התקווה והטרגדיה בסיוע ההומניטארי הבינלאומי
תובנות עיסקיות מניהול משברים הומניטריים
נולד בקונגו הבלגית וגדל בקשמיר ובווינה אוסטריה.
דניאל שרת 16 שנים כקצין בתפקידים בדובר צה"ל ובמתאם הפעולות הממשלה בשטחים. בתפקידו האחרון שימש כקצין תיאום בכיר לכל הפעילות ההומניטארית והפיתוח הכלכלי של ארגוני הסיוע הבינלאומיים בשטחים.
כיום דניאל מרצה וחוקר באוניברסיטת תל אביב במגמה ליישוב סכסוכים וגישור באוניברסיטת תל-אביב, ומלמד במכון דיפלו פוונדיישן, ג'נבה שוויץ, בנושא של דיפלומטיה הומניטארית.
בימים אילו עומד לקבל את התואר השלישי בחוקרו את פועלם של הארגונים הבינלאומיים בשטחים.
דניאל הוא גם אמן חובב, מצייר ומצלם.
הרצאותיו:
תקווה והטרגדיה - הסיוע ההומניטארי הבינלאומי
הרצאה מרתקת החושפת את המורכבות של הסיוע ההומניטארי הבינלאומי ביהודה, שומרון וחבל עזה. בצד הסיוע והחמלה עולות שאלות אתיות ופוליטיות המשאירות את המאזינים עם מבט חדש ומפתיע.
מחסומים
הצצה מאתגרת על המציאות הבלתי אפשרית במחסום הביטחוני. דילמות פיזיות, תרבויות ואנושיות במפגש הטעון בין אוכלוסייה הפלשתינית לבין חיילי צה"ל. כיצד נתן לשלב צורך ביטחוני עם צרכים אנושיים?
תובנות עסקיות מניהול משברים הומניטריים
ניתוח מקורי של ניהול משברים הומניטריים ככלי לניהול משברים בסביבה עסקית, סביבת עבודה רב-תרבותית וגלובאלית. הרצאה מרתקת על כאוס, יצירת סינרגיה, בניית אמון, הובלה ללא סמכות וטיפים לעבודה בסביבה רב תרבותית.
המלצות:
"מבט מרתק על ארגוני הסיוע הבינלאומיים. דניאל מרצה מעורר השראה."
דרורי צביקה, מנהל מכירות ONE
"הרצאה מהנה ומעשירה. הניסיון העשיר של דניאל בעבודה עם ארגוני הסיוע הבינלאומיים באזורי משבר מאפשר לקהל הצצה מאחורי הקלעים, ממש לא מהשחשבתם".
דויד אטיאס, יועץ טכני HPE
אורך הרצאה: 60 דקות + זמן שאלות
כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה