טלפון להזמנות:
072-2511101


מספר המוצרים בסל : 0
חיפוש :   
מחיר: נמוך|גבוה שם : א-ת|ת-א
עגלת
קניות
  1. קטלוג
  2. /
  3. שונות
  4. /
  5. בישול
תמי סירקיס
תמי סירקיס

מילים של טעם

 

תמי סירקיס, בלוגרית, עיתונאית מזון ומחברת ספרי בישול, מאמנת בריאות ויועצת תזונה (אכן רשימה ארוכה...) נמצאת כבר שנים בתודעה הציבורית. היא מופיעה בקביעות על במות, בכנסים, בתקשורת בתוכניות טלביזיה, רדיו ובאתרי האינטרנט. 

 

תמי מציעה הרצאות, סדנאות ומופעי "סטנד-אפ קולינארי" כשבכולם מבט משועשע ומרענן על אוכל, בני אדם והקשרים ביניהם. התכנים של תמי מתאימים למגוון אירועים: החל ממסיבות פרטיות, אירועי קהילה וספריות וכלה בכנסים מקצועיים ותוכן העשרה לארגונים ולחברות.


 

חדש "מבוא לתזונה מבריאה" – הרצאה עתירת מידע, מבוססת מחקרים על הנושא החם של עולם האוכל והבריאות. איך פירמידת המזון האמריקאית עשתה את כל האנושות שמנה וחולה? מהי תזונה מבריאה ולמה צריך לעבור אליה? תדעו מאילו מזונות חייבים להיפרד כבר היום כדי להימנע מסוכרת סוג 2 , סרטן, אלצהיימר ומחלות לב. בואו נשחה נגד הזרם, נשבור כמה פרדיגמות ונבריא את עצמנו עם תזונה מבריאה; אוכל אמיתי, פשוט וטעים.

 

"עשרת הדברות לאירוח שפוי" – מופע סטנד-אפ קולינארי מצחיק ואנרגטי. שטף קולח של הומור מושחז, טיפים ותובנות.  במופע שלל עצות מעשיות ומשעשעות (מאחת שעשתה המון טעויות...). זאת הזדמנות לצחוק בקול גדול על עצמנו ועל הרגלינו. מעבר לטיפים לאירוח שפוי יש במופע מימדים של אימון קבוצתי לעידוד תחזוקת חיי החברה והמשפחה שלנו. מופע שמתאים למסיבות פרטיות, אירועי קהילה, קומיק-רליף בכנסים, הופעות בארגונים וחדרי מורים.

 

חדש "מזון למחשבה ולהרגשה" – "מרק עוף אינו אוכל אלא חיבוק אוהב ללא מילים". מי מאיתנו לא מכיר את ההרגשה שמזון  – כמו מוזיקה – הוא אמצעי תקשורת חזק ועוצמתי: דרך להביע רגשות, כוונות, עוצמות וחולשות. ההרצאה בוחנת את מערכות היחסים המורכבות שיש לנו עם אוכל ולמה (כמעט) כל שינוי דומה לגמילה ודורש אימון וליווי.

 

"סודות בין הסירים והספרים" – מופע יחיד בסגנון 'מספרת סיפורים' על ההיסטוריה הפרטית מאוד של משפחת סירקיס. המופע מעורר השראה וסימפטיה על הספרים והאישה אשר שינו את המטבח הישראלי ללא הכר. תמי  נותנת למאזינים  הצצה מצחיקה ונוגעת ללב על החיים של "הבת של...". ההרצאה מתאימה לאירועי קהילה, אירועי חברה ומפגשי נשים.

 

"על האוברדרפט, האובר-וויט ומה שביניהם"  - יש דמיון בין זללנות ובזבזנות, שניהם מתאפיינים בהתנהגות חסרת שליטה של פיצוי מהיר, שאחריו תגיע חרטה וכעס. האם אפשר לשבור את המעגל? בסדנא נעסוק בתושיה נלמדת ובמיומנות שליטה עצמית.  מתאים לאירועי חברה וימי סדנא של אירגונים.

 

כמות
גיל חובב
גיל חובב

אוכל קטן ונשים גדולות

גיל חובב, סופר, מו"ל ואיש טלויזיה, מספר על אוכל, ירושלים, אהבה, משפחה ועברית. בהרצאה קלילה בת שעה מספר חובב באילו תחבולות ניסו לפתות אותו, ילד ירושלמי כחוש ופוזל, לאכול דגים, מדוע החליטה סבתו, לאה אבושדיד, לוותר על הנדוניה שלה כדי להינשא לאיתמר בן אב"י ומתי בדיוק גילתה לו בתו שהשפה העברית שיגעה אותו לחלוטין. כל זה בליווי סיפורים על אליעזר בן יהודה, משה חובב, חיל המודיעין הישראלי, ערוץ 2, מיטב מסעדות תבל וכמובן - בעברית צחה.

ההרצאה אינה כוללת הדגמת בישול ו/או כיבוד.


אליעזר בן יהודה בנעלי בית

גיל חובב, נינו של מחייה השפה העברית, מספר בהרצאה משעשעת בת שעה על הפכים הקטנים (והגדולים) שמאחורי חידוש השפה, על החשבון הפתוח של משפחת בן יהודה עם הקהילה החרדית בירושלים, על שתי מילים שכולנו אומרים לא נכון וגם מסביר למה, בעצם, אי אפשר לספר על אליעזר בן יהודה בנעלי בית.


משך ההרצאה: 75 דקות כולל זמן שאלות
כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה
ציוד נלווה נדרש: נגן 
CD (לא DVD) מחובר למערכת ההגברה.

כמות
רותי רוסו
רותי רוסו

רעבים לשינוי

 

השפית והעיתונאית רותי רוסו (לא הבת של סירקיס) מסתובבת בכל העולם ומרצה על הקשר בין אוכל, זהות ואחריות. בשנים האחרונות מתמקדת רוסו במקום שלנו כצרכנים של מזון (רב!) בעידן של שפע: שפע אוכל, שפע תוכניות אוכל, שפע פרסומות לאוכל, שפע מסעדות, שפע אופנות, שפע מחקרים, שפע דיאטות שניסינו, שפע דיאטות שכשלו, שפע ארוחות שחיתות, שפע ימים שבאים אחריהם.

ואם נאמץ לרגע את כל מה ש"נכון" אז נבלה שפע של זמן בלהנביט לעצמנו חומוס ולחשוב ולתכנן מה נאכל עוד שלושה ימים. חלאס.

רוסו תיקח אותנו למסע חובק עולם סביב טרללת האוכל שסביבנו, תעזור לנו להבין מי נגד מי, באיזה צד אנחנו, ומה לעזאזל לאכול מחר.

משך ההרצאה: 75 דקות
כמות קהל: תלוי אולם והגברה

כמות
בניית אתרים 2all