כתב מגזין במעריב סופהשבוע, לשעבר עורך חדשות בכאן 11 מדריך ותיק ביד ושם ומוביל קבוצות לפולין.
מרצה במגוון נושאים שמשלבים היסטוריה רחוקה, אקטואליה קרובה, סיפורים מפתיעים והרבה נקודות למחשבה.
מותה של אירופה
אירופה שלמדנו לאהוב שוקעת לנגד עינינו. היבשת שהייתה לערש התרבות המערבית נאלצת להתמודד בעשורים האחרונים עם המשברים שיצר העולם המודרני ונוגעים בכל משק בית. לכל אלה מצטרפים משבר הגירה, משבר כלכלי ומשבר פוליטי, שמאיימים לשנות את היבשת לעולמים. בתוך הקלחת הזו נמצאת מדינת ישראל, שיכולה להביט מהצד כשהיא מודאגת ואופטימית בו-זמנית.
נאומים שעיצבו את העולם
איך קיבע אברהם לינקולן את הנרטיב של ארצות הברית החדשה; מה הייתה הטכניקה הרטורית שבה השתמש מרטין לותר קינג; מה עשה דוד בן גוריון כדי להשיג את הסכמה רחבה לגבי נוסח מגילת העצמאות; וכיצד הצליח ווינסטון צ'רצ'יל למנוע מבריטניה תבוסה במלחמת העולם השנייה בעיקר באמצעות מילים. מסע אל עבר הנאומים הגדולים ששינו את ההיסטוריה.
על יהודים וכסף
אומרים על יהודים שהם יודעים לתמרן ולעשות כסף בכל סיטואציה. מצד שני יהודים תמיד רדפו אחר שוויון, ורעיונות סוציאליסטיים הלהיבו את דמיונם. מסע בקבות מיתוסים, עובדות היסטוריות ו
מסך עשן
מאחורי הקלעים של תעשיית התקשורת: איך דווקא בעידן הרשתות החברתיות, הפכו העיתונים, הרדיו וערוצי הטלוויזיה מגופים שאמורים לדווח על המתרחש - לכאלה שיוצרים מציאות ומהנדסים לנו את התודעה?
איך מנצחים שנאה?
בקצרה: שנאה ופילוג קיימים בעולמנו עוד מימי קדם, והתפשטו במיוחד מאז כניסת הרשתות החברתיות לחיינו. אבל מדוע בכלל הביולוגיה והסוציולוגיה מתמרצות בני אדם לשנוא, למה דווקא היהדות רואה בתופעה הזו איום קיומי, ובאלו כלים ניתן להשתמש בחיים היומיום כדי לצמצם אותה?
נשים משנות עולם
בקצרה: עוד לפני עידן "מי טו" והשוויון המגדרי, בשיאה של המלחמה הגדולה בהיסטוריה, היו נשים ששינו את העולם לטובה ולרעה – וסיפורן לא סופר. מנשות הצמרת הנאצית ועד לליטאית שהצילה את נכסי התרבות שלנו, מהיהודייה שניסתה לבלום את השואה ועד לאלה שמרדו באושוויץ. סיפורים עם מוסר השכל רלוונטי במיוחד.
איך לשרוד בעולם אנטישמי?
בקצרה: עוד לפני שהפכו היהודים לעם, האנטישמיות כבר נולדה. מאז היא משנה את פניה באופן מתוחכם בכל פעם שנוצר משבר כלכלי, ביטחוני, או בריאותי. אבל איפה נוצר החיבור בין יהודים לתיאוריות קונספירציה, והאם מדינת ישראל צמצמה או הרחיבה את הבעיה? מסע אל עבר השורשים האנטישמים של האסלאם הפוליטי והשמאל והימין והרדיקליים בארצות המערב.
השואה והישראלים
בקצרה: כשישראלים שומעים את המילה "שואה" הם מדמיינים מחנות, גטאות ואולי גם פרטיזנים. אבל ברחבי העולם עולות קונוטציות אחרות לגמרי. במערב הפכו את אנה פרנק לדמות אוניברסלית, במזרח אירופה נלחמים ממש עכשיו "בנאצים של ימינו", ובארצות ערב נעים בין אמפתיה להכחשה והצדקה. הרצאה על קובץ של מיתוסים ונראטיבים, שכולם מעוניינים להשתמש בהם.
מקבלי ההחלטות
בקצרה: מה גרם לצ'רצ'יל להמשיך להילחם בגרמנים למרות הסיכון האדיר לבריטניה; איך הפך טיפוס חשדן כמו סטאלין לאדם שמתעלם מכל האזהרות; מדוע לקח היטלר את ההחלטה הגורלית לפלוש לברית המועצות בעיתוי מסוכן; ומה הדילמות שעמדו בפני ההנהגה היהודית, שהתלבטה אם לשתף פעולה עם הנאצים כדי לשרוד. על ההחלטות הגורליות שקיבלו המנהיגים במלחמת העולם השנייה
נפשו של רוצח המונים
בקצרה: האם אדולף אייכמן הוא רוצח, למרות שהיה רק פקיד שמילא טבלאות? ומה לגבי נהג קטר פולני שהוביל קרונות עמוסים לאושוויץ? מה הופך אנשים משכילים ממדינה תרבותית לרוצחים סדיסטיים, והאם כל רצח-עם זקוק למנהיג צמא דם שיניע אותו? עדויות ישנות ומחקרים חדשים מספרים סיפור מרתק, שדורש מאיתנו לחשוב על הכל מחדש.
דילמת האסיר
מאורעות השואה הציבו דילמות ערכיות חשובות בפני היהודים, שנאלצו לחשב מסלול מחדש ולהחליט כיצד לנהוג בעולם חסר ודאות וחסר רחמים. ההכרעות שקיבלו ממשיכות להעסיק אותנו ולהיות רלוונטיות גם היום.
יהיה כאן לונה פארק
בקצרה: בגיל 26, בהיותו בן יחיד לאם חד הורית, נודע לשחר שקלש שאמו חולה בסרטן מוח סופני. אחרי שנאלץ להתמודד עם הבשורה הוא החליט לצאת למסע, בתוך החיים היומיומיים, שהפך את התקופה הזו למיוחדת עבור שניהם. כעבור שנים, ואחרי שחקר את הנושא, הוא מצא דרכים שיכולים להפוך התמודדות עם כל משבר לסבירה בהרבה. הרצאה שמפיחה אופטימיות ומעניקה כלים פרקטיים למשברים שכולם חווים.
משך ההרצאה: 75 דקות
כמות קהל: תלוי אולם והגברה
