עיתונאית סופרת ומשוררת, בין השנים 1976 עד 2003 היתה חברת מערכת "ידיעות אחרונות": תחילה ככתבת לענייני אמנות, בידור וקולנוע וכן היתה בעלת טור לביקורת ספרות-ילדים. בשנים 1980־1981 יצאה לשירות דיפלומטי בקהיר, כאשת נספח העיתונות בשגרירות הישראלית.
במהלך שהותה בקהיר דיווחה וכתבה על שנת השלום הראשונה בין ישראל למצרים, ראיינה אינטלקטואלים, אנשי עיתונות וסופרים מצריים. עם שובה ארצה, שימשה ככתבת ראשית במגאזין הנשים "זמנים מודרניים" בידיעות אחרונות, כתבת במוסף השבת "7 ימים", כתבת המוסף היומי "24 שעות" וככתבת שטח בשולחן החדשות של העיתון. ב-2004, עם פרישתה מ"ידיעות אחרונות" היה לה טור שבועי בערוץ 10 של הטלוויזיה שעסק בפעילות של עמותות ומוסדות-ללא-כוונת-רווח (מלכ"רים) והמגזר השלישי בישראל.
כיום היא מרצה לעיתונות במכללות, וכן מרצה מבוקשת מול קהלים שונים, מנחה סדנאות כתיבה, כותבת ספרים ומגדלת ארבעה נכדים.
מאחורי הקלעים - על השקר והאמת בעיתונות
איך באמת מתנהל העיתון הנפוץ במדינה?
למה העיתונות הולכת ומצהיבה כל כך??
למה נוני ניפגש עם ביבי ולא ידענו?
מי יקבל כתבה ב- "7 ימים" ומי לא?
מי שהייתה עיתונאית בכירה ב"ידיעות אחרונות" במשך כשלושה עשורים, וכיום מרצה לתקשורת, תענה על שאלות אלה ועוד רבות אחרות בהרצאה מרתקת המיועדת לקהל מעורב וסקרן.
ההרצאה חושפת את הנעשה בחצר האחורית של העיתונות שוחרת הרייטינג, מאפשרת הצצה המלווה בחשבון נפש נוקב, אל מאחורי הקלעים של הדילמות הקשורות למקצוע העיתונות, גבולותיו של העיתונאי, כוחה האמיתי או הבדוי של העיתונות, נושאים שאינם חשופים בדרך כלל, ואולי אף פעם לא, בפני הקוראים וצרכני התקשורת.
מתאים לחוגי בית וכן להרצאה באולמות, אקטואלי לכל מועד.
"ללכת שבי-מציאות ישראלית מטלטלת"
ההרצאה מבוססת על אחד הספרים הישראליים רבי המכר שכבר חובק דורות של קוראים, הספר "ללכת שבי" שנכתב על ידי עמליה ברנע בשיתוף פעולה עם אהר"לה ברנע, כיום כתב ערוץ 2 בארצות הברית.
מתוך ניסיון אישי נפרש סיפור ידידותם של זוג הישראלים, עמליה ואהרן, עם סלאח תעאמרי, בכיר באש"ף ורעייתו מלכת ירדן לשעבר, שסייעה בחשאי בחילופי השבויים בין ישראל ואש"ף בימים בהם ישראל לא הכירה בקיומו של הארגון.
זהו סיפור הטומן בחובו את גרעין סכסוך הדמים הדמוני והמתמשך בין הישראלים לפלשתינים, המפליא באקטואליות שלו מעבר לזמן העובר.
הספר תורגם לחמש שפות ובימים אלה הוא הופך לסרט קולנוע בהוליווד.
התיעוד יוצא דופן הנחשף בספר של המשא ומתן לחילופי השבויים בעיסקת ג'בריל המפורסמת, משיק בנושא שהמדינה כולה נחשפה לו דרך סיפור גלעד שליט ומחיר השבתו הביתה.
"ללכת שבי" חושף ומוכיח כי הקשר האישי-אנושי בין מי שנחשבים אויבים מסוגל להוליד ערוץ תקשורת שונה, שהוכיח כי ההישגים הנעשים כמחוות אנושיות רבים יותר מאלה המתנהלים במישורים הפוליטיים.
אקטואלי לקהל מבוגר, אינטליגנטי ומעורב וכן לבני נוער.
"תאכלי, שיהיה לך כוח לסבול"
הרצאה המבוססת על ספרה עמליה ארגמן ברנע
מתי אוכלים מרק במזלג?
מה משותף לפוך ולקניידלך?
איך אופים עם חצי ביצה?
למה פיתה זה לא לחם?
איך תנור אחד גם מבשל וגם מחמם?
מה לא נחוץ באוכל ובסקס?
מה רק אורנה בנאי יכולה??
את כל התשובות לשאלות האלה, ולעוד רבות אחרות, תמצאו בהרצאה מרגשת, מאת העיתונאית והסופרת עמליה ארגמן ברנע. ההרצאה מבוססת על הספר שראה אור לאחרונה, במרכזו עומד סיפור חייה של זהבה ברש שחצתה את שנתה ה-100, אמה של המחברת. הבישולים שלה וסיפורי המטבח המובאים בספר הם הגי' פי'אס למסע מרתק העונה על השאלה – מהו הסוד לאריכות ימים?
הספר וההרצאה מציגים אשה בת 100 כשהיא צלולה, פעילה, חיונית, סקרנית, זקופת גו. עדין מטפסת שלוש קומות מבלי לעצור, ובכל שבוע אופה עוגיות לנינים, גם אם הם לא באים לבקר. אישה שנולדה בתקופת המהפכה הרוסית, וגדלה בבית יהודי צנוע בימים בהם עדיין לא היה פריג'ידר בבתים. למרות שהיום יש לה אפילו מיקרוגל, המשיכה לבשל את מתכוני בית-אמא, לשמר את טעמיו וריחותיו, ושולחן האוכל של המשפחה הקטנה שלה התקיים, מבלי משים, גם כאנדרטה ליהדות המזרח אירופית שנספתה , וגם כגשר לדור הבאים. הספר שהפך רב מכר, ריגש קוראות צעירות ובוגרות כאחת ועורר הזדהות בבני הדור שזכו להורים מדור הנפילים שהלך ונעלם לנו.
לכאורה זהו ספר אוכל, אבל בעצם זהו ספר על אימהות, (motherhood)על דור שלם של אימהות, שידעו להביע את אהבתן קדם כל בדאגה. מסען הריגשי-קולינרי של האם וביתה היחידה הוא מכמיר לב, מצחיק ועצוב, ומשיק בתולדות הישוב העברי, ימי המצור, ובעצם במאה שנות היסטוריה ותרבות ציונית ישראלית.
סוד אריכות ימיה של זהבה בת ה-100 פלוס, נעוץ כנראה גם בעובדה שאינה תקועה בעבר, אלא מעורבת בכל הוויתה בחיים המודרניים, בתרבות הרייטינג, במאסטר-שפים למיניהם, ומתעקשת לדעת באמת, איך עובד הפייסבוק.
ההרצאה מלווה במצגת של צילומים נוסטלגיים מקסימים, המציגים את בישולי המטבח ״בלי הקונצים״ שלה, כמו גם חפצי הבית, השמלות שתפרה, וכלי האוכל, כולם מהמחצית הראשונה של המאה הקודמת הסוחפים את הקהל אל ילדותם, בלי קשר מאיזו תפוצה או עדה או שורשים הם באו.
רצ"ב צילומים מתוך המצגת וכן המלצות מפי מובילי דעת קהל.
תתקיים מכירת ספרים בהנחה.
משך ההרצאה: שעה וחצי עד שעתיים