים טורקיים  מרבה אקין לעסוק בקונפליקט הרב תרבותי על מורכבותו והבעיות שהוא מביא איתו.           

 
פדרו אלמודובר מספרד - בסגנונו היחודי ובעולמו מלא הצבע המלודרמה וההגזמות הסיפוריות והסגנונוניות הפך אלמודובר לאחד הבימאים החשובים ביותר בעולם.

 

פרנסוא אוזון מצרפת - הבמאי שזכה לתואר "האלמודובר הצרפתי" מציג בקולנוע שלו  חירות סגנונית וגמישות מגדרית ומינית מרתקת ופורצת גבולות.                  

 

סוזאן בייאר מדנמרק - נקודת מבט נשית מרעננת על זוגיות, על החברה הדנית העכשווית ועל קולנוע ואומנות בעידן הגלובלי.                                                           

 

היזוקירו קורה אדה מיפן - הבמאי ההופך קלישאות לזהב וחוקר במצלמת הקולנוע שלו כאילו היתה מצלמת רנטגן את הנסתר והעמוק ביותר בנבכי החברה והמשפחה ביפן.

 

ג'אנג יי- מו מסין - אחד היוצרים החשובים ביותר בעולם , עטור פרסים וסיפורי הצלחה מי שסלל את הדרך להיכרות עם הקולנוע והתרבות הסינית ברחבי תבל.

 

קלינט איסטווד מארה"ב - שחקן נערץ מוסיקאי מחונן ואחד הבימאים החשובים ביותר באמריקה זוכה חמישה פרסי אוסקר יוצר ומיתוס יחיד במינו.                                   

 

לדבר קולנועית שוטפת- האבא והאמא של כל המסכים

הכל מדברים וכותבים על תרבות המסכים, דור המסכים, והשתלטות המסכים על חיינו. הכל החל במסך הקולנוע, והגיע הזמן לצלול לתוכו ולהבין כיצד הוא פועל על הצופה. לזהות את הקשר ההדוק בין צורה לתוכן, ולזהות את ה"טריקים" שבהם משתמשים יוצרי קולנוע וטלויזיה, פרסומאים, וסוכני מדיה  על מנת להשפיע על הצופה . הכרות עם השפה הקולנועית ומסריה הגלויים והסמויים, תאפשר להם להיות צופים ביקורתיים ותעשיר את הנאתם מצפיה בסרטי קולנוע:  

בראשית היה הסיפור...על ההבדלים בין סיפור לתסריט,

גיבור מה הוא אומר...  על סודות הליהוק, וסגנונות משחק

הסביבה קובעת תודעה.. על אתרי הצילום, התפאורה, צבעים ואוירה

הגודל כן קובע...על מרחק המצלמה, זוית הצילום וכל הטריקים .

ואף על פי כן נוע תנוע...על תנועות המצלמה והשפעתה על הצופה.

קולנוע הוא סיפור כתוב באור...על חשיבות התאורה והשפעתה עלינו

אחד פלוס אחד שווה שלוש...על קסם העריכה הקולנועית הבונה מציאות,

שים פס על הקול...על הדיאלוג, האפקטים והמוסיקה 

   
                                      

חיים מעוררי השראה - סוד הקסם של הביוגרפיה הקולנועית                                                                                                       

מסע קולנועי מרתק אל עולמם של מי שיצרו מהפכות בתחומם או נפלו קורבן למגלמוניה שלהם. נשים או גברים, שחורים או לבנים, מן העבר הרחוק ומן העבר הקרוב כל אחד ואחת והסיפור המרתק שלו והתובנות שהוא מעניק לנו כצופים. מה מושך אותנו במיוחד אל ז'אנר הביוגרפיה? מאלביס וריי צ'ארלס ועד לינקולן ומרגרט תאצ'ר מהנסיכה דיאנה ועד ג'ודי גארלנד מגוון עצום של סרטים על אנשים חשובים ומוכרים יותר או פחות ועל האופן בו הקולנוע מטפל בביוגרפיה.


קולנוע: עובדים עלינו החיים והסרטים

המסרים המסתתרים מאחורי הסרטים שאנחנו אוהבים? הקשר בין קולנוע לתרבות ולרב תרבותיות? כיצד מעצבת תרבות המסכים את החברה? רב-תרבותיות -מאפייני התרבות העכשווית וכיצד הם באים לידי ביטוי בקולנוע גלובליזציה- רב תרבותיות ושאלת המהגרים גזע ותרבות - קולוניאליזם גזענות ואימפריאליזם תרבותי בשם הנאורות. תרבות המסכים -תרבות המסכים מראשית הקולנוע ועד הרשתות החברתיות תרבות הצריכה – הקפיטליזם גבר על הכל ומעצב את חיינו תרבות הניו אייג'-פלורליזם דתי בשלל צבעים

תרבות ה-מיטו ((METOO - נשים מבקשות תיקון, שויון, והכרה שאלות של להטבי"ם - צמתים חשובים בהיסטוריה של להטבי"ם.


שאלות של חינוךעל הדילמה העומדת לפתחו של החינוך                                                       

המסך הקטן מנצח את המסך הגדול

סדרות טלויזיה איכותיות מהוות תחרות של ממש למדיום הקולנועי, פורצות דרך, מעוררות מחשבה, פונות גם אל קהל משכיל ובקורתי ומושכות אליהן כותבים בימאים ושחקנים מעולם הקולנוע.

על היחסים בין קולנוע לטלויזיה - סקירה היסטורית

על הקשר בין הלך הרוח תרבותי/תקופתי והתכנים הנצפים

על המדיום שמכתיב את המסר - טכנולוגיה והשפעתה על הרגלי הצפיה.

על ההיסטוריה של סדרות דרמה טלויזיוניות

הסופרנוס, שובר שורות, משפחת סימפסון, סקס והעיר הגדולה, סיפורה של שפחה, הסמויה, בית הקלפים, הכתר ועוד...

 

משפחה מהסרטים

אבות אימהות, ילדים וזקני המשפחה מן הארץ והעולם מן העבר וההווה. משפחה כמקור כוח שייכות חום ואהבה אבל גם דיכוי סירוס וסכסוכים. המשותף למשפחות בכל העולם ולאורך כל ההיסטוריה.

משפחה, מסורת וקודים חברתיים נוקשים באירן.

משפחה, מסורת והגירה בקולנוע צרפתי/אלג'יראי.

משפחה, מסורת ומשבר זהות הדרוזים בקולנוע הישראלי.

משפחה, מסורת ומוסלמים בקולנוע הישראלי/פלשתיני.

משפחה, מסורת ועקדת יצחק בישראל העכשווית.

משפחה, זוגיות ואומנות כמנוף לצמיחה בקולנוע הספרדי.

משפחה, בדידות וכמיהה לאהבה בקולנוע האיסלנדי.

משפחה, זוגיות והתמודדות עם הגיל בקולנוע האמריקאי.

משפחה ממשבר לצמיחה בקולנוע הישראלי.


 

 רומנטיקה, זוגיות וארוס בקולנוע

נערת בוליין האחרת - ג'סטין צ'דוויק ארה"ב 2008

המאה השש עשרה בחצרו של הנרי השמיני כשנישואין הם חוזה כלכלי, הנשים הן אובייקטים לעינוג הגבר והתככנות היא נישקה של האישה.

 

נשים קטנות גרטה גרוויג ארה"ב 2019

המאה התשע עשרה  על כל הסתירות והקונפליקטים בכל הקשור לנישואין רומנטיקה  ומעמד הנשים על פי העיבוד החדש לספרה המיתולוגי של לואיזה מיי אלקוט 

 

קרול טוד היינס ארה"ב 2016

שנות החמישים של המאה העשרים  בניו יורק על אהבה בין נשים, על השמרנות המבט הגברי הדומיננטי והניסיון להשתחרר ממנו.

 

מאחורי הקלעים  מרטין שראייר גרמניה 2019

שנות השישים בגרמניה המזרחית בסיפור אהבה גדול מהחיים על רקע תעשיית החלומות של אולפני הקולנוע מאחורי חומת ברלין

 

לאבינג ג'ף ניקולס ארה"ב 2016

שנות השישים בוירג'יניה שבארצות הברית כשסיפור אהבה בין גבר לבן לאישה שחורה היה

טאבו והמאבק של זוג האוהבים בממסד ובדעות קדומות היה לחם חוקם.

 

האישה ביורן רונגה  ארה"ב 2017

מבט עכשווי ומפוכח בצל תרבות המי-טו על יחסיהם של בני זוג מבוגרים סופר מצליח ורעייתו ועל הנורמות שהשתנו ביחסי הכוח שבין גברים לנשים.

 

לא פה לא שם מייסלון חמוד ישראל 2016

שלוש צעירות ישראליות ערביות בדירה שכורה בתל אביב מחפשות דרכים לגשר בין מסורת לקידמה בין נטייה מינית לשמרנות משפחתית ובין זהות לאומית לזהות אישית.

 

הגבר המושלם שלך מריה שרדר גרמניה  2021

העתיד הקרוב על קו התפר בין האנושי לאנדרואידי בין התבונה והרגש לבין האינטיליגנציה המלאכותית וההשלכות של אלה על כל מה שקשור ברומנטיקה ומיניות

 

 

משך הרצאה: תלוי הרצאה, הקרנה

כמות קהל: תלוי אולם והגברה

רחל אסתרקין קרדיט צילום יחצ

כמות

שחר שקלש

שחר שקלש

עורך חדשות בכאן 11 וכתב מגזין במוסף סופהשבוע של מעריב, מדריך ותיק ביד ושם ומדריך קבוצות לפולין.

מרצה במגוון נושאים שמשלבים היסטוריה רחוקה, אקטואליה קרובה, סיפורים מפתיעים והרבה נקודות למחשבה.

 

שם ההרצאה: איך מנצחים שנאה?

בקצרה: שנאה ופילוג קיימים בעולמנו עוד מימי קדם, והתפשטו במיוחד מאז כניסת הרשתות החברתיות לחיינו. אבל מדוע בכלל הביולוגיה והסוציולוגיה מתמרצות בני אדם לשנוא, למה דווקא היהדות רואה בתופעה הזו איום קיומי, ובאלו כלים ניתן להשתמש בחיים היומיום כדי לצמצם אותה?

 

שם ההרצאה: נשים משנות עולם

בקצרה: עוד לפני עידן "מי טו" והשוויון המגדרי, בשיאה של המלחמה הגדולה בהיסטוריה, היו נשים ששינו את העולם לטובה ולרעה – וסיפורן לא סופר. מנשות הצמרת הנאצית ועד לליטאית שהצילה את נכסי התרבות שלנו, מהיהודייה שניסתה לבלום את השואה ועד לאלה שמרדו באושוויץ. סיפורים עם מוסר השכל רלוונטי במיוחד.  

 

שם ההרצאה: יהודים על הכוונת

בקצרה: עוד לפני שהפכו היהודים לעם, האנטישמיות כבר נולדה. מאז היא משנה את פניה באופן מתוחכם בכל פעם שנוצר משבר כלכלי, ביטחוני, או בריאותי. אבל איפה נוצר החיבור בין יהודים לתיאוריות קונספירציה? האם מדינת ישראל צמצמה או הרחיבה את הבעיה? איך אנטישמים משתמשים לצרכיהם ברשתות החברתיות, וכיצד התופעה הזו משנה את העם היהודי מבפנים?

 

שם ההרצאה: השואה והישראלים

בקצרה: כשישראלים שומעים את המילה "שואה" הם מדמיינים מחנות, גטאות ואולי גם פרטיזנים. אבל ברחבי העולם עולות קונוטציות אחרות לגמרי. במערב הפכו את אנה פרנק לדמות אוניברסלית, במזרח אירופה נלחמים ממש עכשיו "בנאצים של ימינו", ובארצות ערב נעים בין אמפתיה להכחשה והצדקה. הרצאה על קובץ של מיתוסים ונראטיבים, שכולם מעוניינים להשתמש בהם.

 

שם ההרצאה: נפשו של רוצח המונים

בקצרה: האם אדולף אייכמן הוא רוצח, למרות שהיה רק פקיד שמילא טבלאות? ומה לגבי נהג קטר פולני שהוביל קרונות עמוסים לאושוויץ? מה הופך אנשים משכילים ממדינה תרבותית לרוצחים סדיסטיים, והאם כל רצח-עם זקוק למנהיג צמא דם שיניע אותו? עדויות ישנות ומחקרים חדשים מספרים סיפור מרתק, שדורש מאיתנו לחשוב על הכל מחדש.

 

שם ההרצאה: יהיה כאן לונה פארק

בקצרה: בגיל 26, בהיותו בן יחיד לאם חד הורית, נודע לשחר שקלש שאמו חולה בסרטן מוח סופני. אחרי שנאלץ להתמודד עם הבשורה הוא החליט לצאת למסע, בתוך החיים היומיומיים, שהפך את התקופה הזו למיוחדת עבור שניהם. כעבור שנים, ואחרי שחקר את הנושא, הוא מצא דרכים שיכולים להפוך התמודדות עם כל משבר לסבירה בהרבה. הרצאה שמפיחה אופטימיות ומעניקה כלים פרקטיים למשברים שכולם חווים.

 

*בקרוב יתווספו הרצאות נוספות, ביניהן הרצאה בנושא מנהיגות כללית בימינו והעברת מסרים, הרצאה בנושא מנהיגות בתקופת השואה ומלחמת העולם השנייה, והרצאה בשם "יהודים, כסף ומיתוסים אחרים".

 

משך ההרצאה: 75 דקות
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

 

 

כמות

גיא חן

גיא חן

פורש שב"כ, מרצה, מנחה סדנאות ומחבר הספר מֻחַ'אבַּרַאת.

הרצאותיו של  גיא חן:

"מאויב למשתף פעולה" - אומנות השכנוע והנעת אנשים כנגד כל הסיכויים.

כיצד מצליח רכז השב"כ לשכנע אנשים, להשפיע עליהם, לייצר אמון, מחויבות, לבנות שיתוף פעולה פורה לאורך זמן ולהניע אותם לבצע משימות מסוכנות ומורכבות בתנאים בלתי אפשריים?

"נשים מרגלות"

בחודשים האחרונים אנחנו עדים לגבורתן של החיילות והקצינות הנלחמות ומסכנות את חייהן ברצועת עזה.

ישנן גם נשים נוספות, נסתרות וחשאיות, צעירות פלסטיניות המרגלות עבור השב"כ הישראלי, מבצעות משימות חשאיות ומסייעות לרכזי השב"כ להילחם בטרור הפלסטיני, תוך כדי סיכון חייהן.

 

לקראת יום האישה, ההרצאה "נשים מרגלות" היא הרצאה ייחודית ומרתקת שזכתה לשבחים רבים, 

במהלכה המשתתפים נחשפים לסיפור אישי מרתק ולאירועים שטרם פורסמו (מאושר על ידי השב"כ)

לפרטים נוספים על ההרצאה מצורף מסמך.


אורך הרצאה: כ- 75 דקות כולל שאלות


כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

כמות

נויה שגיב

נויה שגיב

מרצה למקרא, דוקטורנטית לספרות וחוקרת את שירתה של לאה גולדברג, סופרת ספרי ילדים ("בוקר טוב עולם", "מי הרס את הקרקס"), מרצה בסמינר הקיבוצים, מפתחת תוכן במיזם 929, מרצה במסגרות מבוגרים דוגמת בינ"ה, עלמא, מיזם 929, מקורוק, חברותא עמק חפר ועוד.
מדריכת טיולי ג'יפים ומוזיקאית חובבת.

 

נושאים להרצאות:

"בסליחה ובחסד"
שירת חייה של לאה גולדברג. שירים, סיפורים, רכילות ופזמונים. נצא ביחד למסע בעקבות דמותה של לאה גולדברג. כלת פרס ישראל לספרות, ו"דודה לאה עם קול צפרדע", אישה לא יפה בת עשרים ושתיים, כפי שכינתה את עצמה, או פרופסור נערצת לספרות? כנראה שהכל וגם וגם... המפגש מלווה בקרית שירה, מכתבים, יומנים ואף בזמר
.

"נס לא קרה לנו או כן קרה לנו?"

הרצאה מוזיקלית המשלבת ידע ושירים מוכרים.

מדוע חוגגים את חג החנוכה שמונה ימים? ההסבר המוכר הוא שמונת ימי נס חנוכה. אולם קריאה במקורות נוספים מתקופות שונות, תגלה תשובות נוספות. אז מה היא התשובה הנכונה? ומתי ומי זקוק לסיפור הנס, ומתי ומי זקוק לסיפור הגבורה?

 

"נשים מפתות במקרא ולא במקרה"
סיפורן של נשות המקרא: חוה, תמר, יעל, רות, אסתר. מפגש במרכזו נשים במקרא, תפקידן, מעמדן וכוחן. מה היה תפקידן של הנשים בסיפור?  כיצד השיגו את מה שהשיגו - לבדן, בלי צבא, בלי יועצים, בלי תפקיד וסמכות ברורה. הזמנה לקריאה חדשה בסיפורים נבחרים מהמקרא, מלווים בשירים ישראליים מוכרים, כפרשנות לסצינות מתוך המקרא. 

 

"לעת הזאת הגעת למלכות"
קריאה חווייתית במגילת אסתר, מלווה בפרשנות ובשירים ישראליים. כיצד התגלגלה אסתר לחצר מלך פרס? האם היא תמימה וחסודה, או אולי שותפה של מרדכי למהלך של השתלטות על המלוכה? מדוע איים המן להשמיד את היהודים, ומה כוחה של הקהילה? נקרא יחד את המגילה, ונשיר ביחד שירים מוכרים ואהובים, כפרשנות לסצינות מתוך המגילה.

 

"שיר השירים- גלגולה של מגילה"
לפני 2,000 שנה התלבטו חכמים אם לכלול את מגילת שיר השירים בתנ"ך! זה טקסט ארוטי, מיני, חתרני, שאין בו אפילו את שם האלוהים. אולם מהר מאוד, הפכה המגילה ל"קודש הקודשים"! קוראים אותה בערב שבת, בחג הפסח! כיצד שינתה המגילה את פניה, וכיצד הפכה למקור השראה לכל כך הרבה שירים. המפגש מלווה בקריאה בתנ"ך, פרשנויות, שירה עברית וכמובן נשיר ביחד פזמונים מוכרים.

 

"כל האמת על הגורן"
הזמנה לקריאה במגילת רות. נעקוב ביחד אחר סיפורן של רות ונעמי השבות ממואב אל בית לחם לאחר שנות רעב. האם וכיצד ישרדו שתי הנשים, בחברה הנשלטת על ידי גברים? מה תפקידו של בועז, גיבור החיל? האם הוא משרת את המבנה המסורתי של השליטה הגברית, או שבדרכים מתוחכמות הוא ישנה את הנורמות של הקהילה, וייתן מקום לאישה הזרה? ואולי אפילו... יתאהב בה? סיפור על נשים וגברים, על יחיד וחברה, על חוקים ואומץ לפרוע את החוק. סיפור על אהבה וחסד. המפגש ילווה בשירים ישראליים (עם גיטרה) שיהוו פרשנות מוזיקלית לקריאה.

 

המפגשים מותאמים לכל הקהלים. אין צורך בידע מוקדם.

אורך ההרצאה: 75 דקות כולל זמן לשאלות

כמות קהל מקסימלית: ללא הגבלה. (מעל 50 איש יש צורך בהגברה).


נויה שגיב צילום בר גורדון
כמות

גיל פז

מוסיקה, מוסיקאים, יוצריםגיל פז

 "התרבות היא זיכרונה של אומה, מצפונה המשותף, המשכיותה ההיסטורית והצורה שבה היא חושבת וחיה."

                                                                                                                                       מילן קונדרה

 

כמבקר מוזיקה ומדריך טיולים לקחתי את המקומות והאמנים האהובים עליי ביותר והפכתי אותם להרצאות מעמיקות, אישיות ומיוחדות. מאחורי כל הרצאה יש מחקר רציני שקיימתי, חומרים מיוחדים שאספתי והמון אהבה לנושא. צברתי ניסיון עשיר בהעברת הרצאות והמפגשים תמיד מרתקים ואף מרגשים. רשימת הרצאותיי:

 

ירושלים של זהב - הסיפור מאחורי השיר שנצרב לנצח בתרבות הישראלית.
תקופת ההמתנה. שלושה שבועות לפני פרוץ מלחמת ששת הימים.
בזמן ספירת הקולות בפסטיבל הזמר והפזמון בבנייני האומה בירושלים עלתה זמרת-חיילת אלמונית לחלוטין בשם שולי נתן עם גיטרה להנעים את זמן הקהל  והשאר היסטוריה. מעולם לא נכתב ובוצע שיר בארץ שהשפעתו היתה כה מכרעת ומעצבת כמו ''ירושלים של זהב'' שכתבה והלחינה נעמי שמר. בהרצאה נתרגש מגילגוליו השונים והמשונים של השיר הגדול הזה, מחבל הבסקים בספרד, דרך הצנחן המזמר מאיר אריאל, הוידוי קורע הלב של נעמי שמר על ערש דווי ועד ביצוע החזניות מרחבי העולם בתקופת הקורונה. הרצאה על שיר גדול מהחיים שאי אפשר להפסיק להתרגש ממנו. 

 

הרצל דרך השירים

מה מקומו של האיש שחולל מהפכה בתולדות העם היהודי במוזיקה הפופולארית שלנו? איזה שירים נכתבו עליו, ומה אפשר ללמוד דרך השירים על מקומו בזיכרון הקולקטיבי של הרצל בחברה ובתרבות הישראלית? הרצאה מרתקת שעוברת מהשיר הראשון שנכתב מיד לאחר פטירתו ב-1904 ועד היפ-הופ ציוני של הדג נחש בני זמננו. מחקר מעמיק שכולל שירים, קטעי ארכיון, סרטונים והצצה לאוסף האישי שלי, מעריץ גדול של הרצל, הם רק חלק מהחוויה המיוחדת של הרצאה שמצליחה לרתק קהל משתתפים מגוון (מבתי-ספר ועד בתי-אבות..) ומחזירה את הצבע לזקן של הרצל.

 

לאונרד כהן - הכהן הגדול של המוזיקה

לכבוד האלבום החדש של לאונרד כהן, שיצא 3 שנים לאחר מותו, thanks for the dance. הרצאה סוחפת על חייו הדרמטיים ורבי התהפוכות של לאונרד כהן, משורר הרוק הגדול של דורנו, בדגש מיוחד על הקשר של האמן לישראל וליהדות. הסיפור המטורף מאחורי ''הללויה'', הדברים שנאמרו במסיבת העיתונאים האחרונה וביצועים ייחודיים ומרגשים שלו ושל אמנים אחרים לשיריו. הרצאה שבניתי מתוך אהבה גדולה שלי ללאונרד כהן ולמידה רצינית על חייו רבי התהפוכות, מוגשת כפסיפס של סרטונים, קטעי ארכיון, שירים וגרסאות כיסוי.

 

סתיו יהודי - משירי אברהם חלפי, האלבום הטוב ביותר של אריק איינשטיין

סיפורו המיוחד של האלבום ה-26 מתוך 62 של גדול זמרי ישראל, והאלבום האהוב ביותר על אריק עצמו. הקשר שלו לאברהם חלפי, מהברית ועד המצבה, בא לשיאו באלבום יוצא דופן זה, כולו על טהרת המילים של חלפי, הלחנים של יוני רכטר הצעיר והביצועים של אריק איינשטיין הנצחי. בהרצאה אני מספר את הסיפורים מאחורי ''עטור מצחך'', ''צער לך'', ''השיר על התוכי יוסי'' וכמובן ''סתיו יהודי''. הרצאה מוזיקלית שלא תשכחו.

 

מ''שיר לשלום'' ועד ''שלום חבר'' - רצח רבין בתרבות הישראלית

הרצאה שמעזה להסתכל לתוך הפצע הגדול ביותר בחברה הישראלית - רצח רוה"מ יצחק רבין ז"ל ועושה זאת מזווית יוצאת דופן - ביטויי הרצח בתרבות הישראלית. שירים, מערכונים, סרטים וספרים שנגעו בפצע המדמם. אני מדריך נוער, חיילים ומבוגרים בנושא עיצוב זיכרון רצח רבין שנים רבות, והיה לי אך טבעי ליצור הרצאה ייחודית וראשונה מסוגה שכל אחד שזוכר היכן היה בליל ה-4.11.95 צריך לשמוע.

 

אלסקה - הגבול האחרון

פרקים מיומן מסע מיוחד במינו בקאוצ'סרפינג לאורכה ולרוחבה של המדינה העצומה והצפונית ביותר בארה"ב - אלסקה. מפגשים בלתי נשכחים עם דמויות משונות, בעלי-חיים ייחודיים ותופעות טבע ארקטיות עוצרות נשימה הם חלק מההרצאה יוצאת הדופן הזאת שכולה מבוססת על חוויה האישית שלי ושל זוגתי בטיול הגדול של לפני ילדים ☺ 

 

אפר ואבק - האלבום החשוב ביותר בתולדות המוזיקה הישראלית

כשיעקב גלעד ויהודה פוליקר יצרו את האלבום הכל-כך אישי ונוגע הזה בשלהי שנות ה-80 הם לא שיערו את היקפי המשמעות של יצירתם. 30 שנים אחרי צאת האלבום הוא עדיין מהדהד בעוצמה. אלבום קונספט על החיים בארץ של הדור שני לשואה, מבלי לומר פעם אחת את המילה שואה, וכשעוד לא היה את המושג ''דור שני''. הרצאה שמספרת את סיפור האלבום המטלטל, התקבלותו בחברה הישראלית והשפעתו עליי.

 

איסלנד – על קצה הקרחון

איך זה לחיות במקום שחצי שנה מואר וחצי שנה חשוך? מה גרם לאיסלנד הפיצפונת להפוך למעצמת כדורגל? מי גילה את איסלנד? ומה הקשר של האי המרוחק לשיר ההופה הולה שייצג את ישראל באירוויזיון בשנות השמונים? ☺ על כל השאלות האלה, ורבות אחרות, אענה בהרצאה שכולה קרח ואש. הרצאה של שעה וחצי שחושפת מעט מהסוד והקסם של האי הצפוני, המקום המיוחד והשונה ביותר על פני כדור הארץ. הרי געש וקרחונים, ויקינגים וסאגות, שוויון מגדרי פורץ דרך והקשר המיוחד לישראל וליהדות יתערבבו זה בזה לכדי יצירת מבט מעמיק ואישי אל עבר איסלנד. התאהבות ממבט ראשון מובטחת.

ניק דרייק – הואן-גוך של המוזיקה

הרצאה על המוזיקאי הטוב ביותר שאתם לא מכירים. השירים של ניק דרייק הם מהשירים היפים ביותר שנכתבו אי-פעם, אך בזמן חייו איש לא שם לב אליהם. בשנים האחרונות הוא נחשף ליותר ויותר קהל ולפתע נהיה כוכב על, שנים רבות לאחר מותו. סיפור מרתק על הצלחה מאוחרת מדי והיחשפות למוזיקה שאי אפשר שלא להתאהב בה. במיוחד כשההרצאה יוצאת מעומק ליבי.

 

ישראל באירוויזיוןהרצאה מוזיקלית מהנה על ההיסטוריה וההווה של ישראל באירוויזיון. מהתחרות הראשונה בה השתתפנו ב-73', דרך ארבעת הזכיות הגדולות, הסיפורים המצחיקים, המרגשים והמיוחדים, ועד ימינו אנו. היה תענוג ליצור את ההרצאה הזאת ותענוג עוד יותר גדול להעביר אותה!


המלך

"לפני אלביס לא היה כלום" אמר פעם ג'ון לנון על המלך של הרוקנ'רול.

בהרצאה המרגשת הזאת, מרקידה ויחד עם זאת גם עצובה נכנס לעומקה של התופעה התרבותית העוצמתית ביותר של המאה ה-20 – אלביס פרסלי. כיצד הנער קשה היום מ-ממפיס, סחף עולם שלם אחריו? איך הוא הגיע למעמד העצום, שאין לו אח ורע, שהוא הגיע אליו? למה דווקא הוא ולא מישהו אחר? 

נתחקה בעקבות חייו הפתלתלים והמרתקים של אלביס, נזכר בעליות ובמורדות, באהבות ובכאבים של הזמר  המנוח שעד היום איתנו, ואולי לא מת מעולם(?)

 

 

פול מקרטני - החיפושית בת 80


בהרצאה זו נחגוג את חייו ויצירתו של הזמר, המלחין, מחזיק שיא גינס במספר השירים במקום הראשון במצעדים הבריטים והאמריקאיים -  סר פול מקרטני!

נספר את הסיפורים מאחורי שיריו הגדולים, נתחקה אחר חייו המרתקים, נזים את השמועות על מותו המוקדם ("אם אמות אני אהיה האחרון לדעת" כפי שהוא אמר), נשוחח על ההצלחה הפנומנלית עם הביטלס ועל ההמשך מעורר ההשראה אחרי הפרידה של ארבעת המאוכזבים וכמובן נענה אחת ולתמיד על השאלה האולטימטיבית - לנון או מקרטני?

הרצאת חובה לכל חובב חיפושיות, שזה בעצם כל מי שחי במאה שנים האחרונות בכדור הארץ :)

 

יורם טהרלב - עוד לא תמו כל פלאייך

הרצאת הצדעה לאחד מגדולי המשוררים של תקופתנו, איש שכתב מאות שירים שנכנסו למחזור הדם הישראלי - "שירים מעצבי זהות" כפי שהוא הגדיר בעצמו. שירים שמעמיקים את הקשר והאהבה של כל אחת ואחד מאיתנו לארץ שלנו. ''גבעת התחמושת'', ''הבלדה על יואל משה סולומון'', ''היה לי חבר היה לי אח'' וה-''המעט שנותר'' ועוד כ"כ הרבה דוגמאות מובהקות. ולצידם של השירים הגדולים האלה ישנם אינספור שירי ילדים ושירי אהבה, שירים של להקות צבאיות ואפילו שירי פופ ורוק. והכל בהומור ובחן שכל-כך אפיינו את המשורר המיוחד והאהוב מקיבוץ יגור.

 

אהוד מנור - מה קרה לילד שדיבר לכוכבים?

סיפור חייו של הילד הג'ינג'י מגבעת הפועל בבנימינה שכתב בשיריו את סיפור חיינו.

החל מהימים היחפים הכי יפים, דרך המרפסת המיתולוגית בבית הוריו עם הציפורים הנודדות ועד הסיפורים המרתקים מאחורי השירים הנצחיים כמו "אין לי ארץ אחרת" ו-"אחי הצעיר יהודה".

הרצאת חובה לכל אוהב ואוהבת שירה עברית.

 

נעמי שמר - על הדבש ועל העוקץ

"המשוררת הגדולה ביותר שקמה לעם היהודי", כך הגדיר חוקר הזמר העברי אליהו הכהן את נעמי שמר. בהרצאה זו ננסה לפענח את סוד קסמה של המשוררת מכנרת, ממשיכת דרכה של רחל, שידעה לשלב בין מנגינה, מילים ורגע מדויק בזמן וכך לברוא נפש קולקטיבית בחברה הישראלית. ''ירושלים של זהב'' במלחמת ששת הימים, ''לו יהי'' במלחמת יום הכיפורים, ''אנחנו שנינו מאותו הכפר'', ועוד שירים רבים וגדולים כל-כך.

 

חוה אלברשטיין - הזמרת הלאומית?

שישה עשורים ומעל שישים אלבומים חוה אלברשטיין תמיד כאן  איתנו, ובשיא כוחה! הרצאה שחוגגת את יום הולדתה ה-75 ואת אלבומה החדש של חוה ''ערב אחר''. מתחילת דרכה בצבא כצוות הווי של אישה אחת וגיטרה, דרך השירים ביידיש, שירי המחאה והשירים האישיים ביותר. הרצאה מרגשת וגדושה בהפתעות וחומרים נדירים של הזמרת שהתקרבה והתרחקה לאורך הקריירה המרתקת שלה מהכותרת ''הזמרת הלאומית''.

 

שלמה ארצי - הזמר הלאומי?

"שיריו אינם מהפכניים, קולו אינו משלהב והוא לא יעשה היסטוריה"

כך כתב מבקר המוזיקה של ''דבר'' לאחר צאת אלבומו הראשון של שלמה ארצי ב-1970.

50 שנה אחרי, עשרות שירים שישארו לנצח איתנו, אלבומי מופת והדלקת משואה - שלמה ארצי עשה היסטוריה בתור הזמר המצליח ביותר בתולדות המדינה. איך הוא הגיע למעמד הזה? מה החומר ממנו עשוי הזמר הלאומי של ישראל? ואיך הוא מצליח לשמר את מעמדו לאורך זמן רב כל-כך? מוזמנים לצלול לעומקו סיפור חייו ושירתו של שלמה ארצי.

 

גידי גוב - האיש הנכון במקום הנכון

לכבוד יום הולדת של 70 של אחד האמנים האהובים במדינה וללא ספק מעמודי התווך של התרבות הישראלית - להקת הנח''ל, כוורת, גזוז, הלהקה, דיזינגוף 99, זהו זה, גידי ואהרוני, הכבש השישה-עשר - ללא גידי גוב היתה כאן היסטוריה אחרת לגמרי. מוזמנים להצטרף להרצאה שכולה מבוססת על אהבה לזמר שתמיד היה במקום הנכון והוסיף את הקול הנמוך והייחודי כל-כך שיש רק לו.

 

ג'ון לנון - גדול יותר מישו

40 שנים לרצח שהסעיר את העולם וסימל סוף של תקופה.

ג'ון לנון, מקים ומנהיג הביטלס, האיש אשר חייו נעצרו בנסיבות טראגיות בגיל 40 סך הכל והיה מודל לחיקוי שעד היום כל ילד מכיר וכל מוזיקאי מושפע ממנו. נכיר את סיפור חייו הדרמטי כל-כך כבר מילדות, ההצלחה העצומה וההתנפצות שלאחריה, הלידה מחדש עם יוקו אונו וקריירת הסולו המרתקת שלו. דרך השירים הגדולים שלו נכיר את הביוגרפיה של האמן-המהפכן האהוב ג'ון לנון.

 

סיימון וגרפינקל - מהפכת שירת הרוק

במהלך סך הכל 4 שנים ו-4 אלבומים הם הפכו לצמד המצליח ביותר בהיסטוריה של המוזיקה. חצי מיליון איש בהופעה בסנטרל פארק. מכירות של מיליונים ברחבי העולם. איך הם עשו זאת? מה היו הסיפורים מאחורי הקלעים של השירים הגדולים? איך היהדות השפיעה על השירים? מה היה טיב היחסים ביניהם והאם יש סיכוי לאיחוד עתידי?

הרצאה שנכנסת לעומק של ''צלילי השקט'' ומתמוגגת מכל צליל שהפיקו פול סיימון וארט גרפינקל, כמו שרק הם יודעים.

 

מאיר אריאל - ''הנר של מאיר עדיין בוער''

מילדותו יחד עם שלום חנוך וחנן יובל בקיבוץ משמרות, דרך ''ירושלים של ברזל'' שהעניק לו את הכינוי ''הצנחן המזמר'' ועד האלבומים והשירים הגדולים. מאיר אריאל הוא נס. בחייו נאבק בשביל לקבל הכרה. לאחר מותו הוא זוכה לרנסאנס. אין ספור מאמרים, ספרים, מפגשים ומחקרים מלווים היום את יצירתו המרתקת והייחודית כל-כך של מאיר אריאל. הרצאה מומלצת לאוהבי מאיר אריאל, וגם לכאלה שעוד לא אבל רוצים לשמוע סיפור מעניין!

החברים של נטאשה
שלושה אלבומים בלבד הספיקו  ל-''חברים של נטאשה'' בשביל להיכנס לפנתיאון של המוזיקה הישראלית. שלושה אלבומים וכל אחד מהם אלבום מופת שבדרכו הטביע את חותמו הייחודי, המלנכולי והאישי כל-כך של הנטאשות.בהרצאה זו נתחקה אחר סיפורם יוצא הדופן של ארקדי דוכין ומיכה שטרית, המנועים היצירתיים של הלהקה, שהגיחו ממעמקי החצר האחורית של החברה הישראלית אל עבר החיבוק החם (מדי?) של המיינסטרים ויצרו, יחד ולחוד, כמה מהשירים היפים ביותר שנכתבו כאן.

משך כל הרצאה: כ-70 דקות 
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

 

כמות

סדרת מופעי זמר עברי

סדרת מופעי זמר עברי
סדרת מופעי זמר עברי
 
העורך והמנחה נועם גיל-אור
המוסיקאי והפסנתרן רמי הראל
ממשיכים לחלוק כבוד לזמר העברי במגוון מופעים עם:
מאיה אברהם, חני דינור, נתן סלור, אסנת זנו, לירון לב, רעות יהודאי קושמרו, מיקה עינב, עודד סנדטש ועוד
בשילוב מצגת ובשיתוף הקהל.
 
השירים והסיפורים של גדולי הזמר העברי:
שושנה דמארי, יפה ירקוני, נתן אלתרמן, נתן יונתן, משה וילנסקי, חיים חפר, נעמי שמר, יורם טהרלב, אריק איינשטיין, החלונות הגבוהים, להקת גזוז, עוזי חיטמן, עופרה חזה, שירי שנות ה-70, שירי משוררים, שירי ירושלים ושירי תל-אביב, שירי הפלמ"ח והמחתרות, פסטיבלי הזמר, שירי החגים ועוד.
אירועי 'שבת תרבות', שירה בציבור, ערבי ראיונות, קריאת שירה והרצאות...

אורך המופע: כ-70 דקות


כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה


כמות

לייזה ודניאלה עושות פאנל

לייזה ודניאלה עושות פאנל

לייזה פאנלים ודניאלה לונדון-דקל

בשיחת במה אינטימית, נשית ומצחיקה

אשת הקולינריה, לייזה פאנלים, בעלת הבלוג ושלושת ספרי הבישול רבי המכר, יחד עם המאיירת והכותבת דניאלה לונדון-דקל, בעלת הטור האלמותי במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות וממציאת הדמות ”חמודי“ המבוססת על בנה - נפגשות לשיחת במה אינטימית ומצחיקה .

השתיים משוחחות - דרך שאלות אחת לשניה וסיפורים לקהל - על התפתחות הקריירה שלהן, דרך ואולי בזכות ה“מגבלה“ הנשית והאמהות, איך הגיעו לקהל הרחב והאוהד ומה מניע אותן, משוחחות על נשיות, גיל המעבר, ילדים ואוכל, כמובן.

אורך המופע: כ-70 דקות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

כמות

מיה טבת דיין

מיה טבת דיין


מפגש יוצרת עם מיה טבת דיין

 

במפגש אינטימי עמה תספר מיה טבת דיין על מאחורי הקלעים של שיריה ושל ההגות הפמיניסטית שלה, תקרא שירים משלושת ספרי השירה שפרסמה, תשוחח על יצירה מתוך התייתמות, מסעות והגירה, על כתיבה בימי קורונה וכן תעלה סוגיות פמיניסטיות שעליהן היא כותבת במסות ובטורים שלה בעיתון הארץ ושמובילות לדיון וחשיבה משותפת עם הקהל במסגרת של שיחה, שאלות ותשובות.  

 

ד"ר מיה טבת דיין היא משוררת, פובליציסטית ומרצה. כלת פרס ראש הממשלה ליצירה לשנת 2018. מהקולות הבולטים כיום בתרבות ובמחשבה הפמיניסטית בישראל. לימדה באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה של בריטיש קולומביה בקנדה. פרסמה את ספר הפרוזה "אלף שנים לחכות" (כנרת- זב"ם) ואת ספרי השירה "ויהי ערב, ויהי תוהו" (פרדס, זוכה בציון לשבח מטעם פרס קוגל לשירה), "לאן שנצוף שם בית" (סדרת כבר/מוסד ביאליק) ו"כדי להסתדר עם המצב". ספריה זכו להצלחה רבה בקרב הקהל ולשבחי המבקרים. שירים פרי עטה תורגמו לאנגלית, רוסית, וספרדית, הולחנו על-ידי מבצעים שונים, השתתפו בתערוכות וראו אור במגזינים רבים בארץ ובעולם. היא מפרסמת מסות פמיניסטיות וטורי דיעה באופן קבוע בעיתון הארץ.

ראיון עם מיה טבת דיין במוסף גלריה שישי

מיה טבת דיין בתכנית "פגישה" עם רוני קובן

משך ההרצאה: כ-70 דקות 
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

צילום מיה טבת דיין מאיה חליבה אלון


כמות

שני הדר

חינוך בלתי פורמאלי, ספרות, פודקאסט,שני הדר

"כל הקיבוץ נצמד לחלונות הגדולים של חדר האוכל וצפה בעניין רב במתרחש על הדשא הגדול. בחוץ עמדו קרלוס, שאוזניות שחורות גדולות כיסו את אוזניו, ואנחל, סמוק פנים וזקור ומחודד סנטר. מתנועות הידיים שלהם ברור היה שהם לא עוסקים בסגירת קצוות ובחלוקת אחריות לקראת אסאדו משותף בשבת בצהריים. הם היו אדומים מאוד, והוורידים בצוואר של קרלוס נראו כעומדים להתפוצץ. "זה יהיה מעניין," אמא שלי אמרה בקול רם את מה שכל הקיבוץ חשב. "מזל שאניטה איז א סיסטר אין דה הוספיטל," רמה לחשה לאמא שלי" (חג המשק).


היא עוד תשוב

הרצאה ומפגש קוראים עם שני הדר, אשת תקשורת, רדיו ופודקאסטים, ומחברת הספר 'חג המשק'.

על סודות מחדרי החדרים של הקיבוצניקים - ואיך הופכים אותם לספר, שהוא גם מצחיק וגם מרגש,  גם קיבוצי וגם כל-ישראלי, ובעיקר - מלא באהבה.


משך ההרצאה: כ-70 דקות 
כמות קהל: תלוי אולם והגברה
שני הדר צילום מיכל סיון זינגר
כמות

ד"ר אבי אלון

חינוך בלתי פורמאלי, זלדה, לאה גולדבד"ר אבי אלון

מרצה על שירה עברית ברחבי הארץ והרשת. מייסד קבוצת הפייסבוק 'אל תוך השיר', אותה הקים מתוך תשוקתו הגדולה לשירה ולסיפורי החיים של המשוררים (הקבוצה מונה כיום קרוב לעשרת אלפים קוראים). דוקטור למתמטיקה וחוקר עצמאי של שירה עברית. תואר שני בספרות באוניברסיטת תל אביב.

בעל פינה קבועה ברדיו 103  fm על הסיפורים מאחורי השירים ומייסד קבוצת הפייסבוק ״אל תוך השיר״.


בסדרת ההרצאות על גדולי המשוררים והמשוררות בשירה העברית, נחזור יחד ליצירות המופת ונחשוף סיפורים מרתקים, נועזים, נוגעים ללב, מרחיבים את הנפש ומעשירים את הדעת על חייהם ויצירתם של כותבי השירים.

 

אל תוך השיר – רשימת הרצאות:

"מִלִּים מְלַוּוֹת אֶת חַיַּי" – יהודה עמיחי

בשנת 1955 פרסם יהודה עמיחי את ספר ביכוריו וחולל מהפכה בשירה העברית. הוא הוריד את שפת השירה לרחוב והחזיר אותה אל לשונם של בני האדם. בעשותו כן, הציל עמיחי את השירה העברית מסכנה של מליציות יתר וחוסר רלוונטיות.

בשיריו פיתח עמיחי משנה סדורה על האופן בו נכון לחיות, לאהוב ואף למות ועל הכל התנסח בעדינות, ברכות ובסלחנות, מבלי להימנע מביקורת נוקבת, אירוניה והומור עצמי. ספריו של עמיחי תורגמו למעל ל 40 שפות והוא נחשב למשורר העברי המצליח ביותר בעולם. בהרצאה מרתקת הכוללת גם קטעי וידאו וחומרי ארכיון נדירים נצלול אל תוך שיריו וסיפור חייו של אחד מגדולי משוררינו.

"צִפּוֹר אֲחֻזַּת קֶסֶם" - הרצאה חייה ושיריה של זלדה

ספר השירים של זלדה הוא הנמכר ביותר בארץ. כיצד יתכן שדווקא משוררת חרדית אשר נאלצה להתמודד עם התנגדותה של החברה החרדית ורתיעתה של החברה החילונית, מצליחה לכבוש את ליבם של קוראים רבים כל כך?

בהרצאה מרתקת נחשוף את סיפור חייה של זלדה, נדבר על היסודות הקבליים שעליהם מושתת עולם הרוח שלה ונראה כיצד באמצעות השירה מצליחה המשוררת להזין את חיי השגרה הקשים שלה, בדרמה של חיי הרוח. ההרצאה כוללת קטעי וידאו וסאונד נדירים ומכתבי ארכיון גנוזים השופכים אור על אחת מהמשוררות הגדולות והמרגשות בשירה העברית לדורותיה.

 

"וּמֻתָּר וּמֻתָּר לֶאֱהֹב" - הרצאה חייה ושיריה של לאה גולדברג

לאה גולדברג היא המשוררת המולחנת ביותר, הפופולרית ביותר והנחקרת ביותר בישראל. בהרצאה מרתקת, מרגשת ומרוממת, נחזור לשיריה הגדולים ולתחנות חייה וננסה לפצח את סוד הקסם של אחת מהמשוררות הגדולות שידעה השירה העברית מאז ומעולם.

 

"חַיָּיו מְלֵאֵי שִׁיר" - הרצאה חייו ושיריו של אברהם חלפי

הרצאה על אחד מגדולי המשוררים בשירה העברית, המשורר והשחקן אברהם חלפי. שיריו המולחנים "עטור מצחך", "צער לך וצער לי" ו"תוכי יוסי", הם רק קצה הקרחון. בהרצאה ניחשף לסיפור חייו המרגש, ניגע דרך שיריו, בשאלות הקיומיות הגדולות שהעסיקו אותו בשירתו, ולא פחות חשוב, נראה כיצד הצליח למרות הכל, "לַחֲצוֹת אֶת הַיָּם בְּרַגְלָיו".

 

"אָדָם צוֹבֵר זִכְרוֹנוֹת" - הרצאה חייה ושיריה של יונה וולך

"תהילה! תהילה! תהילה!", כך ענתה יונה וולך בת ה 19, כשנשאלה על ידי חברתה מה הן שלוש המשאלות הגדולות שלה. באמצעות השירה שלה ואורח חייה הפרועים, וולך ניפצה כל גבול אפשרי וחתרה תחת המוסכמות החברתיות, התרבותיות והלשוניות של תקופתה. אפשר לאהוב אותה, אפשר לשנוא אותה, אבל אי אפשר להישאר אדישים אליה ואל שירתה הכל כך ייחודית.  בהרצאה מרתקת נחזור לסיפור חייה ולשיריה של משוררת שכמה מבכירי חוקרי השירה בארץ הגדירו אותה כאחת המשוררות החשובות והמקוריות בעולם במאה העשרים

"לְיוֹנָה מַלְאַךְ הָאֵשׁ" – משוררות פורצות גבולות בשירה העברית: הרצאה על חייהן, שירתן ומערכת היחסים של זלדה ויונה וולך


בשנת 1966 פרצה יונה וולך לתודעת קוראי השירה בארץ עם ספר ביכוריה המטלטל, "דברים". וולך היתה אז בת 22. מבקרי השירה ההמומים הבחינו בקול אחר לחלוטין בשירה העברית. אין מדובר בעוד משוררת שירי אהבה כמצופה מאישה כותבת בחברה הפטריארכלית של שנות ה 60 בישראל, הממשיכה את שושלת קודמותיה שכתבו שירים רבים על אהבות נכזבות (רחל, גולדברג, דליה רביקוביץ). את וולך עניינו נושאים אחרים לחלוטין: שגעון, מיניות, מגדר, חרדה, תת הכרה, אפשרויות הרגשה, וכמובן, אלוהים, העולם הנסתר, המציאות המטפיזית. וולך האמינה שהמילים הן טבע, לא המצאה, ושדרך המילים ניתן לבנות מסלול אל פנים האני ומשם, אל הנשגב, האלוהי, האינסופי.


שנה לאחר מכן, בשנת 1967, פורצת לתודעה הציבורית חברתה המבוגרת של יונה וולך, המשוררת החרדית זלדה. זלדה היתה אז בת 53. ספרה התקבלה באהדה גדולה על ידי קוראי השירה בארץ, דתיים וחילוניים כאחד. זלדה הצליחה לשבור שני מחסומים חברתיים בלתי חדירים באותם ימים. מחסום אחד - התנגדותה של החברה החרדית כלפי פרסום ספר שירה על ידי אישה והמחסום השני - החשדנות של החברה החילונית כלפי משוררת חרדית ששיריה רווים בתכנים דתיים. ובכל זאת, ללא שום מודל לחיקוי, הצליחה זלדה לכבוש את כלל קוראי השירה בארץ וכיום ספר שיריה הוא הנמכר ביותר בכל הזמנים בשירה העברית המודרנית.


קשה לתאר שני הפכים גדולים יותר מאשר זלדה וולך. זלדה אשה דתיה, מופנמת, מהססת, רגישה, אישה שאינה יוצאת כמעט מהבית מחשש מ"המולת הכביש", לעומת יונה וולך – צעירה מזלדה ב 30 שנה, סוערת, אקסטרווגנטית בהופעתה ובוטה בדיבוריה, שניהלה אורח חיים בוהמי.

ובכל זאת, נוצר קשר עמוק בין השתיים. אולי זה לא כל כך מפתיע בשל הקווים המשותפים: שתיהן התייתמו מאב, שתיהן לא יצאו מעולם מגבולות הארץ והיו מוקד עלייה, קשורות לבית, לחצר, ועבור שתיהן, המשיכה לציור, קדמה לשירה.

אבל ישנם חוטים דקים ועמוקים יותר, המחברים בין שתי המשוררות: השירה הרליגיוזית של שתיהן ונהייתן אחר הנסתר, האמונה הכנה בכוח המילים כפותחות שערים אל פנים האני, וההתעניינות העקבית של שתיהן ברוע ותפיסתו ככוח מחייה שהכרחי למסע החניכה של אדם בחייו.

בהרצאה מרתקת נחשוף את סיפור חייהן של זלדה ויונה וולך ונצלול אל תוך שירתן. ההרצאה כוללת גם קטעי וידאו וסאונד נדירים ומכתבי ארכיון גנוזים, השופכים אור על שתיים מהמשוררות הגדולות והנועזות בשירה העברית לדורותיה.

"צוֹלֵל חָפְשִׁי לְלֹא מִצְנָח, לְכָל הַכִּוּוּנִים נִפְתַּח" - על חייו ויצירתו של מאיר אריאל

הרצאה על אחד מהיוצרים המקוריים שחיו כאן בארץ. משורר, מלחין ומבצע ואולי אף שלא במתכוון מורה רוחני לרבים שמצאו ביצירתו את ההיגיון שבשיגעון. הטקסטים העמוקים שלו הם הגשר בין השירה הצרופה לפזמונאות הפופולרית. בהרצאה מרגשת ועשירה בקטעי וידאו ומוזיקה נדירים וחומרי ארכיון מרתקים, נצלול אל תוך השירים ונספר על הילדות במשמרות, מסלול התפתחותו כמוזיקאי במקביל לחבר הילדות שלום חנוך, אופן התקבלותו בחברה הישראלית, עמדותיו ביחס לאהבה, זוגיות ופוליטיקה. ננסה גם להבין מדוע הגיעו רק מעטים להופעותיו ואילו אחרי מותו הפך לאגדה.

 

משך כל מפגש: כ-70 דקות 
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

 

קרדיט צילום: תום ברקאי
כמות

צרויה שלו

חינוך בלתי פורמאלי, סופרתצרויה שלו

הקסם המסתורי של מלאכת הכתיבה

 

צרויה שלו תספר בהרצאתה על הדרך הארוכה והמסעירה של הולדת ספר, מן הרעיון הראשון ועד שהוא מגיע לידי הקוראים. על ההפתעות והאכזבות במלאכת הכתיבה, הכאב והפליאה, הגלוי והנסתר. על דמויות שמתעקשות להיכנס לספרים ועל משפטים הכותבים את עצמם.
על הדרמות הרגשיות שהיא מתארת בספריה בין גברים ונשים, הורים וילדים, ועל המשיכה למיקרוקוסמוס המרתק של חיי משפחה.  

 

צרויה שלו היא אחת הסופרות הישראליות המוערכות ביותר בארץ ובעולם.
ספריה, ביניהם "חיי אהבה", "תרה", "כאב" ו"פליאה", תורגמו ל-28 שפות וזכו לפרסים בינלאומיים חשובים.
שלו היא אבירת מסדר האומנויות והספרות מטעם ממשלת צרפת.

משך ההרצאה: כ-60 דקות + זמן לשאלות
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

צרויה שלו צילום יונתן בלום.

כמות

ד"ר יניב איצ'קוביץ

חינוך בלתי פורמאלי, ספרות, היסטוריהד"ר יניב איצ'קוביץ

סופר ותסריטאי ישראלי. פרסם ארבעה רומנים ונובלה אחת, כולל דופק (2007, הקיבוץ המאוחד), שזכה בפרס רומן הביכורים של "הארץ" ותורגם לאיטלקית; אדם וסופי (2009, הספרייה החדשה), שזיכה אותו בפרס ראש הממשלה לסופרים עבריים; דיני ירושה, נובלה שפורסמה באנתולוגיה "יש סיפור מאחורי הכסף" (2010, אחוזת בית); הרומן השלישי שלו, תיקון אחר חצות, ראה אור בהוצאת כתר באוגוסט 2015 וזכה בפרס עגנון – הפעם הראשונה שהפרס הוענק מזה עשר שנים.

איצקוביץ זכה בפרס רמת גן למצוינות ספרותית (2017), ובפרס קרן אנשי הספר (2017). הספר תורגם ל-15 שפות וזכה בפרס וינגייט לספרות בבריטניה; הוא נבחר כספר הטוב ביותר לשנת 2020 על ידי האקונומיסט והסאנדיי טיימס. הרומן הרביעי שלו אף אחד לא עוזב את פאלו אלטו (2020, כתר), ראה אור לאחרונה בישראל, זכה לשבחי המבקרים, היה במקום הראשון ברשימות רבי המכר במשך תקופה ארוכה, וכעת איצקוביץ' מעבד אותו לסדרת טלוויזיה (בקשת). כמו כן, הוא מעבד את העבד (בשביס זינגר) לסדרת טלויזיה, ועובד על פיתוח של ספרו תיקון אחר חצות יחד עם הבמאית והיוצרת סיגל אבין. 

לאיצ'קוביץ יש פוסט דוקטורט בפילוסופיה באוניברסיטת קולומביה, ופרסם ספר המבוסס על עבודתו האקדמית בשם  Wittgenstein's Ethical Thought (2012). יניב נשוי ואב לשלוש בנות.

הרצאותיו עוסקות בכתביו, מנקודת מבטו הפילוסופית היומיומית, בחכמה ואינטילגנציה ריגשית גבוהה מאד. יניב מרתק ומדבר בגובה העיניים על הדברים המורכבים ביותר. הרצאתו חובה. מומלץ בחום.


משך ההרצאה: כ-75 דקות
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

סדנת כתיבה, חמישה מפגשים, ניתן עד 10 מפגשים:

מפגש ראשון – מאיפה מתחילים? אימת הדף החלק – כולל תרגול

מפגש שני – השפה – חומר הגלם של הכותב.ת – כולל תרגול

מפגש שלישי – איך עושים תחקיר? – כולל תרגול

מפגש רביעי – בניית דמויות – כולל תרגול

מפגש חמישי – בניית עולם – כולל תרגול

משך הסדנה: כשעתיים וחצי
כמות קהל: עד 12 איש

צילום: אריק סולטן

כמות

עוזי רבי

חינוך בלתי פורמאלי, סופר, ערביםעוזי רבי

עוזי רבי הוא פרופסור מן המניין, סופר, חוקר, ראש מרכז משה דיין ללימודי המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב, ומרצה ברחבי הארץ ובעולם בנושאים הקשורים לגאופוליטיקה אזורית, ישראל והמזרח התיכון.

הרצאותיו לבחירה:
מבט מאבו-דבי - בנתיב למזרח תיכון אחר

ההסכם המתגבש בין איחוד האמירויות הערביות לבין ישראל הינו בעל משמעות היסטורית ומחייב הידרשות מיוחדת. בהרצאתנו נחשוף את מערך האינטרסים של איחוד האמירויות הערביות, נערוך ביקור וירטואלי באבו-דבי ודובאי, וננסה להבין את השלכותיו על שתי המדינות ועל האזור כולו. 

 

מבט מביירות - אש בארזים, לבנון לאן?

פטרית העשן המתמרת בנמל ביירות הכתה את ארץ הארזים ואת האזור כולו בתדהמהץ בהרצאה זו נסייר בנמל ובסביבותיו, נתוודע מחדש למורכבותה הדמוגרפית של לבנון ונתייחס לאופן שבו הפכה "שוויץ של המזרח התיכון" של פעם למדינה כושלת דהיום.


מבט מטהרן - בצל המגפה ומלחמות הצללים

הרפובליקה האסלאמיצ של איראן חווה בשנה האחרונה שורה של מפלות ומפגעים - החל בחיסול קאסם סולימאני, ארכיטקט מפעל ההגמוניה האיראנית במזרח התיכון, וכלה בכלכלת סנקציות חונקת ובמפגעי הקורונה. בין לבין נחשפים אנו לאותותיה של מלחמת הצללים (הפיצוץ בנתאנז ובאתרים אחרים). הרצאה זו תידרש למציאות האיראנית, לסבך העימות עם ישראל ועם מדינות ערביות במזרח התיכון ותבקש לתת הערכה לשנת 2020 בהקשרים אלה. 

"ישראל והמזרח התיכון - משוואות משתנות"
זוהי הרצאה פנורמית המאפשרת נגיעה בכל התחומים הרלוונטיים והאקטואליים במזרח התיכון ובישראל. להלן תקציר ההרצאה: המזרח התיכון נתון בעיצומו של שינוי גאו-פוליטי המחייב הצטיידות בכלי חשיבה שונים ומערכת כלים חדשה. גם עבור ישראל הציבה המציאות החדשה אתגר של ממש. בהעדר תמונה ברורה של יחסי הכוחות ולנוכח ריבוי האוריינטציות והבריתות המתחלפות דומה כי הפרקטיקה של "אויב אויבי הוא ידידי" קנתה לה אחיזה של ממש. ישראל בת השבעים חייבת להגדיר מחדש את כיווני התפתחותה ואת קווי המתאר של תפיסתה העצמית. המזרח התיכון בן ימינו קורא לה ומחייב אותה לעשות כן.     


משך ההרצאה: כ- 60 דקות

 

כמות

ישי שריד

חינוך בלתי פורמאלי, סופר,ישי שריד

"המסע הארוך והמוזר של הכתיבה"


הסופר ישי שריד יספר על מסע הכתיבה שלו: מניין באים הרעיונות לספריו ועל האופן בו הם נכתבים, הקשר בין החיים לבין הספרות, על הקשיים והעונג שבכתיבה, ועל יחסיו המורכבים עם גיבורי ספריו.


ישי שריד הוא מחבר הספרים "לימסול", "גן נעמי", "השלישי", "מפלצת הזיכרון" ו"מנצחת", וגם של "חקירתו של סרן ארז", שיצא לאור בהוצאה מחודשת. ספריו זכו בפרסים בישראל ובחו"ל.
עיבוד לתיאטרון של "מפלצת הזיכרון", שעשה השחקן בן יוסיפוביץ', זכה לאחרונה בפרס הראשון בפסטיבל תיאטרונטו. 


משך המפגש: כ- 60 דקות
קרדיט צילום: יסמין שריד
כמות

ליהיא לפיד

חינוך בלתי פורמאלי, סופרת,ליהיא לפיד

סופרת, עיתונאית, מרצה ומופיעה, מסמלת את הקול של האישה הישראלית העכשווית. פעילותה במדיות השונות רכשה לה קהל עוקבים שסוחף ברשתות החברתיות אלפי שיתופים ותגובות.

‎ספריה כיכבו ברשימות רבי המכר שבועות ארוכים, ובראשם הספר "אשת חייל" שהוא ציון דרך בכתיבה הנשית האישית בעברית.

לפיד פרסמה שני ספרי רומן, בנוסף לספר המיועד לאימהות שמגייסות את הילדים, שני ספרי ילדים וספר מתכונים.

‎בעבר הייתה צלמת עיתונות וכיום כותבת מרצה ומופיעה.

‎לפיד פעילה בנושאים חברתיים, בדגש על שני תחומים: זכויות נשים והורות לילדים עם צרכים מיוחדים. היא נשיאה של עמותת "שק"ל- שירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלות".

הרצאותיה:

המסע של חיי

במפגש מעצים זה משתפת לפיד תובנות על המסע שלה כאמא לילדה מיוחדת, מסע שבו היא מהווה השראה למשפחות רבות. שיחה על התמודדות אבל גם על מציאת מוקדי הכוח והשמחה, על המאבקים אבל גם על השלמה וקבלה. ואהבה ללא תנאים. 
להיות אמא מיוחדת. מפגשים בנושא קבלת השונה. ליהיא לפיד היא מדמויות המפתח בעשייה למען קבלת השונה.  

לפיד, מחברת הספר "אשת חיל" שבו חשפה את ההורות המיוחדת שלה,

היא נשיאה של עמותת שק"ל (שילוב קהילתי לאנשים עם מוגבלויות) ופעילה חברתית בתחום.

נדרש מקרן, מסך, מחשב

לא תמיד נהדרת

מפגש אישי ומרגש שבו לפיד לוקחת למסע בין תחנות החיים והאתגרים. האהבה והאימהות, ההצלחה והוויתורים, הילדים הקטנים והגדולים, והתפקידים שלנו כאשת איש, בת, אמא חברה ואישה עובדת. 

ליהיא לפיד במופע נשי מעצים על התמודדות האישית שלה, ושל נשים נוספות, עם הצורך לשבור חומות ותקרות זכוכית אך גם עם השאלות לגבי התפקיד במרחב האישי והפרטי.

לפיד משתפת גם בהתמודדות עם היותה אמא לילדה מיוחדת, ועל המסע הזה שבו היא מהווה השראה למשפחות רבות.

"הריני בזאת מוותרת על להיות כל הזמן יעילה מצויינת ומצטיינת. 

אני פשוט לא יכולה להיות כל הזמן נהדרת. 

נראה לי שאם אשתדל קצת פחות יצליח לי הרבה יותר, וכולם ירוויחו. 

גם אני".

לכתוב את החיים

ליהיא לפיד במפגש אישי, משתפת במסע שהוביל אותה לעבור מצילום לכתיבה ומה הפך אותה לכותבת בעלת קול ייחודי שאיתו מזדהים רבים.  

שיחה על גבולות החשיפה, בין הפרטי לציבורי, על ההבדל בין כתיבת רומן רב מכר לכתיבת מדור שבועי ועל השאלה מהי ספרות נשים ואיזה תפקיד יש לכתיבה הנשית היום, בעידן הרשתות החברתיות.

ערב מרגש ומעצים, על התמודדות של נשים עם הפריצה למרחב הציבורי, ועל הקול הנשי העכשווי שמתמודד גם עם הצורך לשבור חומות וגם עם השאלות לגבי התפקיד במרחב האישי והפרטי. 

על ההשפעה של וירג'יניה וולף ושרה אהונסון, "האליפים" ואושו על הכתיבה שלה וגם על החיים של כולנו.  

ליהיא לפיד מחברת רבי המכר "אשת חייל", סודות ששמרתי בבטן", "אני לא יכולה להיות תמיד נהדרת" ו"אמא של חייל/ת". ספרי הילדים "סבא השמן וסבא הרזה" ו "לחש הקסמים".

(מפגשים לספריות ולשבוע הספר).

מותר לך!

מפגש לנשים. ולגברים שרוצים להבין אותנו.

ליהיא לפיד במופע מרגש, עם מבט חודר אך גם מלא הומור על התפקידים שונים שלנו בתוך מעגל החיים. על החיים המשפחתיים, על להיות אמא, על נשים וגברים, על הגשמת חלומות וגם על המפגש עם המציאות.

לפיד, כותבת בעלת קול ייחודי שאיתו מזדהים רבים, במפגש מעצים ומלא השראה על המסע אל עבר קבלת עצמנו, עם הטוב והפחות טוב, ועל איך רגעים קטנים הם בעצם מציאת האושר.

"מותר לך להגיד 'לא מתאים לי'.  מותר לך לבכות אבל עדיף לצחוק. מותר להתעקש על אהבה. מותר לך לוותר על קשרים שעושים לך רע ולהקיף את עצמך באנשים שמשמחים ומחזקים אותך.  ומותר לך לחשוב על האושר שלך".

בערב הזה נדבר קצת אחרת.

נעצור רגע, ונחשוב על איך להיות קצת יותר טובות וטובים לעצמנו.
(מפגש לנשים נהדרות)


משך המפגש: כ- 60 דקות
קרדיט צילום: ג'ניפר בוקובזה




כמות

גלילה רון־פדר-עמית

חינוך בלתי פורמאלי, סופרת, ילדים, נגלילה רון־פדר-עמית

סופרת ישראלית, פרסמה כארבע מאות ספרים, מרביתם לילדים ולבני נוער. כתבה סדרות טלוויזיוניות מצליחות.

 

גלילה רון־פדר-עמית נולדה בחיפה, וגדלה בשכונת אחוזה. היא למדה בבית הספר הריאלי והייתה חניכה בשבט כרמל של תנועת הצופים. את שירותה הצבאי עשתה בנח"ל. היא בוגרת האוניברסיטה העברית בספרות עברית ובמקרא.

 

ספרה הראשון "ילדי השכונה במחתרת". הייתה אם אומנת לעשרה ילדים. בשנת 1970 היא נישאה לאבי פדר, קצין משטרה, ושינתה שמה לגלילה רון־פדר. לזוג יש שלושה ילדים. לאחר גירושיהם, נישאה בשנית לניצב בדימוס משולם עמית, ושינתה שמה לגלילה רון-פדר-עמית.


במפגש מספרת גלילה על הדמויות בספריה, ובסדרות, על כתיבתה, על ההשראה ועל הדרך בה הצליחה להוציא מאות ספרים.

משך המפגש: כ- 45 דקות
קרדיט צילום: דן פורגס
כמות

ד"ר צחי בן ציון

חינוך בלתי פורמאלי, חינוך מיניד"ר צחי בן ציון

רופא, פסיכאטר ומתמחה בתחום הסקסולגיה.
הוא משמש בתפקידים ניהוליים בכירים והיה לסגן מנהל בית החולים סורוקה וכיום משמש כפסיכיאטר בכיר בשירותי בריאות כללית. כל זאת לצד קריירה ענפה כמרצה בתחומי המיניות המצליח לשלב בהצלחה גדולה תכנים מקצועיים ומרתקים לצד הרצאה מצחיקה עד דמעות.

ד"ר צחי בן ציון מעביר בדרכו המיוחדת הרצאות משעשעות ביותר המעבירות את המסר והתוכן במינון הנכון ובצורה מקצועית ומעניינת. ד"ר בן ציון מספק לקהל טיפים ועצות מעשיות בנושאי זוגיות נכונה וניהול התא המשפחתי.


הרצאותיו המקצועיות והופעותיו ההומוריסטיות מאופיינות באלגנטיות רבה, שימוש בהומור שנון ומתוחכם, היוצר אצל הקהל על כל מרכיביו ומאפייניו, תחושת נינוחות ופתיחות לנושא.


משך ההרצאה: כ-60 דקות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

כמות

אילנה ברנשטיין

חינוך בלתי פורמאלי, סופרתאילנה ברנשטיין

השראה או עבודה קשה, אמת או בדיה, בדידות וחשיפה, היקסמות ותיעוב, איפוק וחציית גבולות – אלה מקצת הניגודים שמאפיינים את חיי הכתיבה. 

בהרצאה זו אילנה מזמינה אתכם אל חדר הייצור של הכתיבה, אל השאלות הגדולות והקטנות המלוות את תהליך הכתיבה, אל שלושים שנות מסע שערכה בין דמויות ועלילות ואל ההיאחזות שלה בשפה עצמה כמספרת סיפור.

 

אילנה ברנשטיין, שזכתה למוניטין של סופרת העומדת לפני המחנה, היא אחת הסופרות הייחודיות בסצנת הספרות בישראל. ברנשטיין משמשת גם כעורכת ספרות, מלמדת כתיבה יוצרת במסגרות שונות, וכותבת רשימות ביקורת למוסף "ספרים, הארץ". ספרה הראשון "שארה כסותה עונתה" יצא לאור ב-1991 וזכה לשבחי הביקורת. מאז פרסמה ברנשטיין אחד עשר ספרים נוספים ביניהם, "עכשיו זה כתוב", "העיר המזרחית", "בקשתה האחרונה". ספרה האחרון "מחר ניסע ללונה פארק" זיכה אותה בפרס ספיר לשנת 2019. כמו כן זכתה בפרס היצירה לסופרים עבריים בשנת 2012.


ספריה עוסקים ברובם ביחסי הכוחות בתוך המשפחה, בשבריריות חיי הנישואים, באימהות ובמעמדה של האישה - בכלל זה הנגעים שפשו בחברה בישראל וביניהם אונס ואלימות - ומתאפיינים בביקורת חברתית ופוליטית.

 

משך ההרצאה: כ-60 דקות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

כמות

ד"ר אפי זיו

חינוך בלתי פורמאליד"ר אפי זיו

סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, נצרות, המיתולוגיה היוונית ותרבות המערב.

מדריך ומתכנן טיולי אמנות בחו"ל.

 

ספריו:

 "מיתולוגיה עכשיו" - לקסיקון למונחים, שמות, מקומות וביטויים הלקוחים מהמיתולוגיה היוונית והרומית. הוצאת דניאלה די-נור 2003.

"משחקי האלים" – האולימפיאדות והמשחקים האולימפיים ביוון העתיקה, בראי האמנות והמיתולוגיה. הוצאת דניאלה די נור 2008.

"סודות  אלי האולימפוס" – ספר מקיף וממצה על כל אלי המיתולוגיה, הכולל כ-300 יצירות אמנות. הוצאת כנרת זמורה ביתן 2013.

"הצופן הנוצרי באמנות" – ספר מקיף וממצה המסביר כיצד להבין יצירות אמנות בנושאי תנ"ך ונצרות. כולל כ-350 יצירות אמנות. הוצאת כנרת זמורה ביתן 2015.

"גיבורי המיתולוגיה היוונית" – ספר המשך ל"סודות אלי האולימפוס", כולל 250 יצירות אמנות, הוצאת כנרת זמורה ביתן, 2021.


להלן רשימת ההרצאות הניתנות להזמנה. מספר ההרצאות בכל סדרה הינו גמיש ותלוי ברצונו של המזמין.
 

נושאים בתולדות האמנות:

תולדות האמנות מיוון הקלאסית ועד למאה ה- 20.

תולדות הציור - מציורי הכדים ביוון ועד לפיקאסו

תולדות הארכיטקטורה - סיפור האדריכלות ממקדשי יוון, הבניה ברומא  האימפריאלית, הקתדראלות הגותיות, מבני הרנסנס ופאר הבארוק.

מהפיסול ביוון ועד אוגוסט רודן - תולדות הפיסול - סיפורו של הפסל מיוון העתיקה, ועד לעת החדשה.

הציור בתקופת הרנסנס - מג'וטו בקפלה של פדובה ועד הקפלה הסיסטינית של מיכאלאנג'לו

תולדות הציור בארצות השפלה - מיאן ואן אייק ועד לואן גוך, דרך רובנס, רמברנדט, ורמיר ועוד.

מהפכנים בתולדות האמנות - סיפורם של פורצי הדרך ומחוללי השינויים באמנות.

היצירות הגדולות של האמנים הפחות מוכרים - סיפורם המופלא של אמנים נפלאים.

רומא והברוק של קאראואג'יו וברניני - קורס מקיף על רומא בתקופת הברוק בכיכובם של ברניני וקאראוואג'יו.

מיכלאנג'לו - האיש, היצירה והתקופה. ספור חייו ויצירתו של גדול האמנים.

גדולי הציירים של וונציה - סיפורה המרתק של "אסכולת וונציה" והציירים הגדולים של העיר

"הרנסנס בשיאו" - סיפור חייהם ויצירתם של 3 גדולי הרנסנס - לאונרדו, מיכאלאנג'לו ורפאל.

רובנס - האיש, תקופתו ויצירותיו - סדרה מרתקת על גדול ציירי ארצות השפלה



הרצאות שונות בנושאי אמנות
 

יצירות מופת  - בתולדות האמנות.

אהבה - זה כל הסיפור... - סדרת הרצאות מרתקת שבמרכזה אהבה.

הסיפורים הקטנים של היצירות הגדולות - מבחר הרצאות אמנות ייחודיות

דמות האישה - בתולדות האמנות.

ערום, ארוטיקה, זוגיות - בתולדות האמנות

האמנות- פנים רבות לה - הרצאות חתך במגוון נושאים.

מהמקדש היווני ועד ל"בית הלבן" - מסע אל המבנים המפוארים והמפורסמים בעולם.

ספרים וסרטים מספרים אמנות - בעקבות יצירות מופת המופיעות בספרים ובסרטים.

מוזיאונים מן הכורסא - סיור וירטואלי מהכורסא במוזיאון וביצירות בו. כל הרצאה מוזיאון אחר.

השמות הגדולים של האמנות - כל הרצאה אמן אחר. מתאים לכמה סמסטרים.

תולדות היופי - הרצאה או סדרה העוסקת במושג היופי בתולדות האמנות.


אירופה, בעיניו של שוחר תרבות ואמנות:

איטליה, בעיניו של שוחר תרבות ואמנות

איטליה בראי האמנות - "טיול מאורגן" מן הכורסא בדגש אמנות.

פירנצה וטוסקנה - בראי האמנות . סיור מרתק בעיניו של שוחר האמנות והתרבות.

רומא - מאז ועד היום - סמינר מקיף על העיר ,לאורך ההיסטוריה, בעיני שוחר האמנות והתרבות.

ונציה - עיר של אמנות - תולדות הציור, הפיסול והאדריכלות של עיר התעלות .

סיפורה של משפחה - משפחת מדיצ'י לדורותיה

משפחות האצולה, פטרוניות האמנות ברנסנס האיטלקי - כל הרצאה תוקדש למשפחה אחת.

איטליה שלא הכרת - ערים קסומות באיטליה - בולוניה, טורינו, מנטובה מילאנו ועוד

הדרום הקסום של איטליה - סיור אמנות ותרבות מרומא דרומה עד סיציליה

פריז עיר של אמנות -   סיור בעיר בעיניו של שוחר תרבות

תרבות ואמנות בארצות השפלה - הולנד ובלגיה בראי האמנות.

יוון - ערש האמנות, - התרבות והמשחקים האולימפיים. ציור, פיסול וארכיטקטורה.

לונדון - העיר של המוזיאונים והגלריות.

הולנד ובלגיה של אמנות ותרבות - היסטוריה, אמנות ותרבות

  

המיתולוגיות הגדולות:

התנ"ך בראי האמנות - סיפורי התנ"ך בציור ובפסול בכל התקופות.

הנצרות בראי האמנות - סיפורי הנצרות כפי שסופרו ביצירות האמנות. פענוח ה"צופן" הנוצרי באמנות.

המיתולוגיה היוונית - בראי האמנות - סיפורי המיתולוגיה בציור, פסול וארכיטקטורה.

משך כל הרצאה: כ-75 דקות
כמות קהל מקסימלית: תלוי גודל אולם והגברה

 

כמות

ארז חסון

חינוך בלתי פורמאליארז חסון

לאחר שירות קבע, התגייס לשירות הביטחון הכללי ב 1992.

לאורך 26 שנים עסק בפעילות מבצעית של סיכול טרור ופיגועים באמצעות גיוס והפעלה של מקורות אנושיים (יומינט), כעובד וכמנהל.
בשנת 2018 פרש לגמלאות.

בעל תואר ראשון ביחסים בינלאומיים מאוניברסיטת בר אילן, ותואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת בר-אילן.

מרצה מנוסה ומבוקש, שצבר מעל 600 הרצאות בישראל ובעולם מאז פרישתו מהשב"כ.

 

הרצאות לבחירה:

"פאודה - המציאות עולה על כל דמיון"
הסדרה "פאודה" מצטיירת כאמיתית ואותנטית. עד כמה הסדרה באמת נאמנה למציאות?
אמינות  ומציאות מול רייטינג ושיווק – התבוננות בסדרה "פאודה" דרך עיניו של רכז בשב"כ.
איך מוצגים הסיפורים בסדרה, המבוססים על סיפורים אמיתיים שהיו מנת חלקו בחיים האמיתיים? מה דמיון ומה מציאות?


איך מוצגים מאבקי הכוחות המודיעיניים והמבצעיים בסדרה ואיך הם פועלים באמת?

פעילות צבאית, פעילות צבאית של לוחמים ומסתערבים, לקיחת סיכונים אישיים ומקצועיים, רומנטיקה וחיי משפחה. איך זה מתנהל במציאות?

הרצאה חווייתית וסוחפת של ארז חסון, רכז שב"כ במשך 26 שנים, שלקח חלק באלפי פעולות של סיכול טרור, מעצרים ומבצעי מודיעין. ההרצאה מספקת מבט מבפנים על העולם האמיתי של המודיעין האנושי, על מבצעי סיכול הטרור והמעצרים, ובעיקר – המציאות מול הדמיון.

הרצאה שמשלבת סיפורים אמיתיים וגלויי לב, אודות עשייתם של אנשי השטח בשב"כ, ועל השתלשלות אירועים ומבצעים בהם השתתף ארז כעובד, וניהל כמנהל בשטח.

תוכן ההרצאה כולה אושר על ידי השב"כ.

 

"מרגלים בשרות המדינה – להצליח, להיכשל – אבל להישאר בן אדם"

הצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של עולם הריגול וסיכול  הטרור

איך מגייסים ומפעילים משתפי פעולה/מרגלים?  
האם המפעיל מנותק רגשית מהמקור?
למה מקור שגייסתי תיכנן לחסל אותי?
מה חש המפעיל כשהמקור בוגד בו?
איך שומרים על מוסר, אתיקה ואנושיות ?

באותנטיות ובגילוי לב, מעביר ארז חסון הרצאה חווייתית וסוחפת המספקת מבט מבפנים על העולם החשאי של המודיעין האנושי, מבצעי סיכול הטרור והמעצרים, וחושפת סיפורים אמיתיים ומרתקים מהשטח, הצלחות לצד כישלונות.

הרצאה יוצאת דופן בעוצמתה, החושפת סיפור אמיתי, אישי וגלוי לב, אודות עשייתם של אנשי השטח בשב"כ. השתלשלות אירועים ומבצעים בהם השתתף כעובד וניהל כמנהל בשטח.

בהרצאה משלב ארז את המורכבות המבצעית והאישית בתפקיד, לצד הסכנות והאתגרים אשר חווה במהלכם.


 

מרגלים בשרות המדינה – "הפילגש" הערבייה שהצילה את חיי"
הצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של עולם הריגול וסיכול הטרור

מה אנחנו יודעים על מעורבות נשים בטרור הפלסטיני מחד, ועל מעורבות נשים
(משתפות פעולה)
בסיכול הטרור מאידך?

האם להפעלת אישה כמקור מודיעיני באמת יש יתרונות מובהקים?

מה הסיבות שגורמות לאישה לעשות פיגוע התאבדות?

איך הצילה "הפילגש" הערבייה את חיי?

מדוע יש חשיבות כל כך גדולה להכרת התרבות והמנהגים של החברה?

מי הגיבורים האמיתיים מאחורי כל סיפור של רכז השב"כ?

סיפורים מרתקים על נשים:
נשים שביצעו פיגועי התאבדות מחרידים מסיבות שונות, ונשים פלסטיניות מיוחדות, שלקחו חלק משמעותי בסיכול הטרור הפלסטיני.

ארז חסון נותן הרצאה חווייתית וסוחפת, המספקת מבט מבפנים אל הטרור הפלסטיני, בדגש על חלקן של הנשים.
מבט אל העולם החשאי של המודיעין האנושי, מבצעי סיכול הטרור והמעצרים, וסיפורים אמיתיים ומרתקים מהשטח, הצלחות לצד כישלונות.

 

"להפוך מחבל למרגל - אומנות השכנוע והנעת האחר"
הצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של עולם הריגול וסיכול הטרור

גיוס מקור (משתף פעולה) הוא המשימה המורכבת ביותר של איש המודיעין.
מדובר בהפיכתו של האויב ל"אחד משלנו".

איך משכנעים מחבל להפוך למרגל?
איך מניעים בני אדם לעשות מעשים על גבול הדמיון?

שכנוע הוא אומנות, וגיוס מקור והפיכתו ממחבל למרגל – זו אומנות ברמה הגבוהה ביותר.

באותנטיות ובגילוי לב, מעביר ארז חסון הרצאה חווייתית וסוחפת המספקת מבט מבפנים על העולם החשאי של המודיעין האנושי, מבצעי סיכול הטרור והמעצרים, וחושפת סיפורים אמיתיים ומרתקים מהשטח, הצלחות לצד כישלונות.

הרצאה יוצאת דופן בעוצמתה, החושפת סיפור אמיתי, אישי וגלוי לב, אודות עשייתם של אנשי השטח בשב"כ. השתלשלות אירועים ומבצעים בהם השתתף כעובד וניהל כמנהל בשטח.

 

"מרגלים בשרות המדינה - מרגל אחד למאה - התמודדות עם כישלונות"
הצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של עולם הריגול וסיכול הטרור

רק ניסיון אחד מכל מאה ניסיונות לגייס מקור – מצליח.
כל פיגוע שמתרחש או שיוצא מהשטח "שלך" – מהווה כישלון.

אז איך מתמודדים?
איך קמים כל בוקר מחדש?
איך שומרים על עשייה בקצב מקסימלי?

באותנטיות ובגילוי לב, מעביר ארז חסון הרצאה חווייתית וסוחפת המספקת מבט מבפנים על העולם החשאי של המודיעין האנושי, מבצעי סיכול הטרור והמעצרים, וחושפת סיפורים אמיתיים ומרתקים מהשטח, הצלחות לצד כישלונות.

הרצאה יוצאת דופן בעוצמתה, החושפת סיפור אמיתי, אישי וגלוי לב, אודות עשייתם של אנשי השטח בשב"כ. השתלשלות אירועים ומבצעים בהם השתתף כעובד וניהל כמנהל בשטח.

בהרצאה משלב ארז את המורכבות המבצעית והאישית בתפקיד, לצד הסכנות והאתגרים אשר חווה במהלכם.

 


אורך הרצאה: כ- 70 דקות כולל שאלות, הרצאה אינטרקטיבית בשיתוף הקהל

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה


כמות

ליאת רוטנר

חינוך בלתי פורמאליליאת רוטנר

הכל התחיל אצלה בגיל שמונה, כשכתבה לראשונה בחייה ספר ונתנה לחבריה בכיתה לקרוא אותו, מאז ועד היום היא סופרת מצליחה מאד, מרצה ומנחת סדנאות לכתיבה חוויתית.
פרסמה עד כה עשרים ואחד ספרים למבוגרים ולנוער, מתוכם ארבעה ספרי זהב ושלושה ספרי פלטינה, שנמכרו בעשרות אלפי עותקים.

לליאת שבעה ספרי זהב ופלטינה, ומאחוריה עשרים ואחת ספרים לנוער ולמבוגרים. היא מרצה לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון במחלקה לספרות עברית, ומעבירה הרצאות ברחבי הארץ על יצירתיות, פיתוח היכולות והגשמה עצמית.  חוקרת בתחום הכתיבה התרפית למתבגרים, ומעבירה סדנאות כתיבה לנוער ולמבוגרים בשיטת הכתיבה החוויתית ומתמחה בטיפול בדמיון מודרך בשילוב NLP. בעלת טור בYNET, מקיימת מפגשים לתלמידים, הרצאות למבוגרים, סדנאות כתיבה לכל הגילאים. ליאת משתתפת בכתיבת תסריטים וממשיכה להוציא ספרים מדי שנה.

 

משך המפגש: כ-45 דקות עד 90 דקות, תלוי קהל ודרישת המזמין
משך הסדנה: כ-90 דקות כל מפגש עד עשרה מפגשים.

קרדיט לצילום: אילנית תורג'מן.

צפייה בהרצאתה של ליאת רוטנר - לחיצה על השורה

כמות

מוריה קור

חינוך בלתי פורמאלימוריה קור

עורכת הדעות בעיתון "ישראל היום", בעלת טור שבועי ומגישה בטלויזיה וברדיו.

חוקרת ספרות: מתמחה בספרות נשית פוליטית 

אם חד הורית: חזקה במרק סלק. 

להיות אישה כותבת:

לא תמיד נשים ידעו לכתוב, פעם בקושי ידעו לקרוא. אך מרגע שנפרץ המחסום הספרותי הפכה בימת הכתיבה לנקודת השפעה מכרעת. למה דווקא בעברית? מי היתה הראשונה ומה משותף למלאניה טראמפ חמדה בן יהודה וצרויה שליו? 

הרצאה אידיאלית ליום האשה, שבוע הספר ועוד. 

 

כולנו גוייסנו

הספרות, הקולנוע, הטלויזיה -  אפיקי אמנות פופולריים מרתקים אך גם צינורות להעברת מידע. מתי מספקים לנו בידור ומתי מנסים לשנות אותנו, מי הרב הכי יפה בקולנוע ולמה מתנחלות כותבות על ניאוף?

 

כולם שונאים את ערפה 

הדמויות הנשיות במגילת ערפה מקבילות לשלבי התפתחות התנועה הפמיניסטית. מה חשבו השכנות על נעמי, מה קרה לרות בגורן ואיזו הכרעה הסטורית סיפק הנכד של ערפה. מתאים מאוד לתיקוני ליל שבועות לסוגיהם. 

שירים ושערים לימים הנוראים

"פתח לנו שער בעת נעילת שער, כי פנה יום" כך מבקש הפיוט בתפילת יום הכיפורים. הימים הנוראים הם ימי בין - השערים. אנחנו סוגרים שער על השנה שחלפה ובוחרים בשערים החדשים שאנו מבקשים לפתוח. שער הרחמים? שער הפרחים? שער הדולר? מדוע בבית המקדש היה שער-נשים ואיזה שער ספרותי פותחות הנשים בעת החדשה?  

איך כותבים שואה? 

סדנת כתיבה מיוחדת בין שואה לתקומה:

לסבא שלי צרבו מספר על היד. אמא שלי כתבה את הסיפור שלו, אני הפכתי את העדות לטורים בעיתון, הילדים שלי מתווכים את המורשת באינסטגרם. 

לכל אחד סיפור אישי שהוא שורש קיומו. בסדנה מיוחדת ומותאמת לימים אלה נלמד לקחת את הרשומון ששמענו בע"פ ולצקת אותו למילים. (אידיאלי גם לבני הדור השני והשלישי).


הרצאה מיוחדת בנושא השואה 

"הסיפור של סבא דוגו"

לא מספיק שאני יתום, אז שאני גם איה עצוב?

כך אמר לעצמו בשלהי מלחמת העולם השניה דוגו (דוד לייטנר), כאשר הבין שלא ישוב לפגוש את הוריו. האופטימיות שמרה עליו במחנות, וגם כשעלה לארץ והקים משפחה כשעל זרועו שני מספרים כחולים מאושוויץ בירקנאו ("היה מבצע, אחד ועוד אחד", ענה בצחוק כששאלו אותו למה שניים) 

כך בנה את עצמו ואת המדינה, בהסתכלות ייחודית על הטראומה הפרטית שהיא גם טראומה לאומית. רבים מכירים אותו בזכות "מבצע דוגו", ואכילת הפלאפל מדי שנה ב-18 בינואר, לזכר צעדות המוות. 


נכדתו, מוריה קור, מספרת על הנצחת השואה בעזרת הומור, על הדרך להנחיל זיכרון מורכב לדורות הבאים. ההרצאה משולב קטעי וידאו והקראה.

 

מופע מוסיקליים עם זמרים:

מותר לומר - יחד עם נתן סלור

אלתרמן היה משורר לאומי ורומנטיקן. את הצד המשפחתי האישי שלו מעדיפים להדגיש פחות, אבל שירי המשפחה שלו חושפים צוהר לקונפליקט פנימי מרתק. הדור השני של אבשלום קור והדור השלישי של נתן אלתרמן בערב מוסיקלי מלא הומור הסטוריה ועברית יפה. 


מה שלומך אחות - יחד עם ענת מלמוד:

מופע ספרותי מוסיקלי עם הזמרת ענת מלמוד, על טהרת הכוח הנשי. (עלה בחודש שעבר בבית אביחי, הופענו מספר פעמים באירועים של בית אביחי ובית אריאלה והיה נהדר). 

 


צילום: אריק סולטן

אורך ההרצאה: 60 דקות+זמן לשאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי הגברה ואולם

כמות

אורלי וילנאי

אורלי וילנאי

עיתונאית, מנחת תוכניות טלוויזיה. היא הקול החשוב ביותר היום בכל מה שקשור למאבקים חברתיים. אבל אורלי וילנאי לא רק מדברת, היא גם עושה. במפגשים שלה עם קהל המאזינים היא מביאה את הסיפור מאחורי הקלעים של התקשורת הלוחמת והחברתית, וכן את סיפורם של מאבקים חברתיים גדולים אותם ניהלה בשנים האחרונות.


אורך הרצאה: 60 דקות+זמן לשאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה





כמות

פרופסור דוד פסיג

פרופסור דוד פסיג

חוקר עתידים המתמחה בחיזוי טכנולוגי, חברתי וחינוכי. הוא מחזיק בתואר שלישי בחקר העתיד מאוניברסיטת מינסוטה ומחברם של רבי מכר בהוצאת ידיעות ספרים: האחד, צופן העתיד, השני 2048 והשלישי פורקוגניטו –המוח העתידי. הם גם זכו בפרס ספר הזהב. הוא מכהן באוני' בר אילן כראש המגמה לטכנולוגיות תקשורת וכראש המעבדה למציאות מדומה. בעבר הוא כיהן כיועצו של נציב הדורות הבאים בכנסת. וכיום, בין שאר פעילותו הציבורית, הוא מכהן כחבר במועצה הלאומית למחקר ופיתוח, הוא עומד בראש מכוני מחקר שונים ובראש חברת ייעוץ להטמעת שיטות חשיבה מעותדות בארגונים.

 

הרצאותיו:

מדינות וגם ציביליזציות ישרדו את המשבר

רבים ניסו להבין את הסיבות לעלייתם וקריסתם של ארגונים ותרבויות. בהרצאה זו אסקור מודלים ומחזורים רבים המנסים לחזות תהפוכות גדולות. אתעכב על הרציונל מאחוריהם ואבחן מה רלבנטי למדינות ולכלכלות הגדולות בעולם של שנות ה-20 במאה ה-21.


הטכנולוגיה כסופר אורגניזם ומה היא רוצה מאתנו

האם טכנולוגיה היא אורגניזם חי? ואם כן מה היא רוצה מאיתנו? מה תפקיד האדם בלידת האורגניזם הזה? האם ייתכן וציביליזציה חדשה הולכת ומתפתחת לצידו של האדם?  ההרצאה תעסוק במאפייניה ותבחן את שלבי התפתחותה בעתיד ואת השלכותיה על טכנולוגיות עתידיות. 


קצב קצב תרדוף: קצב השינויים הטכנולוגיים והמדעיים והשלכותיו

הקצב של השינויים במאה ה-21 יכתיב לכולנו דרכי חשיבה מדעיים וטכנולוגיים בסדר גודל שהמין האנושי לא ידע כמותו מערש קיומו. ההרצאה הזו מציגה את קצב השינויים המדעיים והטכנולוגיים ועוסקת בהשלכותיו המדעיות, התעשייתיות והחברתיות. היא מלווה בדוגמאות מחזית המדע והטכנולוגיה המבהירים את הדיון סביב המושג סינגולריות ביתר הרחבה.


הטכנולוגיה של המימד הרביעי 

כאשר עתידנים חוקרים מגמות עתידיות, הם מחלקים אותן לשתי קטגוריות: מגמות שכבר נולדו, ומגמות שטרם נולדו או מגמות שנמצאות ב"עיבור". ההרצאה ממחישה בעזרת פריצות דרך טכנולוגיות כיצד ניתן לחקור מגמות שטרם נולדו. ההרצאה תציג תחזיות של סוגי טכנולוגיות אשר מרבית המומחים בעולם אומרים שאין סיכויי שתתממשנה ותגע בהשפעתן האפשרית על תעשיות ואירגונים. המטרה היא לנסות ולזהות בשלב מוקדם ככל שניתן שינויים מדעיים אשר יכולים להפוך על פניהם מגמות טכנולוגיות רבות שכבר נולדו.

מגמות-העל בישראל ובעולם

מספר מגמות-על חברתיות עומדות לעצב את המאה ה-21. הרצאה זו תרחיב במתודולוגיה כיצד מזהים אותן ותפרט את השלכותיהן הגלובליות והלוקאליות במגוון תחומים --  כלכליים, חברתיים, ערכיים, דתיים ועוד.  


מגמות גיאופוליטיות בישראל ובעולם - 2050

העימותים הגלובליים של המחצית הראשונה של המאה ה-21. הטכנולוגיות והפחדים אשר יניעו את מאבקי הכוח הגלובליים וכיצד הם ישתקפו במזרח התיכון.


מחזורי מלחמות בעולם

ההרצאה עוסקת במחזורי המלחמות שהתרחשו בעולם ב-2000 השנים האחרונות ומנסה להבין את ההגיון של מלחמות בעבר ובעתיד.


עתיד היהדות – התמורות שהריבונות הישראלית עומדת לחולל בזהות הדתית והלאומית בישראל ובעולם

היהדות והעם היהודי עברו עד כה ארבע תקופות בהיסטוריה שלהם והם נמצאים בסיפה של תקופה חמישית שעומדת להיות שונה במהותה מכל הקודמים לה.  הרצאה זו תעניק לשומעים פרספקטיבה היסטורית למאה ה-21 עוד בטרם השינויים מרחיקי הלכת יתממשו, על מנת שאפשר יהיה להשפיע עליהם מבעוד מועד. ההרצאה תעסוק באתגרי הזהות הדתית והלאומית שעומדים לפתחו של העם בישראל ובתפוצות ותציע דרכים לפתרונן כדי שהעם יצלח בהצלחה את המאה ה-21 ויצא ממנה מחוזק.  


מגמות כלכליות בישראל ובעולם - 2050

ההרצאה תציג מגמות יוצאות דופן בכלכלתה של מדינת ישראל בעזרת מודל מהימן בחקר העתיד. המטרה היא להדגים כיצד ניתן לחשוב עתיד כלכלי בעזרת שיטות מחקר חדשות ולזהות בעזרתו בשלב מוקדם ככל שניתן שינויים אשר יכולים להפוך על פניהם מגמות רבות שכבר נולדו ושיהיה בכוחם להשפיע השפעה מכרעת על עתידה של מדינת ישראל כמדינה הנמנית על 15 המדינות המפותחות ותעשייתיות במאה ה-21.


מקצועות עתידיים

כיצד מזהים את הקריירות המבטיחות ביותר במאה ה-21? הרצאה זו תעניק פרספקטיבה היסטורית להתפתחות העיסוקים ותזהה את מגוון העיסוקים העתידיים בעזרת מודל מהימן בחקר העתיד.


הנוירופיזיולוגיה של המוח חושב עתיד

האם חיות חושבות עתיד, היכן מתרחשת חשיבת עתיד במוח האדם, ומה עתידה של יכולת זו מבחינה נוירופיזיולוגית? מי שמעוניין ללמוד כיצד ניתן למדוד את היכולת לחשוב עתיד וכיצד ניתן לשפר את מוטת זמן העתיד שלו יפתח לו צוהר לעולם לא מוכר ומפעים.

שיפור האיי-קיו בעזרת טכנולוגיות מתקדמות

מאז התפתחו כלים למדידת איי-קיו לפני כמאה שנה, הדעה המקובלת היא שאדם נולד והולך לעולמו עם אותם יכולות מנטליות בסיסיות. אז בואו נחשוב מחדש. הפרדיגמה החדשה מציע אחרת. בהרצאה זו אסכם מאמץ של למעלה משני עשורים במעבדה שלי בהם הוכחנו במחקרים מגוונים שניתן לשפר את האיי-קיו בעזרת שתי טכנולוגיות: האחת, מציאות מדומה והשניה ממשקי מוח ומכונה. בהרצאה אדגים כיצד שיפורנו את תוצאות מבחני האיי-קיו של קבוצות שונות -- מילדים ועד לנערים עם תסמונת דאון. המין האנושי נמצא בפתחה של תקופה חדשה בהבנתו את יכולותיו המנטליות וביכולתו לשפרן לבלי הכר וזה מעניין ליטול חלק בזה.

 
משך ההרצאה: בין שעה לשעתיים, תלוי הרצאה
כמות קהל: תלוי אולם ואמצעי הגברה (מקרן, מחשב מחובר להגברה, מיקרופון)

כמות

תמר וָרֶטֶה זהבי

תמר וָרֶטֶה זהבי

סופרת ילדים, מרצה לחינוך ופעילה חברתית, זוכת פרס עיטור אנדרסן.

ורטה זהבי היא בתם של חוקרת הספרות והמתרגמת עדה צמח וההיסטוריון מאיר ורטה. אחיה הם הבמאי דני ורטה והמשורר והעורך יורם ורטה.

חייתה בפריז במשך שבע שנים, וכתבה שם עבודת דוקטורט על התפתחות דימויים פוליטיים אצל ילדים.

מרצה לחינוך לגיל הרך במכללת דוד ילין, מנחה קבוצות דיאלוג בין יהודים לערבים ופעילה חברתית.

בכתיבתה לילדים ולנוער ניכרת מחויבותה החברתית, וספרייה עוסקים בנושאים חברתיים ופוליטיים. אחדים מספריה מבקשים לקרב בין יהודים לערבים: שני ספרים מצולמים דו-לשוניים על חיי היום-יום של ילדים ערבים, ושלושה ספרים לילדים בוגרים יותר ("שרוטה", "סלטה לאחור" ו"לפחד יש ריח") עוסקים בסכסוך הערבי-יהודי. ורטה זהבי כתבה גם ביוגרפיות לנוער על דמויות מופת שלחמו למען צדק חברתי כמו מרטין לותר קינג ומהטמה גנדי. ספרה "לפחד יש ריח" עוסק בהתנתקות, ואילו הספר "מולו וצגאי" מביא את סיפוריהם של ילדים פליטים מסודן ואריתריאה החיים בישראל. ורטה זכתה בתחרות הסיפור הקצר של עיתון הארץ לשנת 2006, ובעיטור אנדרסן לשנת 2016 על ספרה "מרטין".

ורטה-זהבי נשואה לאומן ראובן זהבי ואם לשלושה.


משך המפגש: כ-60 דקות
כמות קהל מקסימלית:  100 תלמידים, 300 מבוגרים

כמות

דני קרמן

דני קרמן

מאייר, סאטיריקן, מעצב, כותב מדריכי נסיעות, מרצה; יליד המושבה כרכור (1940), בוגר האקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל", במגמה לעיצוב גרפי, ציור ואיור.

מגוון  הרצאות לבחירה:
1. תולדות האיור סקירה על התפתחות האיור החל מהמצאת הדפוס ועד ימינו, ועל הקשר בין טכניקות ההדפסה וסגנון האיור.
2. דני קרמן מאייר ספרי ילדים הרצאה על עבודתו כמאייר בכ-300 ספרי ילדים. הקשר עם הסופרים, כולל ספרי הילדים הידועים והילד הזה הוא אני והאריה שאהב תות.
3. תולדות האיור בעיתונות על האיור בעיתונות לפני ואחרי המצאת הצילום, על איור אינפורמטיבי ועל איור סאטירי, כולל הדגמות מהעיתונות בארץ ובעולם.
4. תור הזהב של האיור האנגלי סקירה מלווה בדוגמאות על האיור האנגלי בספרי ילדים במאה ה-19 ובראשית המאה ה-20, תקופה המכונה תור הזהב של האיור האנגלי ובעיקר על מאיירים כמו ג'ון טניאל, קייט גרינווי וארנסט שפארד.
5. נחום גוטמן: סופר ומאייר לילדים סקירה מלווה במצגת על עבודתו של נחום גוטמן באיור לילדים, בעיתונות ובספרים, על ההשפעות שהושפע והשפיע וכן על היצירה הספרותית שלו, שהחלה ממש במקרה.
6. ראשית האיור הארץ-ישראליהרצאה המבוססת על שלושה מאיירים חשובים שהשפיעו על ספרי הילדים לפני הקמת המדינה ואחריה: נחום גוטמן, אריה נבון ושמעון צבר.
7. אליס בארץ הפלאות והמאיירים שלה מאז אייר לואיס קרול עצמו את אליס בארץ הפלאות, ניסו כמעט כל המאיירים הגדולים לאייר את אליס. בהרצאה יובאו דוגמאות של הבולטים שבהם, מלווים בהסברים על הגישות והסגנונות השונים.
8. איור בספרי ילדים סקירה קצרה על תולדות האיור בספרי ילדים, מלווה בדוגמאות וכן הדגמות של דני קרמן על גבי לוח,
9. יחסי סופר מאייר סקירה על היחסים בין שני יוצרים והשילוב של שפת המילים והשפה החזותית עם דוגמאות של יחסי עבודה מהעבר ומתוך הניסיון של דני קרמן, אשר שיתף פעולה עם סופרים רבים.

 

טווח גילאים: ג'-יב', מבוגרים

משך המפגש: כ- 75 דקות
כמות מקסימלית: 90 ילדים, מבוגרים - תלוי אולם והגברה.
כמות

שרון כהן

חינוך בלתי פורמאלישרון כהן

משמהות


משמהות, חוטי הזהב של הייעוד. דרך הסיפור האישי שלו הוא מגלה דרך כאב, בלבול ומצוקה עם חוט זהב שמהווה חוזקה ודרכה הוא מצא את הנוסחה הפשוטה למציאת הייעוד. בכל מה שעושים בחיים נמצאת החוזקה.


הרצאות לבחירה:

עוף (על עצמך) גוזל
הרצאה שמעבירה אליך את השליטה על הערך העצמי שלך ושל ילדך

הרצאה שחושפת מודל פשוט, מפתיע ויעיל לשיפור הערך והאהבה העצמית שלך, ושל הילדים שלך.
מה הצורך הכי בסיסי שלי?
מי גורם לי להרגיש לא טוב, ולמה הוא עושה את זה?
מה התרופה הכי יעילה ושורשית לצמצום השפעתו?
איך יוצרים מערכת יחסים של שלום בתוכי?
ואיך השינוי משפיע על תחושת הערך של הילד שלי?

לשאת. ולתת 
הרצאה שתהפוך את הזוגיות שלכם למסע מרתק, מצמיח ומשמח כל חיי רווקותנו ייחלנו למצוא את השותף למסע, וכשנישאנו הקשר הפך למשא. כבד ולעתים כואב.
במפגש נגלה מהו השורש האמיתי להתאהבותנו ואיך הגילוי הזה הופך את הקשר למרחב הצמיחה וההתפתחות החשוב ביותר בחיינו. למה התאהבנו דווקא בבן /ת הזוג הזה/ו? איך הופכים את הכאב שבאהבה למתנת ריפוי? איך לזהות את שורש המריבות בתוך הזוגיות וכיצד לצמצם אותן? איך מבטיחים חיי נישואים טובים יותר לילדים שלנו?  

בטטה חמה בתת הכרה  

הרצאה סוחפת, מצחיקה, מרגשת ומפתיעה שמרכיבה משקפי רנטגן לראיית הלב של כל מי שרב אתכם.

  • מה הסיבה האמתית של המריבות?
  • איך מגלים מה הצורך והבקשה שמתחת למריבה?
  • מה מפריע לנו לתקשר את הצורך והבקשה?

  • איך מצמצמים את רוחב ועומק המריבה?

  • איך הופכים כל מריבה ללמידה עצמית והדדית?


משחקי מילים מגניבים מצחיקים מלמדים ומרגשים - הרצאה לילדים
הרצאה אינטרקטיבית לילדים, משולבת הומור, אוצר מילים ריגשי. באמצעות משחק בו המילים הם השחקן הראשי לרגש של הילדים, נחשף עולמם הריגשי


מהילד שבי אל הילד שלי

הרצאה סוחפת ומרתקת, משולבת הומור, על הורות, ילדים וחינוך. מעניקה תובנות משנות תודעה, היוצרות כלים תואמים לאופי הייחודי של כל הורה וילד.

מה אני יכול ללמוד עליי מהקשר עם הילד?

  • מה מסתתר מתחת להתנהגות “שלילית” של הילד?
  • מה הופך הורה וילד למאושרים?
  • איך מחזקים את הדימוי העצמי של הילד?
  • איך מגלים את הבקשה האמיתית מתחת להתנהגות פוגענית?
  • איך מפתחים “ראיית רנטגן” אל ליבו של הילד? 


על המרצה: שרון כהן, יועץ משפחתי וזוגי מרצה ומנחה סדנאות להורות מרצה ומנחה מורים לשיפור התקשורת בכיתה מורה לילדים ונוער במרכזים למחוננים מנחה פינת יעוץ משפחתי בתוכנית הטלויזיה של עודד מנשה ועדן הראל 

אורך הרצאה: 60 דקות + זמן שאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

כמות

ד"ר ליאת יקיר

חינוך בלתי פורמאליד"ר ליאת יקיר

העולם סביבנו משתנה כל הזמן ונע בקצב מסחרר. קפיצות דרך וקפיצות טכנולוגיות משמעותיות התרחשו בעשורים האחרונים בתחומי חקר המוח. גנטיקה, טכנולוגיות חדשות, רפואה, אבולוציות. מי אנחנו? מה נפגוש בדרך? לאן אנחנו הולכים? קיימת סדרת הרצאות.

המדע של האהבה והזוגיות

ד"ר ליאת יקיר - ביולוגית, מרצה וחוקרת רגשות. בעלת דוקטורט, פוסט-דוקטורט ומסטר בגנטיקה ובחקר הורמונים מטעם מכון ויצמן למדע ותואר ראשון במדעי החיים מטעם אוניב. ת"א. כיום מרצה וחוקרת את הביולוגיה של הרגשות והשורשים של ההתנהגות האנושית. השתתפה כמומחית בתכנית 'חתונה ממבט ראשון'. מחברת הספר 'קיצור תולדות האהבה' בהוצאת כתר-מודן.

"אומרים אהבה יש בעולם – מה זו אהבה ?", מיליוני שירים נכתבו עליה; אגדות, סיפורים ומה לא? היא נוצרת ונגמרת בכל דקה וגורמת  לסערת רגשות בכל פעם מחדש - האה-ב-ה.

במהלך ההרצאה, בעזרת מחקרים מחזית המדע, נבחן לעומק את השאלה הכה נצחית מה זו בכלל אהבה? כיצד היא נוצרת? למה היא כל כך מעסיקה אותנו במהלך כל החיים? האם יש קשר בין הסוגים השונים של האהבה? מה קורה במוח שלנו כשאנחנו אוהבים? איך אנחנו בוחרים את האחד/ת? מה בין אהבה למין והאם אנחנו בנויים לאהבת נצח? 

לבסוף, המאמינים באהבת אמת יוכלו לקבל מרשם מוכח מדעית לשימור האהבה הזוגית והאושר במשפחה


אורך הרצאה: 60 דקות + זמן שאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

כמות

פרופסור יורם יובל

חינוך בלתי פורמאליפרופסור יורם יובל

שיחת נפש


יורם יובל הוא פסיכואנליטיקאי, פסיכיאטר וחוקר מוח. הוא עומד בראש מכון המוח לחקר רגשות באוניברסיטת חיפה.
יובל מנחה את תכנית הראיונות 'שיחת נפש' בטלוויזיה, בה הוא משוחח עם אנשי תקשורת על חייהם, על עולמם הפנימי, ועל הדרכים שבהן עולם זה משפיע על עבודתם האמנותית והתקשורתית. הוא מחבר רבי המכר 'סערת נפש' ו'מה זאת אהבה' שבהם, באמצעות תיאורי מקרים, הוא מציג בפני קוראיו בשפה מובנת וברורה את הישגי השנים האחרונות בפסיכולוגיה, פסיכיאטריה ומדעי המוח.
יובל מתמחה בתחום החדש של הנוירוביולוגיה של אהבה ורגשות. בהרצאותיו מוזכרים חידושים מתחום מדעי המוח הקשורים לאהבה ולרגשות, ומתבררת הרלוונטיות שלהם לחוויות הנפשיות שכולנו חווים בתחילתה, בעיצומה ובסופה של אהבה.

השאיפה לאושר מאפיינת את בני האדם בכל הזמנים ובכל המקומות. במשך אלפי שנים עסקו בה וכתבו עליה פילוסופים, אנשי דת ומשוררים. אבל רק לפני כמה עשרות שנים החל המדע המודרני לשאול את השאלה "מה עושה אנשים מאושרים"? התשובות המפתיעות שמצאו המדענים, והדרכים המוזרות שבהן מצאו אותן, הן נושא ההרצאה.
מהי הפעילות שהופכת נשים עובדות בטקסס למאושרות ביותר? האם צודקים האומרים ש"העיקר הבריאות"? מה הקשר בין המשכורת לבין האושר? לפי מה נדע עם עבודתנו גורמת לנו אושר? כיצד נגרום לעצמנו להיות מאושרים יותר במקום העבודה?  ובזוגיות?  האם תמיד "ילדים זה שמחה"? האם "העבודה היא חיינו"? מה זה "מזל", ואיך מוצאים אותו? מתי האהבה הופכת אותנו למאושרים, ומתי לאומללים? ומה באמת יקרה לנו אם נזכה בפיס? בנושאים אלה ואחרים תעסוק ההרצאה "מה יש למדע לומר על האושר".


הרצאות לבחירה: "היה או לא היה - על הזיכרון האנושי" / מה זאת הצלחה? / "בטיפול: מבט אל תוך חדר הטיפולים" / אהבה- בין גוף לנפש (על הביולוגיה של אהבה ורגשות) / "המוח שלו המוח שלה" / משמעות החלום / על הביולוגיה של רגשות / טראומה נפשית, איך זוכרים אותה ואיך מטפלים בה? / תשוקה ומיניות / "לב שבור" ודיכאון / פחד, טראומה וזיכרון / "אם זו אהבה" - -מריבות וזוגיות / "ברעש הנורא" - הפרעת קשב וריכוז / "צבעי הזמן" – הזדקנות / "הקיץ האחרון" – אובדנות / "פחות אבל עוד כואב" – כאב / "אין עוד יום" - החמצה והשלמה.


אורך הרצאה: 60 דקות + זמן שאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה


כמות

ד"ר עמלה עינת

חינוך בלתי פורמאליד"ר עמלה עינת

ליקויי למידה


בעלת תואר ראשון בספרות עברית ובייעוץ פסיכולוגי-חינוכי (אוניברסיטת ת"א), תואר שני בייעוץ פסיכולוגי-חינוכי (אוניברסיטת ת"א) ותואר שלישי בחינוך – התמחות בליקויי למידה.

נושאי ההרצאות הם בתחום המקצועי של ליקויי הלמידה ומתמקדים בעולמו הרגשי הקונפליקטואלי של הלקוי ושל הוריו ומוריו, מהגילאים הצעירים של התחלת הלמידה ועד האקדמיה, השילוב בשוק התעסוקה וחיי המשפחה - זוגיות והורות.

ההרצאות נסמכות למחקרים ולספרים של עמלה עינת והן מלוות בסרטים דוקומנטריים ייחודיים, וכן, לפרקים, בעדויות חיות של הנוגעים בדבר.


אורך הרצאה: 60 דקות + זמן שאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה


כמות

אסנת גולדפרב-ארזואן

אסנת גולדפרב-ארזואן

מוסיקה על כל גווניה


הרצאה עם הסברים מוסיקליים אודות יוצרים מקומיים ועולמיים, אודות יצירות, הקשר שלהן לנושאים רבים.
"סדרה הפנתיאון של הזמר הישראלי – הגשש החיוור, נורית הירש, יוסי בנאי, אריק אינשטיין, עוזי חיטמן, סשה ארגוב, לאה גולדברג, אהוד מנור, נחום היימן, נעמי שמר ועוד.
איך שיר נולד? הרצאה על המוסיקה הישראלית הפופולרית. שירה וספרות עברית בהקשר המוסיקלי. מה קדם לְמה: המילים או הלחן? השוואת לחנים לאותו הטקסט או השוואת ביצועים לאותו השיר (מילים ולחן).  בין היתר יושמעו שירים מאת אהוד מנור, נעמי שמר, עוזי חיטמן, מתי כספי, סשה ארגוב ועוד. בין השירים: הכניסיני תחת כנפך, נח, חומות חימר ועוד.


אורך הרצאה: 60 דקות+ זמן שאלות

כמות קהל מקסימלית: 300 איש

כמות

קובי מידן

חינוך בלתי פורמאליקובי מידן


סדרה א': "מועדון הקריאה"  /  מפגש עם יצירות מופת ועם יוצריהן. 


כל מפגש בסדרה החדשה יעסוק ביצירת מופת ספרותית וביוצרה. המיוחד בסדרה זאת: המקום הנרחב שיוקדש לקריאה אמנותית, בקול, מתוך היצירה, בסגנונו הייחודי של קובי מידן.  הקריאה תלווה בתמונות, קטעי סרטים ולעיתים גם בקטעי מוזיקה, כך שהחוויה תהיה חוויה כוללת, "קולנועית" ומרגשת. בין קטעי הקריאה: שיחה על הרקע של היצירה, על התקופה שבה נוצרה בחיי מחברה, ועל מה שהופך אותה ליצירת מופת...

קובי מידן - על ג"ד סלינג'ר

מפגש ראשון -  ג"ד סלינג'ר, מחבר "התפסן בשדה השיפון" ואחת הדמויות הנערצות והמסתוריות בספרות המאה העשרים. במפגש – "יום נפלא לדגי בננה", אחד מסיפורי המופת של המאה העשרים, שנכתב גם בהשפעת הטראומה של סלינג'ר עצמו כלוחם במלחמת העולם השנייה. 


קובי מידן - על לואיס קרול

מפגש שני - לואיס קרול, מחבר "אליס בארץ הפלאות". המתמטיקאי התמהוני, איש אוקספורד, ששינה את פני ספרות הילדים והואשם בפדופיליה. במפגש  - קטעים מ"אליס" וגם – מיצירת מופת ידועה פחות שלו בשם "ציד הנריש": חבורת תמהונים שיוצאת לצוד יצור לא קיים, בפרודיה על ספרות המסעות הגדולים...תרגום שלי.


קובי מידן - על אלתרמן

מפגש שלישי אלתרמן – "שירי חגיגת קיץ". אלתרמן המאוחר, המבוגר, חוגג את המראות, הריחות והדמויות של עירו האהובה, תל אביב. יצירתו הצבעונית והתוססת ביותר' שבה הוא מתמודד עם שתי המצוקות הגדולות שלו: יחסיו עם ביתו האהובה, תרצה אתר, והמתקפה החריפה עליו מצידו של המשורר (הצעיר עדיין...) נתן זך. המפגש בליווי קטעים מהספר עצמו, קטעי סרטים ארכיוניים ושירים מולחנים.  


 

קובי מידן - על ש"י עגנון

מפגש רביעי - ש"י עגנון. את עגנון, גדול הסופרים העבריים, וזוכה פרס נובל אין צורך להציג. במפגש – "הרופא וגרושתו". עגנון המודרניסט, החוקר לעומק את הנפש החילונית, הבורגנית, של היהודים הגרמנים בני זמנו. אהבה ומיניות, יחסים ומשברים, אידאלים ואמונה – מושמים תחת הרנטגן של גאוניותו של עגנון. 


קובי מידן - ל"נ טולסטוי

מפגש חמישי - ל"נ טולסטוי, מחבר "מלחמה ושלום, ו"אנה קרנינה", מי שבעיני רבים הוא גדול הסופרים מאז ומעולם. במפגש – "מותו של איוון איליץ", שהוא אחת מפסגות אמנות הסיפור אי פעם. בעל אחוזה רוסי שוכב על ערש דווי ועורך את חשבון הנפש, והחשבון משתנה עם ההשתנות במצבו הרפואי...נשמע גם איך מתשקפת בסיפור הביוגרפיה המסוכסכת של טולסטוי עצמו, בעל אחוזות שדגל בחלוקת הרכוש.     


קובי מידן - א.א. מילן


מפגש שישי - א"א מילן -  מחבר "פו הדוב" אחת מיצירות המופת של הספרות בכל הזמנים. (לא רק של ספרות הילדים!). פרק הסיום של פו הדב הוא פנינה ספרותית על אהבה, קשר, צמיחה – ופרידה.


קובי מידן - קפקא

מפגש שביעי - קפקא – "הגלגול" הסיפור ש"המציא" את ספרות המאה העשרים. גרגורי סמסא מתעורר, והנה הוא מקק...   


קובי מידן - י"ח ברנר

מפגש שמיני - י"ח ברנר – מתעד את גירוש תל אביב. ספורים קצרים ועזים על פרק נשכח-יחסית בהיסטוריה של תל אביב ושל היישוב בארץ: גירוש התושבים היהודיים של תל אביב-יפו בידי השלטון התורכי בזמן מלחה"ע הראשונה, מחשש שיעזרו לכוחות הבריטיים המתקרבים. נקרא את אחד הסיפורים הללו, שמתעדים בעוצמה עיתונאית-ספרותית את המצוקה הגדולה של היישוב.



סדרה ב: "אני שומע את אמריקה שרה" / חייהם ויצירתם של גדולי השירה והתרבות האמריקנית.

בעזרת קטעי וידאו, חלקם נדירים, תמונות וקטעי קריאה בסגנונו הייחודי, מציע איש התקשורת והמתרגם קובי מידן סדרת מפגשים עם גדולי השירה והתרבות האמריקנית. אין צורך להיות "מביני" שירה כדי לצלול לחייהם הסוערים של האנשים שהטביעו חותם ייחודי על דרך המחשבה והכתיבה באמריקה: לאונרד כהן, אלן גינסברג, בוב דילן ואחרים.

קובי מידן - לאונרד כהן מ"סוזן" ועד "הללויה". האהבות הגדולות, החיפוש שאינו נגמר, הדכאונות הקשים, החיים במנזר בודהיסטי מבודד – והקשר הישראלי-יהודי של מי שסבו היה רב חשוב במונטריאול. היוצר הגדול, ששיריו המלנכוליים כבשו לבבות בשנות השבעים, ואשר זכה לתחייה מדהימה בשנים האחרונות, גם בישראל, כשהוא בעשור השמיני לחייו. 


קובי מידן - וולט ויטמן לידתה של אומה. האב הגדול של השירה האמריקנית. הוא שירת כ"אחות רחמניה" במלחמת האזרחים האמריקנית, הדהים את האומה בספר שירים חדשני ונועז, חולל שערוריה שבעקבותיה הוחרמו שיריו בשל תיאורים מיניים בוטים, חלקם הומוסקסואליים. 


קובי מידן - אלן גינזבורג בין קדיש ל"תועבה". היוצר היהודי הגדול שהנציח את אימו ביצירת המופת "קדיש", שעמד למשפט בשל "פרסום תועבה", שהיה אחד הקולות הצלולים והמשפיעים של הביטניקים האמריקנים וילדי הפרחים. דובר של דור זועם ומחפש, מתנסה בסמים, חסר אמון בממסד ומחפש אמונה במזרח.


קובי מידן - בוב דילן קולו של דור. אחד הסמלים הגדולים של המאה העשרים בעולם כולו. הוא נולד במינסוטה כרוברט אלן צימרמן, בן למשפחה יהודית שהיגרה מרוסיה, הוגדר כ"קולו של דור", נהנה לתעתע במעריציו הרבים ולהחליף דמויות, מופיע עד היום, כשהוא בן למעלה משבעים מאות הופעות בשנה, ונחשב לא רק למוזיקאי ענק, אלא גם למשורר שראוי לדעת רבים לפרס נובל. (הרצאת אורח).


קובי מידן - אמריקה השחורה ושירת המחאה שירת המחאה השחורה מראשיתה, בהארלם של שנות העשרים, דרך המפץ הגדול של רצח מרטין לותר קינג, ועד שירת ההיפ הופ הזועמת – המצליחה מאד - של ביונסה, ג'יי זי ורבים אחרים. במפגש כפול זה יבחנו גם הקשרים של שירת המחאה השחורה עם שירת המחאה המזרחית בישראל – מארז ביטון ועד "ערס פואטיקה".


קובי מידן - ג'ון ברימן (וגם סילביה פלאט ורוברט לוואל): חבורת משוררים מיוחדת ומשפיעה, ובמרכזה – ג'ון ברימן, מי שנחשב לאחד מגדולי השירה האמריקנית במאה העשרים. הצל הכבד שהטילה על חייו ההתאבדות של אביו, חמש עשרה השנה שבהן הוא כותב "שיר אחד, גדול", ההצלחה הספרותית וההתדרדרות לאלכוהוליזם. 


קובי מידן - יש לי סימפטיה על שירי המשוררים המולחנים. מהו שיר המשוררים הראשון שהולחן? מיהו הסנדק של אריק איינשטיין שזכה לתחייה בעקבות כך? איך צמחה התופעה הזאת, הייחודית לתרבות הישראלית: שיריהם המולחנים של מיטב המשוררים הופכים ללהיטים של מוזיקה קהל ואף רוק אנ רול… סקירה משובצת בביצועים של מיטב הזמרים והיוצרים. 


אורך כל מפגש/הרצאה: 60 דקות+ זמן שאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

כמות

יניב איצקוביץ' חמי רודנר

יניב איצקוביץ' חמי רודנר

ערב יצירה – בין השראה להשפעה

תהליכי יצירה בכל תחום נעים תמיד בין רגעי השראה למקורות השפעה. בערב אינטימי ישתפו פעולה שני היוצרים, חמי רודנר ויניב איצקוביץ, ויצללו לשיחה מרתקת על תהליכי יצירה, על הסיפורים שמאחורי השירים ועל הדרך המפותלת שבה האומן מוצא את הקול האישי שלו. ערב מרתק וייחודי בליווי השירים האהובים והמוכרים של חמי רודנר.

חמי רודנר הוא מבכירי המוזיקאים בישראל. סולן להקת "איפה הילד" ואלבומי הסולו "גאולה" (2000), "מלנכוליה אהובתי" (2001), "חמלה" (2003), "מכונת השירים הגדולה" (2007), "זמן אסיף" (2013) ו"יהומה" (2019).

יניב איצקוביץ' הוא סופר ישראלי ודוקטור לפילוסופיה. ספריו זכו לפרסים רבים ולשבחי הביקורת בארץ ובעולם. רב המכר הבינלאומי שלו "תיקון אחר חצות" (2015) זכה בפרס וינגייט הבריטי ונבחר על-ידי הסאנדיי טיימס והאקונומיסט לאחד מעשרת הספרים הטובים שראו אור בשנת 2020.

אורך מופע: כ-75 דקות


כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה


יניב איצקוביץ חמי רודנר צילום: גאולה אוסי הון תרבותי
כמות

פתאום סיפור בדלת - אתגר קרת עמיר לב

פתאום סיפור בדלת - אתגר קרת עמיר לב

שם המופיעים: אתגר קרת | עמיר לב


אתגר קרת הסופר, עמיר לב היוצר-זמר במופע אינטימי, בערב של שירים וסיפורים אורבניים בתקוות ובאכזבות.

משך המופע: כ-70 דקות
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

צילום אתגר קרת: מאצ'ק לנדסברג, צילום עמיר לב: רוי מאיר


כמות

יואב גינאי

חינוך בלתי פורמאלייואב גינאי

שדרן רדיו וטלוויזיהפזמונאי, חוקר תרבות, מנחהעורך ומתרגם ישראלי.
מרצה בתחום תרבות, טלוויזיה, פזמונאות ועוד. 


משך המפגש: כ- 75 דקות
כמות מקסימלית: תלוי אולם והגברה

יואב גינאי צלם ליאור קסון

כמות

הפנינג - מגוון פעילויות

הפנינג - מגוון פעילויות
הפנינג לכל חג, אירוע, שמחה.
שלל אמנים לאירוע שמח, מלא תוכן, חגיגי שכולו מודולרי: דמויות שטח, קריקטורה, יצירת ספרון, סימניה, יצירות שונות, הצגות, מתקנים מתנפחים, נינג'ה, משחקים, מאפרות, קעקועים, יד השעווה, בלונים, מוסיקה, הנחייה ועוד.

משך ההפנינג: תלוי המזמין
כמות קהל: בהתאם לצורך
כמות

ריקי גל שירי ארצי - אינטימי מוסיקלי

ריקי גל שירי ארצי - אינטימי מוסיקלי

ריקי גל, זמרת ושחקנית ישראלית. שיחקה במחזות זמר, הצגות, הוציאה עשרה אלבומים, לימדה את קרן פלס, דין דין אביב ומירי מסיקה ברימון ועד היום מלווה ומכשירה זמרים להופיע על במה ולהוציא אלבומים.

 

שירי ארצי סופרת, תסריטאית, מבקרת ספרות בעיתון "העיר", מדבבת ומנחה.

 

שתיהן יחדיו במפגש אינטימי מוסיקלי...

אורך המופע: כ-70 דקות


כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה


ריקי גל צילום עומר קידר, שירי ארצי צילום ספי מנוביץ




 

כמות

אהבה ב-360 מעלות - מיכל שלו אנה שפיץ

חינוך בלתי פורמאלי, סופרת, זמרת, מואהבה ב-360 מעלות - מיכל שלו אנה שפיץ

מיכל שלו, סופרת ישראלית, למדה משפטים באוניברסיטת תל אביב ועבדה כעורכת דין. בשנת 1996 התמסרה לכתיבת רומנים ופרסמה את ספרה הראשון מלאכי עליון שזכה להצלחה רבה. ספרה שבועת רחל שיצא בשנת 1997 התקבל בהתלהבות עצומה על ידי הקוראים ושהה ברשימות רבי המכר במשך יותר משנה. במהלך השנים הוציאה עוד ספרים רבים, ובמאי 2021 יצא ספרה החדש שקרים שקטים.

אנה שפיץ- זמרת רב תחומית, בוגרת האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. משתפת פעולה עם אנסמבלים ותזמורות רבות, ביניהן הסינפונייטה הישראלית ב"ש, סימפונית ר"ג והתזמורת הפילהרמונית הישראלית.

עידן-חיים דוד- מפיק מוזיקלי, זמר ופסנתרן, בוגר "רימון", המשתף פעולה עם אמנים רבים ביניהם ,שלמה גרוניך, ריטה, שרון חזיז ועוד.

מיכל תדבר על האהבות בספריה, אנה תשיר בין לבין את שיריה.

מיכל שלו והזמרת אנה שפיץ בליווי הנגן עידן-חיים דוד.

אורך המופע: כ-75 דקות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה


אנה שפיץ צילום ערן לוי
מיכל שלו צילום ראובן קופיצנסקי
כמות

אברהם חלפי - נקודה אלמונית

חינוך בלתי פורמאליאברהם חלפי - נקודה אלמונית
מופע מוזיקלי תיאטרלי מיצירותיו של אברהם חלפי
 
ליאור זוהר ואורית דוקלר במופע וירטואוזי של שחקן ופסנתרנית, חולפים בין אנקדוטות בחייו ויצירתו של חלפי. עם כתביו ושיריו. עם ביצוע קטעים מההצגות בהן גילם דמויות בלתי נשכחות בתיאטרון, וביצוע השירים המוכרים שכתב, ביניהם: "עטור מצחך, "צער לי וצער לי" "תוכי יוסי" ועוד...
מופע שבו צחוק ודמע שזורים אחד בשני, כמו סיפור חייו של אברהם חלפי.
 
"כי הכל, הכל רק שיר,
אשר תמיד נגמר לפתע,
בין היות או לא היות,
ערב שבכל כופר.
ואני - אני רק בן לאם אחת שפעם מתה.
לא יותר."
 
אברהם חלפי מגדולי שחקני התיאטרון הישראלי ומשורר. על הבמה שחקן כריזמטי, "שד משחת", וירטואוז, קומיקאי, כובש את הקהל בכישרון, עליזות, קלילות ושמחת חיים. מחוץ לבמה, אדם שקט וצנוע, ביישן, כמעט נחבא אל הכלים, בודד, ובעל נפש משורר מיוסרת.
"שניוּת". נדמה שזאת הגדרה קולעת.
 
במשך 17 שנים גילם את "עוץ לי גוץ לי", תפקיד פיזי וקומי, ובה בעת כתב מדם ליבו שירים קודרים. איש חצוי. כל הבדידות והעצב, תוגת העולם שהוא נשא על כתפיו נאספו בשיריו. שיריו המולחנים נחשבים ליפים ביותר במוזיקה העברית. אך חלפי סירב להזדהות עם שיריו והעדיף להגדיר עצמו כשחקן בלבד.
 
יום אחד פגש אריק איינשטיין את אברהם חלפי ברחוב. זו הייתה פגישה מקרית, זמן לא רב אחרי ש"עטור מצחך" יצא לרדיו, והפך מיד ללהיט אהוב ומצליח. איינשטיין התעניין בשלומו של השחקן והמשורר וביקש לדעת האם הקשיב כבר לשיר, האם אהב אותו? חלפי, איש קטן ואפור, כפוף מעט וביישן, השיב במבוכה "אין לי פטיפון".
 
ב-1988, הוציא איינשטיין אלבום שכולו משירי אברהם חלפי. על מצבתו של איינשטיין חרוטה שורה משיר של חלפי: "אני מצמצם את עצמי כדי נקודה אלמונית, שלא להטריד בגופי מלכויות". אילולי אריק איינשטיין, היה עולמו
הפנימי של חלפי, שבא לידי ביטוי בשיריו, נשאר חבוי בין הדפים, ונעלם מהתרבות העברית.
 
כתיבה עריכה ובימוי – ליאור זוהר
עיבודים ונגינה – אורית דוקלר
משחק ושירה – ליאור זוהר
שירה וליווי בפסנתר/קלידים – אורית דוקלר
 

מתאים לקהלים קטנים, סלון, גינה, כנסי תרבות ופסטיבלים, ערבי חברה, ספריות, מתנ"סים, דיור מוגן וגם לבמות עם קהלים גדולים.

לצפייה בקטעים מתוך המופע - לחיצה כאן

אורך המופע: כ- 60 דקות
כמות קהל:
 תלוי אולם והגברה


כמות

מופע המילים והשירים – דנה ברגר ליהיא לפיד

חינוך בלתי פורמאלי, זוגי, משפחתי, קמופע המילים והשירים – דנה ברגר ליהיא לפיד

ליהיא לפיד ודנה ברגר במופע משותף, מפגש מרתק ומלא עוצמה של שתי יוצרות על במה אחת.

שתי יוצרות יוצאות דופן במפגש מלא רגש. ערב מיוחד שבו המילים והמוזיקה נשזרות זו בזו, כאשר הטקסטים של לפיד והיצירות המקוריות והאהובות של ברגר, יוצרים דיאלוג ייחודי ומרגש על אהבה, לב שבור, משפחה, אימהות והצורך להעז ולהשמיע קול נשי חזק.

ליהיא לפיד היא עיתונאית וסופרת, שכותבת את קולה של האישה הישראלית. פעילה בנושאים חברתיים, בדגש על שני תחומים: זכויות נשים והורות לילדים עם צרכים מיוחדים.

דנה ברגר, מהנשים הבולטות במוזיקה הישראלית – זמרת, מלחינה, פזמונאית ושחקנית טלוויזיה. נבחרה לזמרת השנה לשנים 2000 ו-2003. אמא לשני ילדים.

משך המופע: כ-70 דקות 
כמות קהל: תלוי אולם והגברה


ליהיא לפיד - צילום ורדי כהנא 
דנה ברגר - צילום רמי זרנגר
כמות

"ללכת שבי אחריהם" - מופע מחווה לאהוד מנור | נעמי שמר | רחל שפירא

חינוך בלתי פורמאלי"ללכת שבי אחריהם" - מופע מחווה לאהוד מנור | נעמי שמר | רחל שפירא

נעמי שמר היתה משוררתמוזיקאיתמלחינה ופזמונאית ישראלית. כלת פרס ישראל לזמר עברי לשנת 1983. שמר כתבה שירים רבים, בהם שנעשו לנכסי צאן ברזל במורשת הישראלית, כמו "ירושלים של זהב", "חורשת האקליפטוס", "לו יהי", "על כל אלה", ״שלומית בונה סוכה״ ו"שירת העשבים". נחשבת בעיני רבים ל"משוררת הלאומית".

אהוד מנור היה פזמונאימתרגםמשוררשדרן רדיו ומנחה טלוויזיה ישראלי, חתן פרס ישראל בתחום הזמר העברי לשנת 1998, אחד מהפוריים שבפזמונאי ישראל, שהרבה גם בתרגום וכתיבה לתיאטרון ולבידור. שיריו הרבים הם אבן יסוד במוסיקה הישראלית,  "אחי הצעיר יהודה", "בן יפה נולד" ו"בשנה הבאה". הכאב על נפילתו של אחיו הצעיר ליווה אותו במשך השנים, ובא לידי ביטוי גם בשירו "אין לי ארץ אחרת".


"ללכת שבי אחריהם" הוא מופע מחווה מיוחד ומרגש ממיטב שירי היוצרים, הצדעה לפועלם בזמר העיברי במשך עשרות שנים.

את הערב ינחו וילוו מוסיקלית האחים יהונתן ויפתח גרשון.
הזמרת רז שמואלי תתארח ותשיר את שיריהם של מנור, שמר ורחל. הופעה מרגשת ומיוחדת.

אורך המופע: כ- 90 דקות
כמות קהל:
 תלוי אולם והגברה
כמות

עלית קרפ

חינוך בלתי פורמאלי, סופרת, כתיבה,עלית קרפ
מדפדפת ברוח – סדרת הרצאות ספרותיות
עלית קרפ, סופרת, עורכת ומתרגמת, מבקרת במוסף "ספרים" של "הארץ", מנהלת קבוצת הפייסבוק "לא סופרים – מועדון הקוראים של הארץ" ובעלת הבלוג "כמו שכתוב בספר" (המתפרסם גם הוא ב"הארץ") מזמינה לסדרת הרצאות על ספרות, על ספרים מוכרים יותר וגם על כאלה שקצת פחות, ועל הקשר שלהם לחברה הישראלית ולנפש האנושית.

כל ההרצאות מלוות במצגות, ניתן להזמין חלק מהסדרה או את כולה, הרצאות לבחירה:
למה הוא רב מכר – מהו שהופך ספר לרב מכר? מבוסס על המדור "למה הוא רב מכר" שהתפרסם במוסף "ספרים" של "הארץ" בשנים 2012-2017.
מי יודע מדוע ולמה לובשת הזברה פיג'מה? – על מסרים קונפורמיים וחתרניים בספרות הילדים שנכתבה בארץ מביאליק ועד מאיר שלו. למה המפלצת העברית לא מפחידה באמת?
משפחתי וחיות אחרות – על בעלי חיים ספרותיים
ספרות על יצירות אמנות – מסונטת קרויצר ועד ל"אי סבירות האהבה". מה כולם מחפשים בעצם?
העיירה היהודית בספרות לפני קום המדינה ולאחריה – מחיים לגעגועים.
"עד סוף העולם" - מסע אישי בעקבות יצירה ספרותית ("הבלתי נראים" מאת רוי יקובסן) – הגירוש מגן העדן בספרות הסקנדינבית.
יתומים היינו – על היתומים בספרות: מצ'רלס דיקנס עד יעל נאמן.
זה גיבור זה? – על הגיבור הספרותי הבלתי נעים: מהומברט הומברט גיבור "לוליטה" של נבוקוב ועד אביגיל גיבורת "קנאת סופרות" של מאיה ערד.
מספר לסרט – כיצד הופכת יצירה ספרותית ליצירה קולנועית (בהשתתפות במאית)
גיבור ללא גבולות – מהבלש ועד לגיבור הפנטזיה וספרות המדע הבדיוני

משך כל מפגש: כ-70 דקות 
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

צילום גל חרמוני
כמות

תמונות מחיי ניסויים - ד"ר שמעון אזולאי ד"ר יניב איצ'קוביץ

חינוך בלתי פורמאלי, פילוסופיה, ספרותמונות מחיי ניסויים - ד"ר שמעון אזולאי ד"ר יניב איצ'קוביץ

אפשר לומר שחייו של אדם הם מעין ניסוי שהוא או היא עורכים על עצמם: הבחירות שאנחנו עושים, התוצאות שמתקבלות, ובעיקר המדדים שלפיהם אנו שוקלים את הצלחת הניסוי או כישלונו. בערב מרתק בין ד"ר אזולאי לד"ר איצקוביץ', מהבולטים במחשבה העכשווית על החיבור שבין הפילוסופיה לחיי היומיום, ידונו השניים בהיבטים המגוונים של הניסוי האנושי בכל תחומי החיים: החיפוש אחר משמעות, קיומו של האושר, אפשרות האהבה, אתגרי ההורות ועוד.
ד"ר יניב איצ'קוביץ הוא סופר ותסריטאי ישראלי. הוא פרסם ארבעה רומנים ונובלה אחת, לאיצ'קוביץ יש פוסט דוקטורט בפילוסופיה באוניברסיטת קולומביה.

ד"ר שמעון אזולאי הוא חוקר פרסם ספרים ובהם הוא כותב על השאלות הגדולות של החיים ושל האדם – אושר, משמעות, מוסר, מוות הומור ומיניות.

משך המפגש: כ-90 דקות
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

שמעון אזולאי צילום ספי מנוביץ, יניב איצ'קוביץ צילום אריק סולטן
כמות

משהו בלבבן - אגי משעול ונורית גלרון.

חינוך בלתי פורמאלימשהו בלבבן - אגי משעול ונורית גלרון.

אגי משעול ונורית גלרון במפגש אינטימי על היצירה בימים אלו.

אגי משוררת ומרצה במכללת עלמא בתל אביב ומלמדת במסלול לכתיבה של אוניברסיטת תל אביב. היא מנהלת בית-הספר לשירה של "הליקון", ומנחה סדנאות כתיבה במסגרות שונות.

נו
רית זמרתפזמונאית, משוררת ושחקנית ישראלית.

השתיים תשוחחנה על היצירה, הדרך ליצירה ועל האנשים והסיפורים שסובבים אותן ומתוכן הן יוצרות.

נורית גלרון תבצע את מיטב שיריה האהובים, ביניהם: "משהו בלבבה", "יש לי סימפטיה", "ילדות נשכחת" ועוד.

תספר על נתן זך ועל "פרוייקט הקאברים" ואגי משעול תספר ותקרא מספריה: 'קפל', 'אהבות'.


משתתפות: נורית גלרון, אגי משעול
קלידים: עמית הראל

אורך מפגש: 75 דקות
כמות קהל:
 תלוי אולם והגברה

לחיצה לטעימה מתוך המופע

כמות

עיליי בוטנר עם ילדי החוץ – כיתת אמן

חינוך בלתי פורמאליעיליי בוטנר עם ילדי החוץ – כיתת אמן

המוזיקאי והיוצר המוכשר האחראי ללהיטים שכבשו בסערה את המדינה עם אמנים שונים: "אני אש", "שווים" "מכתב לאחי" ,"תן לי יד", "תם ולא נשלם"

"נעים עכשיו", "קדימה הלאה" ועוד.  בכיתת האמן מדבר עילי על הסיפורים שמאחורי השירים, תהליך היצירה שלו לעצמו ולאמנים אחרים איתם עבד (ריטה, עברי לידר, נינט טייב, קובי אפללו ועוד..) הכתיבה, ההלחנה, ההצלחה והחיים כאמן.

ילוו אותו ילדי החוץ המוכשרים אדר גולד ואוהד שרגאי בביצועים אקוסטיים לשירים המוכרים והאהובים.

 

צילום: משה נחומוביץ קטן

משך המופע: כ- 75 דקות
כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה
כמות

אמונה אלון דין דין אביב - נשים ושירים

חינוך בלתי פורמאליאמונה אלון דין דין אביב - נשים ושירים

הסופרת אמונה אלון, עורכת, מאיירת, פובליציסטית ומרצה ישראלית. כלת פרס היצירה לסופרים ומשוררים בשנת 2015. כתבה ספרי ילדים ורומנים למבוגרים. בשיח אודות ספריה, עולם הכתיבה שלה משתלבת המוסיקאית/משוררת דין דין אביב בין הקטעים בניגון ובשירה. דין דין בתם של הזמרים עליזה ומוצי אביב. בגיל שש שרה ביחד עם הוריה את השיר "מבולבלי", במסגרת תחרות שירי הילדים שירוויזיון 2. בראשית שנות התשעים השתתפה אביב בלהקת צופי תל אביב מטעם שבט צופי ים תל אביב. לאחר שסיימה את לימודיה בתיכון אליאנס שירתה בצה"ל בלהקת חיל האוויר. בשנת 1995 החלה ללמוד בבית הספר למוזיקה "רימון" במגמת תופים עד שנת 1997.

אביב החלה לחזור בתשובה בעקבות. כיום היא מלמדת פיתוח קול ו"מימוש השליחות לשמח לבבות" לנשים בלבד, במסגרת דתית מיוחדת, בבית הספר אוברטון. המופע מיועד לקהל נשים בלבד. 

ניהול מוסיקלי דין דין אביב, שרה, בנוסף גיטריסטית ומתופפת מלווה אותה.
המופע לנשים בלבד!

משך המופע: כ-75 דקות
כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה
דין דין אביב צלמת סיגל קרימולובסקי

כמות

דוס צ'יקיטיקאס

דוס צ'יקיטיקאס
(שתי קטנטנות)
חני נחמיאס ועירית ענבי במופע בידור מוסיקלי
בתוכניתן החדשה ׳אנו אנו הבלקן׳.
הקטנטנות הן חני נחמיאס, שהוריה הגיעו ארצה מיוון, ועירית ענבי, שהוריה הגיעו ארצה מבולגריה.
בליווי הרכב קאמרי:
חליל ואקורדיון: סלעית להב
ניהול מוסיקלי ועיבודים, פסנתר ושירה: אייל חביב
צילום גיל לוין

אורך מופע: 75 דקות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה





כמות

ישראל אהרוני | אורן ברזילי

חינוך בלתי פורמאליישראל אהרוני | אורן ברזילי
על הרגעים המצחיקים, המרגשים והמיוחדים בחייהם של ישראל ואורן, ואיך התגלגלו לעיסוק שלהם היום? מה מיוחד בחייהם שקורה גם בחיינו? הם מצחיקים, מספרים, שרים (אפילו דואט) ומפתיעים בחיבור הכל כך ייחודי שלהם.
חובה לצפות במופע, בדיוק כפי שקורה בחיי כולנו!
כבר קרוב לארבעה עשורים השף ישראל אהרוני נמנה עם מעצבי התרבות הקולינרית בישראל. במופע יספר ישראל על חוויותיו מהשירות כחובש קרבי ואיך מצא את עצמו בסין, בוחר ברווזים עם גידי גוב בארבע לפנות בוקר ועד להפיכתו לכוכב טלוויזיה.
אורן ברזילי יבצע שירים שכתב לאלבומי הסולו שלו וכמובן שירים מההרכב האהוב "מופע הארנבות של ד"ר קספר".״אחלום לנצח״, ״כל מה שאני רוצה״, ״שומר הלב״, ״תראו אותי״, ״השיר שלי״, ״הכל יהיה בסדר״ ועוד...
לאורך המופע, הולך ונרקם קסם מיוחד מתוך הדינמיקה של השניים.


כמות

עפרה חזה - קופסת צבעים

חינוך בלתי פורמאליעפרה חזה - קופסת צבעים
עולמה המוסיקלי העשיר של הילדה משכונת התקווה, שנלחמה על מקומה, מעמדה וכישרונה, ונסקה אל עבר הפסגות הכי גבוהות בעולם המוסיקה בארץ ומחוצה לה. 
המופע כולל שירים מתקופות שונות בקריירה של חזה בעיבודים חדשים, ובשילוב קטעי אודיו בביצועה.

בין השירים: גורל אחד, שבת המלכה, מישהו הולך תמיד איתי, מחרוזת תימנית, עוד מחכה לאחד, תפילה, אמרו היכן ידידיי, גבריאל ועוד.

שירה והנחיה: דפנה דקל, יהלה לחמיש
צ׳לו: הילה אפשטיין 
כלי נשיפה ואקורדיון: סלעית להב
גיטרות ועוד: אדם טל 
כלי הקשה: מעין דוארי
ניהול מוסיקלי ועיבודים, פסנתר ושירה: אייל חביב

משך המופע: כ- 75 דקות
כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

לחיצה כאן לצפייה בקטע מתוך המופע 
כמות

חשומה, מה אכפת לך מה יגידו?

חינוך בלתי פורמאליחשומה, מה אכפת לך מה יגידו?

סיגל אביטן | חיים אוליאל

"חשומה, מה אכפת לך מה יגידו?" - סיגל אביטן וחיים אוליאל שניהם ילידי שדרות, מדברים על המילה האניגמטית ״חשומה״ ועל איך היא השפיעה על החיים שלהם.
סיגל אביטן, יזמית, אסטרטגית, אשת תקשורת, חוקרת את השפעת הבושה על קבלת החלטות ומרצה בנושא. קחי הפסקה לרגע. נסי להיזכר, מתי לאחרונה מצאת את עצמך דוחה ביצוע החלטות שכבר קיבלת רק מהפחד מ"מה יגידו"? ואתה, כמה פעמים חייך קיבלו תפנית לא רצויה רק בגלל שהתביישת?

חיים אוליאל, הוא זמר ומוזיקאי ישראלי מוכשר מאד שהחל לעסוק במוזיקה בגיל 13 ועד היום ממשיך ליצור ולהופיע, ליזום ולהפתיע בחיבורים, בשירים ובתייחסות למוסיקה.

משך המופע: כ-75 דקות
כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה


קרדיט צילום מוקטן: יוספה מנוביץ'

לטעימה מתוך המופע יש ללחוץ כאן

כמות

עינת קפלן לבנת

חינוך בלתי פורמאליעינת קפלן לבנת

סיפורה הסוחף ומעורר ההשראה של ספורטאית בינלאומית, אי שם בשנות ה- 80 וה- 90, כשהספורט הנשי בארץ היה רק בחיתוליו, והשייט בסירות מפרש נתפס כספורט גברי, ייחודי וקשוח.

עינת קפלן לבנת, גדלה בקיבוץ גנוסר שעל שפת הכנרת, עוד בימי הלינה המשותפת, ובמשך כעשור הייתה בצוות נשי ישראלי ראשון ופורץ דרך שהגיע להישגים גבוהים באליפויות בארץ ובעולם.

הדרך היתה ארוכה, רצופה בהצלחות ובנצחונות כמו גם משברים ואכזבות – ללא ספק "בית ספר" מצוין לחיים.

הכנרת, הים, הטבע והספורט בנו לה עצמאות, משמעת עצמית, נחישות, עבודת צוות ויכולת להציב מטרות ולהשיגן והם שהובילו אותה להיות אלופת ישראל ומקום רביעי בעולם בשייט מפרשיות בדגם 420. 

 

מוזמנים להפליג איתה למסע מרתק בסירת המפרש, ולחוות את הדרך שלה מילדות לאליפות.

 

אורך הרצאה: כ-60 דקות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

כמות

אלנתן שלום - כיתת אמן

אלנתן שלום - כיתת אמן

אלנתן נחשף לקהל לראשונה כאשר השתתף בעונה הרביעית של "דה וויס" שם ביצע לראשונה את השיר שהלחין לחנן בן ארי "אמא אם הייתי" ושם התגלו יכולותיו הווקאליות הנפלאות והיותו פרפורמר מצוין המצליח לרגש ולגעת בקהל בסגנונו המיוחד.

אלנתן, בן 32  נשוי ואב לארבע, גר בבקעת הירדן.
הוא זמר, מוזיקאי, יוצר ומפיק.

בשנים האחרונות עבד בעיקר על לחנים לאומנים מהשורה הראשונה: חנן בן ארי ( אמא אם הייתי),  מירי מסיקה (מפחד עליך, שמור עליי, היד שלך היא בית), שירי מימון (יש לי הכל, אחותי), ריטה (קחי לך, שיצא כדואט עם בתה משי מתוך האלבום ניסים שקופים, דוד ד'אור (עד שנראה את האור).
בימים אלו עובד על חומרים שעתידים לצאת כאלבום סולו שלו ובמקביל ממשיך לעבוד על חומרים עם האמנים המובילים במדינה ומבסס את עצמו כאחד מהיוצרים המסקרנים והמבטיחים.

באלבום אחראי אלנתן לכתיבת כל הלחנים ואילו את הטקסטים כתב יחד עם יוצרים שונים, את העיבודים וההפקה המוזקלית עשה יחד עם חיים וויס.  


השיר החדש שעומד לצאת בקרוב נקרא "נושם" טקסט עמוק ובועט שמראה את אלנתן כיוצר המעניין והרב גוני שהוא.

האלבום יראה אור במהלך 2020.

אורך המופע: 60 דקות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה





כמות

יואב טלמור

חינוך בלתי פורמאלייואב טלמור

מופע – קפטן של סירת נייר

יואב טלמור (פואטרי סלאם), מחלוצי סצינת הספוקן וורד בארץ, משלב שירה מדוברת, סיפורים ושירים במופע מרגש, מצחיק ומעורר מחשבה, עם מוזיקה שחלקה כתובה מראש וחלקה מאולתרת במקום.

המופע בליווי המוזיקאים:עידו קגן (מיומנה, כאמל ג'אמל) או יובל בילגוראי (בילגו)

אורך המופע: כ-60 דקות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

 

סדנה – לדבר שירה

נכיר את ז'אנר הספוקן וורד ודרך תרגילי כתיבה וביצוע של טקסטים מקוריים, נחקור, נשחק ונסתכל ביחד מה יצא. הסדנה מתאימה לסקרנים, לחולמות, למתרגשים, להרפתקניות ולכל מי שרוצה לנסות – גם לביישנים ולביישניות. אין צורך בנסיון קודם, רק בדף וכלי כתיבה. 

 

אורך סדנה: שעתיים, ניתן להזמין סדנת בת חמישה מפגשים

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה



הרצאה – קולות חדשים

מה זה ספוקן וורד? מה זה "פואטרי סלאם"? מאיפה הדבר הזה הגיע, לאן הוא הולך, ולמה כולם כל כך מתלהבים ממנו?

הרצאה שמספרת על אחד הז'אנרים הכי חדשים והכי עתיקים בעולם בנשימה אחת, מלווה בביצועים חיים של קטעי ספוקן וורד. 

 

אורך הרצאה: 60 דקות + זמן שאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה


קרדיט צילום - it's All Happening - Gig Photography
כמות

שלומית אהרון במופע אינטימי

שלומית אהרון במופע אינטימי

שלומית אהרון הזמרת המופלאה והאהובה במופע אישי אינטימי איכותי ומרגש, בו תשיר ממבחר שיריה הנפלאים שמלווים אותה לאורך דרכה המוסיקאלית.

 

לאורך המופע ובין סיפוריה האישיים, לוקחת אותנו שלומית עם קולה המרגש ונוכחותה הבימתית החזקה, לקלאסיקה היותר טובה של ארץ ישראל, לשירים שליוו אותה לאורך הקריירה שלה ב"הכל עובר חביבי", לקטעים נבחרים מהמופעים המצליחים שלה עם שלושת הטנורים געגועים לשמר עם חביבי ושירים נבחרים מהדיסק החדש ומהמופע החדש "תקליט עברי".

 

שלומית שרה, מדברת, מבדרת ומענגת את הקהל בעזרת המוזיקאי הנפלא דרור אלכסנדר.

ויחד אתו מעלה שלומית מופע ייחודי ומרגש של זמרת גדולה.

 

בין השירים: הלילה, מדרגות הרבנות, שיר סתיו, האורח, הכניסיני, שני שושנים, אגדה אבודה, רועה ורועה, כולם יודעים, זמר מפוחית, הימים האחרים, היו לילות, החגיגה נגמרת ועוד רבים וטובים מוכרים ואהובים.


אורך המופע: 60 דקות

כמות קהל מקסימלית: 150 איש

פסנתר ומקלדות: דרור אלכסנדר
צילום: יריב פיין וגיא כושי
כמות

לאה איני

חינוך בלתי פורמאלילאה איני

לאה איני, סופרת מוערכת, פרסמה עד היום 20 ספרים, שבין 12 ספרי הפרוזה שבהם, הרומן עטור-השבחים, "ורד הלבנון", וכן ספרה האחרון, קובץ הסיפורים "השמלה". זכייתה בפרס עגנון (בשנת 2019), שזו גם הפעם הראשונה שבה הוא מוענק לסופרת, מצטרף לעוד 11 פרסים ומענקים ספרותיים מכובדים בהם איני זכתה לאורך שנות כתיבה ארוכות וייחודיות, שביניהם פרס ביאליק, פרס ניומן, מענקי ספיר לחמישייה האחרונה, ועוד. 

בהרצאותיה, איני מספרת על זוגיות, משפחה ופמיניזם, כמו גם על שואה שקופה, שכול, הגירה, ועל כתיבה ואמנות, לא כ"נושאים להרצאה", אלא כמי שעברה, ועוברת, דרכם בחיים. ועל המחויבות האותנטית הזו, שבכתיבתה ובסיפוריה, המשופעים גם בחום אנושי ובהומור, יעידו הדמויות יוצאות הדופן שהיא העמידה בספרות העברית: אלמנת צה"ל שמקימה אוהל על קבר בעלה כדי להמשיך בחיי הזוגיות ("גאות החול"); צעירה, קורבן לאלימות מינית מצד האב, שבאה חשבון עם אמה ("סדומאל"); שתי אחיות ממשפחה קשת יום באורלנדו, שמעוכבת הגדילה שבהן מצילה את האחות "הרגילה" ("בת המקום"); חיילת מבת-ים, שאביה שורד שואה מסלוניקי, מתנדבת לסייע לפצוע אנוש, בן בית הכרם, במלחמת לבנון הראשונה (הרומן האוטוביוגראפי "ורד הלבנון"), ומתוך ספרה האחרון, "השמלה", הסיפור "הפסל", שבו מורה לספרות מעירה לחיים בנשיקה את פסל הדוכס בעיירה ציורית בחבל הלואר.


אורך ההרצאה: 60 דקות+זמן לשאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם וקהל

כמות

יניב גולדברג

חינוך בלתי פורמאלייניב גולדברג

ד"ר יניב גולדברג חוקר ספרות ותיאטרון יידיש. מרצה לתיאטרון ומשפטים באוניברסיטת בר אילן, ובמרכז האקדמי פרס ברחובות. תחום מחקרו עוסק בחיבור שבין עולם המשפט והתיאטרון, מדריך סיורים באוקראינה בעקבות התרבות והתיאטרון היהודי וחבר ועדת פרסי התיאטרון הלאומי הבימה.


ניתן לבחור סדרת הרצאות לפי נושאים:
מחווה לכוכבים הגדולים של הבמה היידית די שטערן פון דער יידישער בינע
"כשהקהל בוכה – הקופה צוחקת..." התיאטרון היידי היה הרבה יותר מסתם תיאטרון הוא היה מקום מפלט. מקום אליו מגיעים היהודים כדי לשכוח מהצרות, לשיר, לשמוח וגם לבכות. גדולי השחקנים שיחקו על הבמה היידית והם הפכו להיות הסטארים הגדולים של העולם היהודי. במהלך הקורס נלמד על גדולי כוכבי הבמה ביידיש, שהטביעו את חותמם גם על התרבות הישראלית.
כל ההרצאות מלוות בקטעי וידאו נדירים ביידיש של כוכבי הבמה היידית.

אויף יידיש קלינגט עס שענער - ביידיש זה נשמע יותר טוב

שלום עליכם כתב: "הצחוק יפה לבריאות הרופאים מצווים לצחוק" (לאַכן איז געזונט דאָקטוירים הייסן לאַכן)...

תרבות היידיש היא תרבות מיוחדת בה צחוק ודמע שזורים זה לצד זה. סדרת ההרצאות תעסוק בעולם המרתק של הספרות התיאטרון והפולקלור ביידיש, תוך התמקדות ברלבנטיות שלה לישראל של המאה העשרים ואחת. נבחן כיצד באים לידי ביטוי בתיאטרון ובקולנוע ביידיש סוגיות ודילמות מתחום המשפחה, הדת והתרבות. כל ההרצאות מלוות בקטעי וידאו נדירים בעברית וביידיש עם כתוביות בעברית.


אורך הרצאה: 75 דקות+זמן לשאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה


קרדיט צילום איציק בירן
כמות

תמונת אישה

תמונת אישה

תמונת אישה - המלחינות הישראליות
חמש המוזיקאיות שר ניב, רות דנון, מירב הלינגר, רוני וגנר ונטע רם מגישות ערב מוזיקלי נשי, מקורי ומגוון, המפיח חיים מחודשים בשירים האהובים של המלחינות של המוזיקה הישראלית (יהודית רביץ, נעמי שמר, אהובה עוזרי, קורין אלאל, אתי אנקי, נורית הירש ועוד).

המופע החדש ממשיך את הקו המוזיקלי מלא הקסם המאפיין את ההרכב, כל אחת זמרת-יוצרת ומוזיקאית בעלת רקורד עשייה מרשים בפני עצמה, מחבר ברגישות ישן אל חדש, וקושר אותן למורשת המוזיקלית הנשית הישראלית, כעוד חוליה בשרשרת הקולות לדורותיה, מאז ועד היום. 

המופע כולו מורכב משירים מוכרים ואהובים.

לצפייה בשיר מתוך המופע יש ללחוץ כאן

תמונת אישה - מופע מחווה לשיריה של תרצה אתר

תרצה אתר - משוררת, פזמונאית, סופרת ומתרגמת - מביעה קול אישי ונשי שמהדהד ונוגע גם היום וממשיך להוות השראה ליוצרים רבים, גם ללא קשר לסיפור חייה המסקרן. לפני קצת יותר מ-41 שנים, בספטמבר 1977, נפלה המשוררת מחלון ביתה; נסיבות מותה נותרו תעלומה.

לכן, כדי לכבד את יצירתה ושיריה, חמש המוזיקאיות שר ניב, רות דנון, מירב הלינגר, רוני וגנר ורותם פרימר מגישות ערב מוזיקלי נשי, מקורי ומגוון, המפיח חיים מחודשים בשיריה המולחנים. לאחר הופעת בכורה שזכתה לתגובות נלהבות בפסטיבל הפסנתר 2017 ושיתוף פעולה מוצלח עם הפסנתרנית והמלחינה אלונה טוראל, המופע הספיק לעלות שוב מול אולמות מלאים בתאטרון הקאמרי, בתאטרון תמונע, במרכז ענב בת"א ועל במות נבחרות ברחבי הארץ.

 

רות דנון: שירה, קלידים, חליל צד

שר ניב: שירה, גיטרות

מירב הלינגר: שירה, פסנתר

רוני וגנר: שירה, כלי הקשה

רותם פרימר: שירה, גיטרה בס

 

רות דנון היא מוזיקאית, זמרת וחלילנית. עוסקת בהלחנת מוזיקה לסרטים, לרדיו ולתאטרון,

שם מופיעה גם כשחקנית וכזמרת. כמו כן, עובדת על אלבום בכורה של שירים בעברית בהפקתו המוזיקלית של שי לווינשטיין (יהוא ירון, טליה אליאב). רות הופיעה עם מיקה קרני כחלק מאנסמבל "קול דודי", ובימים אלו מופיעה בארץ ובחו"ל עם להקת הפולק Forest כחלילנית, זמרת וקלידנית.

 

שר ניב היא גיטריסטית וזמרת-יוצרת שבוראת שפה ייחודית על הגיטרה ומגישה שירים מהבטן בקול עמוק ומעושן. ב-2016 הוציאה שר את אלבום הבכורה שלה "בידיים רועדות". הסינגל הראשון ''תישאר קרוב'' היה שיר השבוע ב88FM וזכה להשמעות רבות בתחנות הרדיו השונות. שר מופיעה ברחבי הארץ עם הרכב הנגנים יובל מסנר, יובל וילנר ורוני וגנר ושיתפה פעולה עם אמני אינדי רבים: יהוא ירון, עוזי רמירז, ועוד.

 

מירב הלינגר היא זמרת-יוצרת, מלחינה ופסנתרנית. הלינגר השיקה את אלבומה הראשון

"במבט אחד כחוליי בינואר 2016. במקביל היא השתתפה בפסטיבלים (הפסנתר, יערות מנשה), ושיתפה פעולה עם יוני רכטר, אריאל הורוביץ, ריקי גל ועוד. בימים אלו מירב ממשיכה להופיע עם ההרכב המקורי שלה, עם המופע "מתגעגעים למאיר אריאליי יחד עם ישראל בר-און, ובנוסף אוספת שירים לקראת האלבום הבא. רוק-פסנתר בעברית.

 

רוני וגנר היא נגנית כלי הקשה, גיטרה ופסנתר, מעבדת ומלחינה, בוגרת BA בקומפוזיציה וחינוך מהאקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים. אהבתה להרפתקאות ולטיולים הובילה אותה להתנסות במגוון מקצבים וסגנונות. רוני מלחינה למחול ולתאטרון, מנחה סדנאות יצירה וכתיבה, מדריכה מטעם ארגון "מוזיקאים ללא גבולות" וכמו-כן מופיעה כנגנית במס' הרכבים ואנסמבלים.

 

רותם פרימר היא גיטריסטית ובסיסטית צעירה, שמאחוריה רזומה עשיר של הופעות והקלטות. ב2017 הצמד המקורי בו היא חברה "שלי ורותם" שחרר אלבום בכורה שזכה לתגובות נלהבות והופיע על במות נחשבות בארץ ובעולם. בו בעת רותם פעילה במגוון להקות והרכבים בסצינה העצמאית בישראל.

לצפייה בטעימה מהמופע יש ללחוץ כאן


 

כמות

בלוז לנעמי

בלוז לנעמי
תמר גלעדי שרה לנעמי שמר
לפני כעשר שנים העלתה תמר לראשונה את המופע "בלוז לנעמי" לזכר חמותה האהובה-נעמי שמר
.
היה לה חשוב להכיר לקהל הרחב את נעמי שמר הפרטית, כפי שהיא הכירה אותהמצחיקה, פרועה וחמה.

במהלך השנים האלה, המופע עלה בעשרות יישובים ברחבי הארץ לקהלים שונים ומגוונים, ונוצר מפגש מרגש עם השירים האהובים והמוכרים, הדמות הצבעונית של נעמי, המוסיקאים הנפלאים שמלווים אותה וכמובן הקהל הנאמן שלה. קהל שבא אחרי ההופעות ומשתף בסיפורים על נעמי שהייתה פס הקול של חייו. מרגשים לא פחות היו המפגשים עם קהל צעיר יותר שפחות הכיר והגיב בהתרגשות ובחום לשירים.
עכשיו אנחנו חוגגים 150 הופעות לבלוז לנעמי.
מזמינים אתכם להצטרף לחוויה שכולנו עוברים שוב ושוב עם השירים החד פעמיים של נעמי, עם הסיפורים עליה שמשולבים ביניהם והמפגש הבלתי אמצעי עם הקהל.

נעמי שמר ז”ל - כלת פרס ישראל, מחשובות המשוררים והמלחינים בזמר העברי אשר רבים משיריה הפכו לחלק בלתי נפרד מן התרבות הישראלית וחדרו ללב כל אחד מאיתנו.
תמר גלעדי, כלתה של נעמי שמר וזמרת יוצרת מוערכת, בחרה להביא לידי ביטוי את היכרותה עם נעמי ואת יכולותיה המרשימות כמבצעת ולהעלות מופע המוקדש כל כולו לפרי יצירתה של שמר. המופע “בלוז לנעמי” הוא הזדמנות נדירה לגלות מה עומד מאחורי השירים, איפה נפגשו לראשונה נעמי שמר ויוסי בנאי, איך הגיעה נעמי לביקור חטוף בפריז ונשארה שם תשעה חודשים, ואילו שירים נולדו מהביקור הזה...
ביצועיה המרגשים והאישיים של תמר מאירים את שיריה של שמר באור חדש.                               
המופע, בו משתתפים טובי הנגנים בארץ, כולל, בין השאר, את השירים “העיר באפור”, “לשיר זה כמו להיות ירדן”, “אור”, “סימני דרך”, “על ראש שמחתי”, “חורשת האקליפטוס”, וכמובן קלאסיקות נוספות.                
המופע הועלה לראשונה במסגרת פסטיבל “ימי זמר” בחולון בפסח האחרון וזכה להצלחה רבה ובעקבותיו  תמר מופיעה איתו בהצלחה רבה עשר שנים בארץ ובעולם.  
 
הביקורות מהללות:
“את הפוטנציאל הכי גדול חשפה תמר גלעדי בעצמה... היא חשפה איכויות קול מפתיעות. אולי הרצון להטביע משהו משלה בשירים הכה מוכרים גרם לה להיפתח, להחצין וגם להקצין במנעד ובעוצמות...” (עמוס אורן “הבמה”)                                                                                                
“על הבמה הרכב איכותי וחם, שמעניק ברק של מקצוענות... אין ספק שלגלעדי יש יתרון משמעותי בזכות האנקדוטות המשעשעות שהיא מפזרת בין השירים מהיכרותה האישית עם שמר”. (תימורה לסינגר, )YNET
על הבמה- 
תמר גלעדי – שירה, גיטרה אקוסטית, חליל אירי, מלודיקה וקסילופון
רמי הראל – פסנתר והפקה מוזיקלית
בתוספת מחיר ניתן להוסיף נגנים: 
יוראי אורון – קונטרבס,  איתן איצקוביץ' – כלי הקשה

אורך המופע: 75 דקות
כמות קהל: תלוי אולם והגברה
כמות

בסוף, יש סוף

בסוף, יש סוף

רוני קובן, ליליאן ברטו, נדב הולנדר

העיתונאי ומנחה הטלוויזיה רוני קובן, השחקנית ליליאן ברטו והמוסיקאי נדב הולנדר, בערב שכולו שיר אהבה ליוצר ששינה את חייהם: המחזאי והבמאי חנוך לוין;

- האודישן שהפך למכתב אהבה

- הייאוש הפוליטי של המחזאי שהלך עד הסוף בסאטירות שלו

- מלאכת החיים בתור טיפול זוגי לאבא ואמא

- ולקינוח: חרוזים משובבי נפש על החמצה ומוות

 

הזדמנות נדירה לפגוש חנוך לוין אחר, שלא הכרנו, ולצד הסיפורים האישיים על הגאון הכי פרטי שהסתובב כאן, שזורים זה בזה קטעי וידאו דוקומנטריים מהסדרה עטורת הפרסים על חייו של לוין:

"חיים שכדוגמתם עוד לא חיינו מעולם", סדרה שיצרו רוני קובן, שרון קרני ורן לנדאו ושודרה בכאן 11, מערכונים ומונולוגים ממחזות כמו 'אשכבה', 'אורזי מזוודות', 'מלכת אמבטיה'

וגם כמה מפזמוניו האהובים של לוין כמו 'חייל של שוקולד', 'מה אכפת לציפור' ו'שיר הקרואסון' שמבוצעים חי על הבמה על ידי שלושת המשתתפים שמעזים לפלוש, לכמה דק, אחד לשדה של השני:

קובן שר ומשחק, ברטו מראיינת ומתראיינת ונדב הולנדר מגלה מחדש את ההיסטוריה. 

 

בסוף יש סוף, אבל לפני הסוף מומלץ להנות מחיבור מפתיע ונדיר בין שלושה יוצרים משלושה עולמות שונים לחלוטין וענק רוח ישראלי אחד.

משך המופע: כ-75 דקות
הגברה ותאורה: תלוי כמות קהל
צילום: עינת בסר

כמות

דנה לוסטיג

דנה לוסטיג

מגוון הרצאותיה של דנה לוסטיג:

מאחורי הקלעים של עשיית הסרט ׳החזרה מטואיצ׳י׳ – כולנו שורדים...

בהרצאה המרתקת דנה תספר על חבלי הלידה של הסרט, מהפגישה וההתחברות אל יוסי מחבר הספר, ועד גיוס הכספים, העבודה עם כוכב הסרט דניאל רדקליף  ( הארי פוטר), הצילומים המאתגרים בנהרות ובכפרים הנידחים בקולומביה ובג׳ונגלים של אוסטרליה ועד ההפצה הבינלאומית והתגובות הנלהבות של הקהל. בעזרת קטעים מהסרט ומאחורי הקלעים , תעבור שעה מלאת השראה שמשלבת את המסר של הספר והסרט עם החיים של כולנו, בהם כולנו שורדים.

 

מהרעיון הראשוני ועד הקרנת הבכורה

מיועד לכל אחד שמעוניין לשמוע וללמוד על תעשיית הסרטים מההבט היצירתי והעיסקי. דנה תיתן סקירה כללית מפיתוח הרעיון המקורי, לכתיבת התסריט, גיוס הכספים, ליהוק ועבודה עם שחקנים,  תקציב, תקופת הצילומים , סיום הסרט והפצתו. ההרצאה מיועדת לאלו אשר מחפשים הצצה יותר רצינית ומעמיקה לעולם הסרטים העצמאיים. ההרצאה תשלב קיטעי סרטים שדנה הפיקה או ביימה.

להרצאה ורסיה ארוכה בת שלש שעות וורסיה מתומצטת בת שעה, בשתי ההרצאות יתוקצב זמן לשאלות ותשובות .

 

דנה לוסטיג: אשה, אמא, עובדת בהוליווד...

כשדנה ביימה את הסרט ״הרוג אותי אחר כך״, היא היתה בהריון עם תאומים, במשך כל חמשת החודשים הראשונים, היא הסתתרה תחת מעיל אדום ענק, רק במהלך הצילומים כשכבר לא היתה דרך חזרה, היא השילה את מעילה והתוודתה. את הסרט היא סיימה עם שני תינוקות רכים שינקו ללא הפסקה. איך להיות אמא עובדת, אישה בין גברים במקצוע תובעני, בעידן ה #metoo.

ההרצאה מלווה בהומור וכנות, רלוונטית לצעירות ובוגרות כאחת.

 

לתלמידי תיכון: תחלמו ותגשימו בלי תרוצים

תספרו סיפורים, תכתבו, תצלמו, תציירו, תתעדו, לכל אחד מכם סיפור מרתק, כל סיפור כזה יכול להפוך לסידרה, לסרט, למקור להשראה לכם ולאחרים. חווית היצירה שיכולה להוביל לתגלית ׳הגיבור׳ שבתוככם. והיום אין תירוצים, לכולם יש טלפונים חכמים, צאו ותספרו, התחלה, אמצע וסוף... ויוזמה, זה כל מה שאתם צריכים.

בהרצאה שתלווה בקטעי סרטים ומאחורי הקלעים, הסטודנטים יקבלו רקע והשראה, להפיק את סיפוריהם ובצד הפרקטי, הם יקבלו סקירה כללית על איך עולם הסרטים עובד, מהפקת הסרט  ועד להפצתו. מהרעיון המקורי ועד הקרנת הבכורה בפסטיבל סרטים.

 

דנה לוסטיג חיה בסרט: כולנו שורדים

מאז שהיתה ילדה, בת טובים מהרצליה פיתוח, ביתו של שחקן הכדורסל האגדי קפטן הפועל תל אביב, ארז לוסטיג ואישתו היפהפיה, דנה ידעה שהיא רוצה לספר סיפורים. היא הקימה תיאטרון בובות שכונתי בגיל 10, הוריה היו בתהליך גרושים סוער והסיפורים היו המנגנון שלה להישאר בפוקוס, לעשות זום אאוט, לראות את הדברים בפרספקטיבה, לתת להם משמעות. המנגנון הזה הפך למקצוע ולדרך חיים. הוא עזר לה לעבור את תקופת הגמילה עם אחותה הקטנה, עזר לה כשאחותה נפטרה ממנת יתר ועזר לה לחלום קדימה, לחלום על היום שאחרי. לכל אחד מאיתנו סיפור חיים, איך אנחנו משתמשים בו, מלבנים אותו וצומחים מתוכו. לכולנו יש סרט, יש סיפור, גם הכאב הגדול ביותר, יכול להיות מקור להשראה, ליצירה.

ההרצאה מלווה בקטים מהסרטים שדנה יצרה אשר משקפים את דרכה המיקצועית במקביל לדרכה האישית.

עם הרבה הומור ואהבה למה שהחיים מזמנים לנו, דנה תדבר על קריירה, הצלחות ואכזבות, ואיך אומנות הסיפור נותנת השראה וכוחות. השיחה גם תחשוף בכינות את היתרונות והחסרונות של החיים בגלות... בהוליווד הנחשקת.

  

דנה לוסטיג היא מפיקה, בימאית, כותבת, אמא לתאומים, נשואה למתופף .... דנה ביימה 5 סרטים עלילתיים באורך מלא והפיקה למעלה מ-20.

את הסרט החזרה מטואיצ׳י דנה הפיקה על פי רב המכר של יוסי גינסברג ביכובו של דניאל ראדקליף. לאחרונה דנה הפיקה גם את סירטו של במאי פאודה, אסף ברנשטיין ואת העונה השניה שצולמה בלוס אנג׳לס, של איש חשוב מאוד עם יהודה לוי.

 

בסרטיה של דנה הופיעו שחקנים מהשורה הראשונה, דניאל ראדקליף, רוב שניידר, ג׳ניפר לאב היואיט, סלמה בלייר ועוד.

 

דנה לוסטיג גדלה בהרצליה פיתוח, שירתה בתאטרון צה״ל ובמחלקת חינוך. דנה המשיכה ללוס אנג׳לס ללמוד בבית הספר היוקרתי American Film Institue בו היא מרצה בשתיים עשרה השנים האחרונות.

 

דנה הקימה את חברת ההפקות ברגמן לוסטיג הפקות עם המפיק רם ברגמן. במסגרת שותפות זאת הם הפיקו בין היתר את הסרט בריק של ראיין ג׳ונסון (מלחמת הכוכבים) ואת רוקדים באיגואנה הכחולה בבימויו של מועמד האוסקר מייקל רדפורד. לאחר שנים נפרדו דרכיהם ודנה ממשיכה להפיק ולביים דרך חברת ההפקות העצמאית שלה.

דנה בוגרת AFI בו היא כיום חברת פקולטה ומעבירה הרצאות שנתית.

דנה נשואה למתופף האגדי טל ברגמן ולהם תאומים בני 17, גיא ומאיה.

 


 

כלכליסט

https://www.calcalist.co.il/consumer/articles/0,7340,L-3722528,00.html

 

אטמוספירה

http://digital.timeout.co.il/Atmosfera/231_heb/html5/

 

לאישה

https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5219869,00.html

 

אורך ההרצאה: כ-90 דקות
כמות קהל מקסימאלית: תלוי אולם, מקרן והגברה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
כמות

הדיירת מעליית הגג

הדיירת מעליית הגג

סיפור חייה של רחל המשוררת

מופע בעקבות הספר "יד אחות" מאת נאוה מקמל עתיר ובהשתתפותה

מופע מרגש, שנון ומפתיע בו תתאפשר הצצה אל אחורי הקלעים של כתיבת הספר "יד אחות", 
בשילוב שירים וקטעי משחק המוסיפים דוק של הומור לסיפור שהכול חושבים שרק אפשר לבכות בו...

משתתפים:

הסופרת נאוה מקמל עתיר

המוסיקאי עופר כץ

במופע המורחב מופיע השחקן נבו קמחי

משך המופע: 75 דקות
כמות קהל מקסימאלית: תלוי אולם והגברה


כמות

ד"ר מירי גלעד

חינוך בלתי פורמאליד"ר מירי גלעד

יוצרת, חוקרת תרבות - מעוררת תובנות על חיינו בהרצאות רב- תחומיות, מעשירות וחווייתיות

מחברת ספר מחקר רב – תחומי : "מסע אל חוויית הרגע".

 

חוויית הרגע בעידן של מירוץ החיים


על רגעים המעניקים משמעות, התחדשות והשראה
הרצאה מיועדת לקהל הפתוח, לאירגונים, לעובדים ומנהלים; לגימלאים ולצעירים, נוגעת לכל תחומי החיים – לחיינו האישיים, המקצועיים, החברתיים.
ההרצאה רב תחומית – מלווה במצגת, קטעי מחקר וקולנוע, ספרות ואמנות, הגות ואקטואליה.


נושאי ההרצאות במגוון תחומים ובנגיעה לחיינו כאן ועכשיו

הרצאות לארגונים – עובדים ומנהלים:

1.    היצירתיות שבתוכנו – כיצד למנף אותה לחדשנות

       "דמיון חשוב יותר מידע; הידע מוגבל אך הדמיון חובק עולם." א. איינשטיין

2.    מדוע דרוש פסק זמן מעת לעת במרוץ החיים כתנאי ליזמות ולהתפתחות?

       "להאט כדי לנוע קדימה..." (ל. רוברטסון, השתהות מכוונת)

3.    להעז מתוך קושי, לצמוח מתוך טעות וחֶסֶר

       "נכשלתי שוב ושוב בחיי, ולכן אני מצליח" (מייקל ג'ורדן)

 

הרצאות העשרה: געגועים לחיים – חישוב מסלול מחדש

בהרצאות רבות ניגע גם בהשפעת הקורונה על חיינו                                                                                    

הרצאות מיועדות לאירועים חברתיים, למכללות גמלאים, לחוגי בית, לאירועי גיבוש בארגונים:


"קסם החיים כחידה שאין לה סוף".

"מסע אל חוויית הרגע" -  על רגעים המעניקים משמעות, ערך והשראה לחיינו

"נפלאים, נפלאים עד אין חקר חייו הגדושים של הרגע" (נתן אלתרמן).

"מבר- כוכבא לבר רפאלי" –  על גיבורים ומפורסמים והשפעתם על עולם הערכים בחיינו. 

"אולי ישראל עוד בשלה ולא בשלה / לאמץ לחיקה גיבור...  שגבורתו רק מוסרית- הדג נחש.

"אין דבר שלם יותר מלב שבור" - רגעים של חֶסֶר ואובדן כמקור להעצמה וליצירתיות.

"הכל סדוק כאן, כל דבר, וכך חודר האור" (לאונרד כהן).

"עם סמרטפון מול הים" – המסכים והשפעתם על הנפש ועל יחסנו לזולת ומה שביניהם;

המסכים - העשרה, התייעלות, התמכרות – ומה שביניהם.

"אֲנִי רוֹצֶה תָּמִיד עֵינַיִם כְּדֵי לִרְאוֹת אֶת יְפִי הָעוֹלָם..." (נ. זך).                                

"מדוע זורבה היווני רקד?"  זורבה היווני כמורה לאושר – מהו סודו?

"אני מביט על הים, מקשיב לזורבה, ורקותיי חורקות מרוב אושר"(נ. קזאנצקיס)

"סיפור פשוט" אנשים מן השורה שהפכו גיבורי תרבות ומקור להשראה .

"איפה ישנם עוד אנשים עמו האיש ההוא" (נ. יונתן)

 

החיים כבחירות של דרך -  מה מנחה אותנו, ומכריע בבחירת הדרך? מהו העושר בדרכים בלתי צפויות?                                                                   
"תֵּבֵל זוֹ רַבָּה וּדְרָכִים בָּה רָב" (רחל)

"השיבה הביתה" מסעות ושיבה הביתה כשלב מרתק בחיים - מהמיתולוגיה, ועד נבכי הנפש.

"הלכתי למצוא לי בית. באתי אליו כְּשַׁב, לא כְּבָּא."  (יונה ונער\מאיר שלו)  

"אדם הנאבק על ערכיו" -  סולידריות אנושית לנוכח הרוע ביצירתו של ההוגה והסופר אלבר קאמי.   
"כי עוד אאמין גם באדם..." (ש. טשרניחובסקי)

"סיפורי מסע בחיים הבוגרים" - בספרות, בקולנוע ובחיים.

"כִּי תֵּצֵא בַּדֶּרֶךְ אֶל אִיתָקָה \ שְאַל כִּי תֶּאֱרַךְ דַּרְכְּךָ מְאֹד" (קוואפיס)                                                       

"החיים כהחמצה או החיים כיצירה" – נלמד על עצמינו תוך התבוננות בעולמם של פורצי דרך

"חיי הם כפי שאני עיצבתי אותם." (א. קאמי)

"החיים והשירה"– מבוססת על סדרות במשך כמה שנים בהוד השרון ובכפר סבא

"כי לשיר זה כמו להיות ירדן..." (נ. שמר) 

 

הרצאות בנושאי מגדר

"סינדרלה במטבח, בנשף וב...מחלקת עסקים" -  על דמות האישה בתרבות, בספרות ובחברה. 

"נסיכה או מכשפה? – מכשפה, כמובן!" על המכשפה במיתולוגיה, באגדות ובשירה.

"אמא יקרה לי"  -  יחסי בת-אם באגדות, בספרות ובפסיכולוגיה, בתרבויות השונות

"תהיי יפה ותשתקי!" – על שתיקת הנשים בתרבות, בחברה ובספרות

"המשוגעת בעליית הגג"- מאבקה של האישה היוצרת בחברה – מכשפה? משוגעת? חריגה?

"אִם לשייקספיר הייתה אחות" - מה היה עולה בגורלה? 

 

מה יעניקו לכם ההרצאות? 

מטבע הדברים- אנו נוטים לשקוע בנורמות מקובלות, במוסכמות שהתרגלנו אליהן, בשגרת חיים המתמסרת למחויבויות, לנסיבות, לתירוצים... לכן אנחנו אוהבים לחשוב שאפשר 'לחשב מסלול מחדש' – אוהבים להרגיש התחדשות.  לחיינו יש יותר ממסלול אחד, יותר מרובד אחד – אדם 'חי' הוא אדם שמתעורר מקיבעונות, אדם ששואל שאלות, אדם יצירתי וחיוני.

· כל הרצאה היא מסע התעוררות לכל מי שמבקש תובנות מעשיות והשראה לחייו האישיים והמקצועיים.

· ההרצאות מיועדות לקהל הרחב - לצעירים, מבוגרים ולגמלאים; לעובדים ולנופשים; להעשרה ולאירועי חברה; ליום האישה,

· ההרצאות חווייתיות מלוות במצגת מרהיבה -  ביצירות אמנות, בקטעי קולנוע ומוזיקה, בטקסטים ותובנות מעולם הספרות, ההגות, חכמת הזן והחסידות; ממחקרים והשגות מעולם העסקים והאקטואליה.

                

למי ההרצאות מיועדות?                     

לארגונים ולכל מי שמבקש תובנות מעשיות והשראה לחייו האישיים והמקצועיים.

· אנשי מקצוע בתחומם, לאנשי עסקים- עובדים ולמנהלים;

· לאנשי חינוך, מדריכים למיניהם ולהורים;

· לצעירים ולגמלאים;

· לחוגי בית;

· להדרכה, לאירועי חברה ואירועי גיבוש

· למכינות צבאיות

· לכל מי שצמא עדיין להרחיב את אופק חייו , בלי לקנות כרטיס טיסה יקר...


אודות מירי גלעד:

ניסיון רב שנים בהנחיה והוראה בבתי ספר, ארגונים, מכללות, השתלמויות מורים, קתדרות, מכינות צבאיות, חוגי בית.

השכלה: דוקטורט בספרות משווה, אוניברסיטה בר אילן.

יצירה: כחוקרת ומשוררת כתבתי עד כה חמישה ספרים:

· "לרַקֵעַ תמונות" שירה בשילוב צילום של אהוד גלעד;

· "שעה אחת ביום", בהוצאת הקיבוץ המאוחד – (זכה בפרס)

· "רגע על פני האדמה" - בהוצאת הקיבוץ המאוחד;

· "מקום הולדתי נוקש על גבי" – הוצאת קשב לשירה

· ספר מחקר ועיון: "מסע אל חוויית הרגע  בחיי היומיום וביצירתם של וירג'יניה וולף  וס. יזהר ", הוצאת רסלינג


ועד שניפגש, חשבו:

· מדוע סטיב ג'ובס קרא: "הישארו רעבים, הישארו מטופשים!"?

· מדוע ארכימדס קרא: "אאוריקה!" (מצאתי!) דווקא בשעת רחצה באמבטיה?

· מדוע טוען לארי רוברטסון כי יזמות פירושה: 'השתהות מכוונת' (A Deliberate Pause)?

· מדוע פסיכולוגים מצאו כי השעמום הוא כורח חשוב לילדים ולנו?

· מדוע ר' נחמן מברסלב ראה בהתבודדות מעלה נעלה מכל?

מה לכל זה ולעסקים, לחדשנות, ליצירתיות, להתייעלות ולאורח חיים מאוזן?

קולות מהקהל:

·       "את לא רק מרצה, את יוצרת חוויה", (א. חפץ, סביון)

·       "את מתנה לחיי"  ד. חרובי, מרכז מיר"ב, חוף הכרמל)

·       "את משקה לנפש" (נעמי, הוד השרון)

·       "את מעוררת אותנו להתבונן אחרת בחיים" (ישראל, זכרון יעקב)

·       "מעולם לא למדתי כל כך הרבה כמו שאני לומדת ממך" (מרכז מיר"ב)

·       "הרצאותייך הן כמו טיפול פסיכולוגי" (גליה, מרכז מיר"ב)

·       "את יוצקת שמן זך על הנפש" (הרצליה)

·       "כל הדרך ממשאבי שדה למכון אבשלום היתה שווה כדי לשמוע את הרצאותייך המעוררות את החיים" (יהודית זכאי, משאבי שדה\מכון אבשלום).

·       "הרצאותייך כל כך עמוקות, מעניינות ומעשירות"  (חרמונה, מכון אבשלום)

·       "פותחת את הבוקר בסביון, בהרצאה של ד"ר מירי גלעד: '"מסע אל חוויית הרגע בעידן של מרוץ החיים"

.לכו לשמוע את ההרצאה שלה!. תמליצו עליה במקום העבודה שלכם. קחו אותה לחיים שלכם בכל היבט - רק טוב ייצא לכם מזה.חיים ועוד חיים - ואיך לחיות את החיים... תודה לך , ד"ר מירי היקרה, על הרצאה קולחת, מרתקת ומלאה בתובנות חשובות וטובות לחיים. ( מלי פיליפסבורן),


אורך הרצאה: 75 דקות + זמן שאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם הגברה ומקרן

כמות

יובל אברמוביץ'

חינוך בלתי פורמאלייובל אברמוביץ'

הרשימה


יובל אברמוביץ - "הרשימה" - זו לא סתם הרצאה - זו הרצגה!
בשנת 2011 מצא יובל אברמוביץ', בחדר העבודה שלו, רשימת משימות וחלומות שהציב לעצמו כמה שנים קודם לכן. חלק מהסעיפים בוצעו ומומשו על ידיו ואחרים נשכחו ונתקעו. "מה מנע ממני להגשים את כל הרשימה?", שאל את עצמו, ואז את משפחתו ואז את חבריו ואז את חבריו בפייסבוק. כשלא מצא תשובה משביעת רצון החליט לערוך ניסוי חברתי-אינטרנטי. הוא הקים אתר אינטרנט בשם "הרשימה" ופרסם בו, בעברית ובאנגלית, עשרה דברים שהוא רוצה להגשים תוך ארבע מאות יום ושיגר זאת לעולם באמצעות הרשתות החברתיות.
תוך שעות אחדות העולם כולו הגיב לרשימה שלו!
אנשים זרים מאוסטרליה, ירדן, עירק, נורבגיה, ארצות הברית ואפילו רואנדה ביקשו לעזור לו ולהגשים את חלומותיו. "אני מכיר מישהו שמכיר מישהו שיוכל לעזור לך", הייתה התשובה הנפוצה ששמע. בעקבות הניסוי החברתי-אינטרנטי הפך אברמוביץ' למרצה מבוקש ובחודש אוגוסט 2014 הוציא את ספרו "הרשימה – חלומות צריך לצעוק" שדורג במקום הראשון ברשימת רבי המכר בישראל ובהמשך תורגם לאנגלית והגיע למקום ה-12 ברשימת הספרים המבוקשים ב"אמאזון", חנות הספרים הגדולה בעולם.
יובל אברמוביץ' הוא שחקן ("השיר שלנו", "השמינייה" ועוד), עיתונאי "ישראל היום", מחברם  של שישה רבי מכר, יזם עסקי וחברתי בעל מספר עסקים ואבא של שירה ונגה.


אורך הרצאה: 60 דקות + זמן שאלות

כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה

כמות
logo בניית אתרים